cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Original topic:

Kendiliğinden yeniden başlama/restart/reset sorunu

(Topic created on: 02-19-2023 05:24 PM)
416 Views
YemeyinMilleti2
Active Level 5
Options
Galaxy Note

2022 Aralık ayı Android 13 majör güncellemesi sonrasında telefon kendi kendini yeniden başlatıyor. Güncelleme öncesi kesinlikle böyle bir sorun yoktu. Güncelleme sonrası yeni bir uygulama da yüklememiş olmama rağmen telefonu kullanırken zaman zaman aniden sanki restart atmışım gibi ekranda Samsung yazısı beliriyor. Bir süre sonra kilit ekranına dönüp telefon şifresini girmemi istiyor. Şifreyi girdikten sonra son işlem yaptığım tarayıcı sayfası/ uygulama aynı şekilde arka planda bekliyor durumda oluyor. Otomatik optimizasyon (gerektiğinde kendiliğinden yeniden başlat) ayarı da kapalı olmasına rağmen böyle bir sorun yaşıyorum. Tüm Samsung modellerinde gelen güncellemelerden sonra yaşanan bu tip sorunların ne kadar yaygın olduğu ortada. Aylık güvenlik güncellemeleri ile çözüleceğini umut edip bir iki ay bekledim ancak sorun çözülmedi. Factory reset (sıfırlama) yaptım. O da işe yaramadı. Sorun benim telefonumda Andorid 13 güncellemesi ile ortaya çıktı fakat başka members üyelerinin de farklı güncellemeler sonrası aynı sorunu yaşadığını okudum. Hata raporu gönderdim ama ümidim yok. Yetkili servislerde garanti kapsamında olan cihazların ana kart ve bataryalarıni değiştirmişler. Garantisi olmayan cihazda aynı yol izlenirse yeni bir telefon parası vermek anlamina gelir ki ortak noktası Samsung olan telefonlarda yaşanan bu sorunun marka ve güncelleme kaynaklı olduğu çok net. Telefonumuzdan en iyi şekilde yararlanmamiz için güncellemeleri yapmamızı tavsiye eden Samsung'u güncelleme sonrası yasattıklari sorunlarından dolayı kınıyorum. 

1 Comment
Manavgat
Moderator
Moderator
Options
Galaxy Note

Merhaba YemeyinMilleti2,

Bu durum için cihazda sıfırlama işlemi deneyebilirsiniz. İşlem için cihazın dahili h​afızasında bulunan rehber, resim, müzik, video vb. önemli dosya​larınızı yedek aldıktan sonra cihazdan, sim kart ve hafıza kartını çıkartınız. Daha sonra; Ayarlar > Genel Yönetim > Sıfırla > Fabrika Ayarlarına Sıfırla diyerek cihazınızı, fabrika ayarlarına geri döndürebilirsiniz. Yedekleme ve sıfırlama işlemini denemenize rağmen aynı durum devam ediyorsa, cihazınızın kontrol edilebilmesi için lütfen en yakın Samsung yetkili servis merkezini ziyaret ediniz. Servis iletişim bilgilerine, aşağıdaki link üzerinden ulaşabilirsiniz.

https://www.samsung.com/tr/support/service-center/

Bilgileri yedeklemenin iki yolu vardır;
1. Verilerinizi Microsoft OneDrive'a yedekleyebilirsiniz. Ayarlar > Hesaplar ve Yedekleme > Samsung Cloud > Ekranın sağ üst köşesinde bulunan üç nokta > OneDrive ile bağlan > Koşulları kabul edip bağlan > Hesapları Bağla > Mevcut Hotmail hesabı ve şifresini girin > Kabul et > Hesaplar Bağlanıyor yazısı gelecektir. İleri ögesine dokunduktan sonra kurulum işlemleri tamamlanmış olacaktır.
2. Aşağıdaki link üzerinden bilgisayarınıza, Samsung Smart Switch programını indirerek, data kablosu ile verilerinizi, bilgisayarınıza yedek alabilirsiniz.

https://www.samsung.com/tr/support/smart-switch/

Not:
• Cihaz içerisinde yer alan Güvenli Klasör uygulamasını kullanıyorsanız eğer, cihaz verilerinden ayrı olarak yedeklemeniz gerekecektir.
• Güvenli Klasörün yedekleme özelliği, 2021'den beri piyasaya sürülen Android R OS tabanlı Samsung mobil cihazlarında artık mevcut değildir. Her uygulamanın Smart Switch veya yedekleme özelliğini kullanarak gerekli verileri yedeklemeniz önerilir.

Yedeklemelerin görselli anlatımlarına link üzerinden ulaşabilirsiniz;

https://www.samsung.com/tr/support/mobile-devices/how-can-i-back-up-my-mobile-phone/

Teşekkürler.
MOD

0 Likes