Original topic:

Şarj süresi

(Topic created on: 12-09-2025 04:03 PM)
403 Views
GalaxyNote20Ultras
Active Level 7
Options
Galaxy Note

Galaxy Note 20 ultra cihazımın pili yan sanayi güçlendirilmiş pil takılı

120hz ekran yenileme hızı, fhd+ ekran ve bir çok kullanılmayan uygulamalar uyku moduna aldım 
Ama yine de telefonda gezinirken örnek şarjım 30 iken dakika dolmadan 29 biraz daha beklersem 28'e düşüyor.
Konu hakkında bilgisi olan arkadaşlarım bilgilendirme yaparlarsa sevinirim.
13 Comments
Burak_A35_5G
Expert Level 5
Galaxy Note
Kendin demişsin yan sanayiden ne bekliyon?Orijinal takdırsana.Yan sanayiyi 1 ay giderken orijinal 4 yıl gider.Ben milleti anlamıyorum arkadaş git parayı kıy al sağlamını işte.Boşa para veriyonuz.Yani üzerinize alınmayın ama akılsızca bu.Sağlıklı bir hareket değil.
0 Likes
Galaxy Note
Cihazı geçen hafta telefoncudan ikinci el aldım
Sadece bataryasının güçlendirilmiş olarak değiştirildiğini söyledi
0 Likes
Burak_A35_5G
Expert Level 5
Galaxy Note
Anladım.O zaman orijinal taktırın istediği kadar güçlendirilmiş olsun bi orijinal batarya kadar performans gösteremez
0 Likes
Muhammed2109
Active Level 9
Galaxy Note
Hocam note 20 ultra zaten pil/verimlilik konusunda başarılı bir cihaz değil (orijinal pili bile olsa) ama birde sizin cihazınız da yan sanayi pil var. Güçlendirilmiş miş, kaliteliymiş miş falan bunlara aldanmayın, satıcı sonuçta elindeki ürünü satış odaklı anlatacak ve yan sanayi piller her zaman orijinalinden kat kat dayanıksız olurlar. İmkan varsa orijinal bir pil taktırın, yan sanayi piller orijinale göre kısa sürede şişerler.
Galaxy Note
Aslında öğrenmek istediğim orijinal pilde yine bende olduğu gibi hızlı düşüş olur mu?
0 Likes
Muhammed2109
Active Level 9
Galaxy Note
Dediğim gibi note 20 serisindeki işlemci (hem sd hem exynos versiyonu fa.rketmeksizin) verimlilik açısından çok iyi değiller. Ama tabiki orijinal pil ile yan sanayi arasında hem uzun ömürlülük hemde enerji yoğunluğu f.arkı vardır. Yani orininal taktırsanızda yine pil çok iyi dayanır diyemem ama şu ankinden daha iyi olacağı kesin. Ayrıca uzun vaadede yan sanayi pil şişerek kasaya ve içteki bileşenlere zarar verebilir. Orininal pil takarsanız en az 3 yıl sorun yaşamazsınız.
0 Likes
Galaxy Note
Bilgilendirme için teşekkür ederim
Muhammed2109
Active Level 9
Galaxy Note
Rica ederim
0 Likes
Burak_A35_5G
Expert Level 5
Galaxy Note
Aynen öyle.