Original topic:

התרשמות ממחוות של גוגל בשורת הניווט במכשיר סמסונג

(Topic created on: 05-20-2024 04:14 PM)
123 Views
DaOldMan
Active Level 9
Options
Galaxy S

שלום לכולם,

לקחתי ברצינות את הבקשה של חברינו @LordLiron. הוא ביקש לנסות להשתמש במכשיר הסמסונג שלי עם מחוות של גוגל (מחוות ברירת המחדל ב 6.1)  ב navigation bar (שורת ניווט בעברית, הכוונה לשורה התחתונה שלא נראת כאשר עוברים לתפעול בעזרת מחוות ושם מפעילים אפשרויות של אחורה, בית ו recents). כאשר עוברים למחוות של גוגל המערכת עוברת למצב הבא:

מחווה של החלקה מגבול תחתון של הנייד כלפי מעלה מאפשרת שתי תוצאות. אם מחליקים מספיק למעלה התוכנה הנוכחית עוברת לרקע וחוזרים למסך הבית. אם מחליקים רק חלקית (בערך שליש מסך) אז עוברים למצב יישומים אחרונים (recents). איך עושים מחוות כדי להפעיל אפשרות של "אחורה" ? גוגל המציאו פטנט טפשי במיוחד - החלקה מהצד של המסך - לא משנה אם זה מצד ימין לצד שמאל או מצד שמאל לצד ימין.

למה טיפשי ? כמה סיבות:

1. קודם כל יש לא מעט יישומים בהם עושים החלקה דומה. לדוגמה כאשר רוצים לענות להודעת טלגרם שכוללת את ההודעה המקורית או לווטסאפ. עכשיו מתחיל ה fun. המערכת לא מעט מתבלבלת וחושבת שאני מבקש ללכת אחורה ולא לענות (reply) להודעה. אז אתה מוצא את עצמך מסך אחד אחורה, ממש כיף.

2. כאשר יש לך גם sidebar של סמסונג יש כיף כפול ! מדי פעם אתה פותח את ה sidebar ומדי פעם, אם אתה מספיק שם לב אתה עושה אחורה. תענוג !

3. כאשר מקלדת פתוחה על המסך מקבלים כיף משולש ! כאשר אתה מחליק מהצד באיזור המקלדת, המערכת כל פעם מנסה להפעיל קיצורים או כיתוב בהחלקה. בקיצור, אין יותר אפשרות ללכת אחורה בכל האיזור של המקלדת. אז צריך לזכור להחליק מעל המקלדת. תענוג !

4. אם חשבתם להשתמש ב Good Lock ובעיקר במודול Registar, תשכחו מזה. למה ? כי לא ניתן יותר להשתמש ב Side-Key press and hold 😞 . תכונה מאוד נחמדה. כאשר היא מופעלת היא מתנגשת עם המחווה של "אחורה" ופשוט לא ניתן יותר לחזור אחורה בשום יישום. תענוג מרובע !

5. כאשר מורידים את הוילון של ההתראות מקבלים את התענוג החמישי. אם רוצים להיפתר ממנו ולחזור לבית - מחוות הבית מבוטלת. רק מחווה של "אחורה" עובדת. לפעמים אני שוכח את זה ומסך ההתראות תקוע לי מול הפרצוף וצוחק עלי 😞 .

6. בטח יש עוד דברים, נזכר ביחד חחחח

אני עם המחוות האלה כבר כמה ימים ואיך לומר את זה... זה פשוט אסון. אני ממש שונא אותם ולדעתי סמסונג צריכה לחשב מסלול מחדש אם היא רוצה לשמר את תכונות ה OneUI בשבילנו. מחוות של גוגל ו OneUI פשוט עובדים גרוע מאוד ביחד.

שבוע נפלא !

7 Comments
issac1
Active Level 6
Galaxy S
לא סובל מחוות. בשבילי רק פס ניווט מלא מלא
0 Likes
DANI_M
Expert Level 1
Galaxy S
ממליץ לך להשתמש בלחצנים יחד עם מודול One Hand Operation + לקבל מחוות כך תהנה משני העולמות.
0 Likes
DaOldMan
Active Level 9
Galaxy S

אני משתמש במחוות הישנות של סמסונג (של OneUI 6.0) שהוחזרו בעזרת מודול NavStar של Good Lock. רק רציתי לשתף אתכם ב"כיף" שהמחוות החדשות של גוגל מביאות לנו ...

0 Likes
DANI_M
Expert Level 1
Galaxy S
כן הבנתי את זה אני יודע גם קראתי את הפוסט הקודם שלך בעניין.
נתתי לך המלצה תוכל לשלב במחוות לחצנים גם את מה שאמרתי.
Galaxy S
היי,

אני משתמש במחוות גוגל בנוסף ל-OHO+, הידית מוגדרת בגודל ובמיקום שאני מעוניין בה, כך שלא מפריעה לאפליקציות שעושות שימוש בהחלקה מהצד כדי לפתוח תפריט למשל.

חשוב לי לציין שאני לא נתקל בבעיות שציינת פה, אז ממליץ לך גם לנסות את השילוב, כנראה יפתור לך כמה בעיות, אם לא את כולן.
אגב, אפשר גם להגדיר שהידית תישאר במקומה עם המקלדת פתוחה.

בהצלחה ותעדכן איך זה 😄
DaOldMan
Active Level 9
Galaxy S

גם אני עבדתי עם OHO+ אבל מסתבר שהיה לי שם מופעל Hide Handle ב Quick Panel, מה שבעצם ביטל את האפשרות למחוות כאשר הורדתי את תפריט ההתראות. זה מייצר זוועה של דבר, לא ניתן פשוט לצאת משם אלה ע"י לחיצה על כפתור ההגדרות ואז יצאה מהגדרות. ביטלתי את האפשרות ואכן אפשר עכשיו לצאת רגיל ממסך ההתראות. זה עדיין מעצבן כי פה ושם זה לא פועל ובמקום לעשות Back זה מבטל לי איזה התראה 😞 כי זה מחליק את ההתראה במקום להפעיל המחווה.

אז כן, זה יותר טוב עכשיו אבל עדיין חלק לא קטן מהבעיות נשארו. לדעתי סמסונג צריכים לעבוד על שיפור הנושא. לך יש S24 אז אין לך Edge זוועת עולם שעושה את המחוות האלה עוד יותר מוזרות.

בכל מקרה תודה על העזרה !

DaOldMan
Active Level 9
Galaxy S

בכל מקרה, רוב משתמשי סמסונג לצערי לא חברים בקבוצה. אי לכך לא יודעים מה זה Good Lock. תנסה את המחוות של גוגל בסמסונג ללא OHO+ ותבין כמה זה דורש תיקון.

שבת שלום!

0 Likes