cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Resolved! Solved

Original topic:

Samsung note 20 ultra pil sorunu

(Topic created on: 03-15-2022 11:01 AM)
Hayalet1
Active Level 4
Options
Galaxy Note

Cihazı alalı 1 ay olmadı telefon boşta bile cok pil harcıyor  telefonu gece 2 bucukta %100 dolan batarya sabah 9da elime aldığımda sarjın %53 kadar indiğini gordum bu iki gün böyle  normalde bu kadar gitmesi normal değil  hata raporu gönderdim.. cogu uygulamaları uyku moduna aldım ve telefonun tüm özelliklerini kullanmadığım halde  bu sekilde devam ediyorsa büyük pişmanlık duyarım aldığıma

1 Solution

Accepted Solutions
Solution
MehmetYalcn
Expert Level 5
Galaxy Note
Telefonunuzdaki ram ve ön bellek şişmesi ve arka planda çalışan uygulamalar nedeniyle batarya hızlı tükeniyor olabilir Ramı ve ön belleği düzenli temizleyip arka planda çalışan uygulamaları kapatın Gereksiz çalışan özellikler varsa (konum Bluetooth vs) kapatın Parlaklığı düşük seviyede kullanın Telefonu orta seviye güç tasarrufu moduna alın Cihaz bakımı pil bölümünden aşırı pil harcayan uygulamaları kontrol edin ve uygulama güç yönetiminden adaptif pil ayarını açın

Ayrıca cihazı yedekleri alıp fabrika ayarlarına sıfırlayın Sorun devam ediyorsa pilde sorun olabilir Burdan yardım al bölümünde tanılamadan batarya testi yapın Gelecek hata raporu yanıtını bekleyin Duruma göre bir Samsung yetkili servisine başvurun

View solution in context

10 Comments
Anonymous
Not applicable
Galaxy Note
Gönderdiğiniz hata raporunda gelecek yanıtı bekleyin
Hayalet1
Active Level 4
Galaxy Note
Bekliyorum bakalım sonucu burda yazarım
Solution
MehmetYalcn
Expert Level 5
Galaxy Note
Telefonunuzdaki ram ve ön bellek şişmesi ve arka planda çalışan uygulamalar nedeniyle batarya hızlı tükeniyor olabilir Ramı ve ön belleği düzenli temizleyip arka planda çalışan uygulamaları kapatın Gereksiz çalışan özellikler varsa (konum Bluetooth vs) kapatın Parlaklığı düşük seviyede kullanın Telefonu orta seviye güç tasarrufu moduna alın Cihaz bakımı pil bölümünden aşırı pil harcayan uygulamaları kontrol edin ve uygulama güç yönetiminden adaptif pil ayarını açın

Ayrıca cihazı yedekleri alıp fabrika ayarlarına sıfırlayın Sorun devam ediyorsa pilde sorun olabilir Burdan yardım al bölümünde tanılamadan batarya testi yapın Gelecek hata raporu yanıtını bekleyin Duruma göre bir Samsung yetkili servisine başvurun
Hayalet1
Active Level 4
Galaxy Note
Reis bazı kısıtlamalar yaptım neredeyse tüm uygulamaları uykuya aldım bi çok özelliklerinden kısıtlayıp kullanmayı deneyeceğim sonucu burda yazarım ... 12binlik telefonu malesef 5bin liralık telefon özelliğinde kullanmaya mecbur bırakıyorlar
TabS7ege
Active Level 8
Galaxy Note
Benim testlerine baktığım kadarıyla exynos990 lı modelde pil çok kötü. Teknoloji editörlerine sordum pil beklentin olmasın çok bulaşma dediler. Bence haklılar snapdragon olan modele göre çok büyük pil farkı var.
Hayalet1
Active Level 4
Galaxy Note
Türkiye modelinde bu işlemci bu kadar kötü beklemiyordum açıkçası
TabS7ege
Active Level 8
Galaxy Note
Bir aralar note20u almayı düşünmüştüm, daha açtığım ilk incelemelerde bu sıkıntıyı görünce hemen vazgeçtim. Bence cihaz almadan önce özellikle yabancı veya tarafsız olduğuna güvendiğin kanallardan inceleme bekle.
balistoides
Active Level 6
Galaxy Note
Bu sorun tum note 20 ultra kullanan kisilerde maalesef var cihazin pil kapasitesi yetersiz birde islemci cok enerji harciyor.
Bu sikintilar haricinde cihaz harika
Hayalet1
Active Level 4
Galaxy Note
Valla cihaz harika da işlemcinin ve pil durumunun farkındaydım almadan önce bu kadar kötü beklemiyordum malesef cihazın özelliklerinden kısıtlayıp kullanmaya devam edecem bakalım ne olacak