Original topic:

İnstagram Dm Fotoğraf kalitesi

(Topic created on: 09-10-2025 02:27 PM)
154 Views
GalaxyÖmer
Active Level 7
Options
Galaxy S

Arkadaşlar S23 cihazım var instagram dm de fotoğraf attığım zaman 480p den daha kalitesiz olarak atıyor. Bir arkadaşımda s21fe var galeride çektiği gibi paylaşıyor. Herşey en yüksek ayarda veri tasarrufu vs kapalı

7 Comments
aliheyn
Active Level 4
Galaxy S
Görseli galeriden direkt yüklerseniz kaliteyi düşürür çünkü insta kırpma yapıyor. Galeriden seçerken sağ köşedeki hd sembolüne basın. Net bir şey isterseniz de direkt soldaki fotoğraf göndermeden seçin ya da çekin ben öylr yapıyorum
0 Likes
GalaxyÖmer
Active Level 7
Galaxy S
İnstagramdan seçiyorum direk. Ama genede düşüyor. İnstadan çekip atsamda düşüyor. Saçmalık şuki mobil veri ile atarsam düşmüyor wifi ile düşüyor internetim wifi 6 modemli 1000mbps turkcell vallahi garip. Resimdeki ikonlardan atıyorum bu arada sohbete normal atmıyorum1757504154687.jpg1757504154705.jpg
0 Likes
ThepAura
Active Level 4
Galaxy S
alternatif olarak modlu instagram indirmek sorununuzu çözebilir çünki diğer türlü ne kadar HD kalitede atsanızda whatsapp instagram gibi uygulamalar her türlü kırpıyor 1757504275076.jpg
0 Likes
GalaxyÖmer
Active Level 7
Galaxy S
Arkadaşlarım normal instagram kullanıyor onlarda bir düşme olmuyorken bende olması biraz saçma geldi. Dahada saçması wifi ile düşüyor kalite mobil veri ile sorun yok
0 Likes
ThepAura
Active Level 4
Galaxy S
gözle görülmesede mutlaka düşme oluyor belkide size öyle geliyordur benimki düşüyor bunlarınki düşmüyor diye fakat göz ile **bleep** edilmesede her türlü kalite düşüyor örneğin 150mb lik bir video yükleseniz/story atsanız bile bu büyük ihtimalle 10-30mb arası bir upload ile yüklenecektir ayrıca ek olarak mobil veriyle düşmüyor dediğiniz olay biraz garip çünki genelde tam tersi olması gereklidir veri tasarrufu için
0 Likes
GalaxyÖmer
Active Level 7
Galaxy S
Tabiki gözle görülmesede ondada kalite kaybı vardır ama bildiğiniz galerideki gibi paylaşıyor benim ise 480p belki 360p ye düşüyor cidden çok kötü bi durum fotoğraf mb ları aynı ayarlar tamamen aynı. Hatta ben onun kalitesi bozulmadan attığı resmi attığım zaman gene düşüyor telefonu kaç defa sıfırlardım instagramı sildim yükledim ama fayda etmiyor. Story vs hiç bozmuyorken dm de bozması beni soğuttu açıkcası kaç senedir hep düşük atıyor
0 Likes
ThepAura
Active Level 4
Galaxy S
evet hocam durum can sıkıcı fakat bunun çözümüne format vb ile ulaşamazsınız çünki bunu önlemenin bir yolu yok her türlü sıkıştırıyor ve bu özellik kapatılamıyor bu instagram ile ilgili telefonunuz ile değil eğer siz 480p çekiyor iseniz belki arkadaşlarınız 1080p veya 720p çekiyordur indirip attığınızda ise 2 kat sıkışma olacağı için gene bozulur eğer bu özelliği net bir şekilde kapatmak istiyorsanız modlu instagram kurmanız gerekli
0 Likes