cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Original topic:

İnstagram Hikaye 720p yüklüyür

(Topic created on: 11-07-2024 06:41 AM)
140 Views
Şifacı
Active Level 3
Options
Galaxy S

Telefonun Samsung Galaxy s22 Ultra Instagram'a hikaye veya rees yüklediğim zaman 720p olarak yüklüyor önceden hikaye veya reelse yüklediğim zaman full HD olarak yüklüyordu bu sorun sadece bende mi oluyor bilenler yardımcı olabilir mi Bir de hikaye yüklediğim zaman video görüntüsü çok kötü oluyor ayarlardan da en yüksek kalite yükleme açık

2 Comments
THE_ORDER_S23FE
Active Level 10
Galaxy S
İnstagram belirti bu konuyu izlenme sayısına göre kaliteyi arttırıyor
0 Likes
Melikcan1
Beginner Level 3
Galaxy S
İnstagram videoları küçültmek için compres yani sıkıştırma işlemi yapıyor. Bunu genelde rezalet bir şekilde yapıyor. S23 ultra kullanıyorum fotoğraf kalitesinden çok memnunum ama videoda insta sıkıştırması androidde berbat çalıştığı için çamur gibi atıyor. Eğer kaliteyi yükseltmek istiyorsak ne yapmalıyız? Adım adım anlatacağım.
1- İnstagram video boyutundan kısmak için yaptığı sıkıştırma rezalet. Biz bunu elimizle yapmak zorundayız mecburen pc kullanıcağız. TopazAİ gibi render alınabilen videolardan instagramın desteklediği çözünürlük(1080), kare hızı(30), bit rate(4k küsür net hatırlamıyorum) bu değerlerde render almamız gerekiyor.

2- Video ne kadar az yer kaplarsa o kadar iyi. Video hangi formatta olursa olsun az yer kaplamak zorunda çünkü uzun videoda hem compres uzun sürüyor hemde kalite düşme ihtimali artıyor. Renderdan çıkaracağımız için videoyu elinde sonunda h265, h264 olarak alabiliyoruz bunlar instagramın desteklediği formatlar.

3- Hikayeye ya da reelse yazı emoji tarzı şeyler eklme

4- Bu kadar çabaya rağmen önünde hala kaliteli bir story ya da reels yoksa maalesef bu instagramın düşük takipçili hesaplara düşük kalite uygulamasından dolayı