Resolved! Solved

Original topic:

Samsung Note 10 lite Mayıs 2022 sistem güncelleme sorunu

(Topic created on: 06-08-2022 05:24 PM)
550 Views
turhill
Active Level 3
Options
Galaxy Note

Telefonumu 2 senedir yaklaşık olarak 1,5 gün ayıla bayıla kullanıyordum. Hiç bir sorunum yoktu. Telefonda sosyal medya uygulamalarını kullanıyorum. Oyun oynmıyorum. Müzik video resim çekmek vs.. gece 12 gibi ful şarzlıyorum. ertesi gün 22:00 da telefonum da %35 40 civarı pil kalıyordu. Şimdi 1 gün zor yanaıyor.

Mayıs 2022 yaması geldi telefona yükledim. Telefonum aşırı ısındı 40 dakika kadar. Bekledim. Program güncellemelerini mapazadan yükledim. Telefonu yeniden başlattım. Telefon kendine geldi. Ama pil oyun oynuyormuşum gibi her erkanı açtığımda ½1 düştü. Ve şu anda da öyle. Sürekli düşüyor pil yüzdesi.

Samsung note 3 de de android 5.0 da kalmıştı. Aynı Note 3 gibi pili sürekli düşüyor.

Bu durumu nasıl çözerim?

Membersten de yazdım. Fabrika ayarlarına dödün dedi cevapta.

Bir sonra ki güncellemeyi beklemeli miyim? Sıfırlamak için. Bir ton ayar var vs..

2.)  Youtube programında sesli arama yaptığımda sesli yazdırdığım yazıyı ingilizce sesli okuyor telefon. Bunu nasıl kapatabilirim?

İyi çalışmalar.

2 Solutions

Accepted Solutions
Solution
Galaxy Note
Valla şu an ben denedim ben de öyle birşey olmuyor erişilebilirlik de açık olduğu halde Son olarak YouTube uygulamasının verilerini silip telefonu yeniden başlatın Düzelmezse YouTube uygulamasına geri bildirim gönderin

View solution in context

Solution
Béşiktaş
Expert Level 2
Galaxy Note
Cihazı sıfırlayarak kontrol etmeni istemisler. Bence de cihazi sıfırlayarak kontrol etmelisin. Youtube sorunu devam ederse uygulama gelistiricilerine geri bildirimde bulunabilirsin. Samsung tarafindan da kontrol edilmesini istersen uzaktan erisim talebinde bulunabilirsin.

View solution in context

8 Comments
Galaxy Note
Batarya kalibrasyonu yapılması ya da bataryanın değişmesi gerekmektedir O yüzden bir Samsung yetkili servisine başvurup telefonun kontrol edilmesini sağlayın Size en yakın Samsung yetkili servisine bu linkten ulaşabilirsiniz https://www.samsung.com/tr/support/service-center/

2. soru için de youtubda ayarlar - genel - sesli arama dili - varsayılan veya türkçe / konum Türkiye olarak belirleyin
turhill
Active Level 3
Galaxy Note

Zaten seçili youtube de. Erişebilirlik ayarlarıda kapalı olduğu halde sesli aramada yazı yazılıyor. Onu ingilizce okuyor.

Galaxy Note
O zaman hangi metin okuma motorunu kullanıyorsanız onun dil ayarlarını kontrol edin (Ayarlar - genel yönetim - dil ve giriş - metinden okuma) Türkçe dilini seçin Ve/ ayrıca Google asistan kullanıyorsanız ayarlardan birinci dilin Türkçe olup olmadığını kontrol edin değilse Türkçeye çevirin
turhill
Active Level 3
Galaxy Note

Hocam sesli aramamın okunmasını istemiyorum. Konu bu. Dil seçeneği depil.

Solution
Galaxy Note
Valla şu an ben denedim ben de öyle birşey olmuyor erişilebilirlik de açık olduğu halde Son olarak YouTube uygulamasının verilerini silip telefonu yeniden başlatın Düzelmezse YouTube uygulamasına geri bildirim gönderin
turhill
Active Level 3
Galaxy Note

Önerilerin için teşekkür ederim. 

Telefonu hiç sıfırlamadım. Bir resetleyeceğim hard reset. Telefonu bu gün test edeceğim. Olmaz ise yarın servise gideceğim.

Teşekkürler.

Galaxy Note
Rica ederim Evet resetlemek te iyi olur ama resetlemeden önce verilerinizi yedeklemeyi unutmayın
Solution
Béşiktaş
Expert Level 2
Galaxy Note
Cihazı sıfırlayarak kontrol etmeni istemisler. Bence de cihazi sıfırlayarak kontrol etmelisin. Youtube sorunu devam ederse uygulama gelistiricilerine geri bildirimde bulunabilirsin. Samsung tarafindan da kontrol edilmesini istersen uzaktan erisim talebinde bulunabilirsin.