cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Resolved! Solved

Original topic:

Samsung galaxy m20

(Topic created on: 03-19-2022 09:14 PM)
202 Views
ZAZA_REİS_SM-205F
Active Level 8
Options
Galaxy M

M20 telefonum yaklaşık 3 yıla yakın oldu aldım bu süre zarfında cihazımı hep hızlı şarjda şarj etim bu durum cihazın bataryasina zarara verir mi bilmiyorum çünkü cihazın bataryası büyük olduğu için hep hızlı şarj açık şarj etim bide %50 üzerinde krn bile şarj ediyorum yani her aralıkta takıyorum bu durumda zarar olurmu yoruma cevpalriniz bekliyorum 

1 Solution

Accepted Solutions
Solution
Anonymous
Not applicable
Galaxy M
Merhaba.
Cihazınızı şarjdan çektiğiniz zaman ardından hiç kullanmadığınız zaman ve şarja kaldığı yerden takıp şarj etmeye devam ettiğiniz zaman sorun oluşturmaz Ayrıca cihazınızın özelliklerini kullanmanız
Cihaza zarar vermez hızlı şarj özelliğini rahatlıkla kullanabilirsiniz.

View solution in context

4 Comments
Solution
Anonymous
Not applicable
Galaxy M
Merhaba.
Cihazınızı şarjdan çektiğiniz zaman ardından hiç kullanmadığınız zaman ve şarja kaldığı yerden takıp şarj etmeye devam ettiğiniz zaman sorun oluşturmaz Ayrıca cihazınızın özelliklerini kullanmanız
Cihaza zarar vermez hızlı şarj özelliğini rahatlıkla kullanabilirsiniz.
mfurknka
Expert Level 1
Galaxy M
Hızlı şarj kullanmak her zaman batarya ömrünü kısaltan etmenler olduğu gibi şarjda iken oyun oynamak gibi şeylerde bataryayı olumsuz yönde etkiler. En azından haftada 1 kere %0'a kadar bitirip ondan sonra şarj etmeniz de fayda var. Bataryayı optimize etmek için önemlidir. Ben sırf bu nedenlerden ötürü hızlı şarj kullanmadım. Kullanmayı da açıkcası tavsiye etmiyorum. Acil bir durum olduğu takdirde hızlı şarj kullanması taraftarıyım.
0 Likes
20fe
Active Level 8
Galaxy M
Diğer markalardaki gibi 65w ,120w gibi cok cok hızlı şarj pil ömrünü kısaltıyor ama samsungda max 25w var (yeni s serisi hariç) bu da pil ömrüne bi zarar vermez
0 Likes
Galaxy M
A71 , M51 , NOTE 10 (45W) NOTE 20 , A52 , A72 , M52 TAB S7 serisi bunlarda 25w şarj destekliyor yani sadece s serisi değil
0 Likes