Resolved! Solved

Original topic:

one ui 2.5,3.0,3.1,4.1 arasindaki farklar ve yasadigim sorunlar.

(Topic created on: 07-30-2022 02:29 PM)
531 Views
Anonymous
Not applicable
Options
Galaxy M

one ui 2.5 te cok guzeldi m31 icin diyorum,telefon tam istedigim gibiydi android 11 geldikten sonra telefon gitti donuyor yada buglar oluyor telefonu her kullandigimde yeniden baslatmak zorunda kaliyordum ve android 12de de oyleyim kasiyor donuyor buglar gidermi diye indirdim olmuyor sanki 11 ve 12 yi beta kullaniyor hissi veriyor ama surum stabil m31de bu yuzden one ui 2.5 e dusurmek istiyorum.

yontemleri yorumlara yaziniz 

not telefonu alali 1.5 yil olmustur.

1 Solution

Accepted Solutions
Solution
imindivanli
Active Level 5
Galaxy M
Sürüm düşürme islemi biraz tehlikeli bir islem su an kulllandıgıniz sürümün dusuk surumle u surumlerinin tutmasi lazim osekilde olabilir.Fakat telefon surum dusurdukten sonra brick olabilir.O yuzden tavsiye etmem.Sorununuz gelecek guvenlik yamalari ile duzelecektir.

View solution in context

5 Comments
Solution
imindivanli
Active Level 5
Galaxy M
Sürüm düşürme islemi biraz tehlikeli bir islem su an kulllandıgıniz sürümün dusuk surumle u surumlerinin tutmasi lazim osekilde olabilir.Fakat telefon surum dusurdukten sonra brick olabilir.O yuzden tavsiye etmem.Sorununuz gelecek guvenlik yamalari ile duzelecektir.
ÖmerS24U
Expert Level 5
Galaxy M
Dosyaları doğru yerleştirdiği sürece sıkıntı yok yanlış yerleştirdiği zamanda tekrar yazılım atarsa düzelebilir kablo çıkmasına bile çözüm var ben root attım o bile doğru dosya ile yaptığın zaman bana kalırsa riskli değil bile, abartıldığını anladım...

Güvenilir bazi siteler var oradan dosyayı indirip, inen dosyayı çıkartacak. Odin de AP yerine AP BL yerine BL CP yerine CP CSC yerine ise sıfırlama isteniyor ve temiz kurulsun deniyorsa CSC dosyası, ama veri kaybı olsun istenmiyorsa HOME CSC atılır. Ancak şöyle bir durum varki sürüm düşürme işlemlerinde asla HOME CSC atılmamalı, bazı sorunlara neden oluyor cihaz sürekli sıfırlama falan yapıyor sonra.

Zaten bootloader sürümü uyuşmuyor ise Android 10'a da dönemez
Anonymous
Not applicable
Galaxy M
haklisin flasbellekge atarim herseyi yedeklerim oyle yaparim
ÖmerS24U
Expert Level 5
Galaxy M
Şu an Android 10'a düşürebileceğiniz tek sürüm M315FXXU2ATIB.. biliyorsunuzki işlemlerin sorumluluğu size ait, sürüm düşürmek garantiye zarar vermiyor diye biliyorum. Orijinal yazılım atılması garantide sorun yaratmıyor. Bootloader kilidi açıldığında oluyor bunlar. Her şeyi tam öğrenmeden yapmanızı da çok önermem. Birisinden yardım alarak işinizi sağlama alabilirsiniz ama öyle zor ve ya çok riskli değil. Ben bir keresinde hata yemiştim Partition Prism Reason VBMETA M115FXXU3BVD1 falan yazıyordu, yazılımı atmıştım telefon kapanıp açılmıştı geri download mode a girip üstte ünlem çıkmıştı.. ben odini yanlış yerden indirmişim ondan olmuştu galiba, arkadaşım doğrusunu attı, onunla yaptım düzeldi. Bir arkadaşa sordum o hatada eğer yazılımı yeniden atmayıp yeniden başlatsam ne olurdu diye. Telefon Samsung yazısında kalırdı demişti. Aslında PC telefonu gördüğü sürece kurtarılabilir. Yani o odin de telefonunuz göründüğü sürece her şeyi düzeltebilirsiniz. Hard brick konusunda da, anakarta kablo falan bağlıyorlar. Ancak bu işlemde Hard brick olmayacaktır..
Anonymous
Not applicable
Galaxy M
Ben android 11'e düşürdüm bende sorun olmadı garanti de gitmedi uygulamadan baktım