cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Original topic:

Samsung M14 şarj olmuyor

(Topic created on: 08-31-2024 04:18 PM)
131 Views
ErenSK
Beginner Level 2
Options
Galaxy M

Merhaba Samsung M14 kullanıyorum. 2 gün önce oneui 6.1 güncellemesi geldi ve bende yaptım keşke yapmasaydım.

Güncellemeyi yaptığımdan beri çeşitli sorunlar yaşıyorum ama içlerinde en önemlisi ve çözemediğim bir sorun var.

Telefon orijinal şarj aletleriyle asla şarj olmuyor, telefon hiç tepki vermiyor. Sadece bazen bir  bildirim çıkıyor bağlantı kablosu bağlandı çıkarıldı diye.

Orijinal dediğim şarj aletlerini pek çok telefonda denedim gayet stabilize çalışıyor hiç bir sorun yok.

Replika veya başka markalara ait şarj aletleri ile şarj edebiliyorum telefonumu. Yine hızlı şarj olmuyor ama yavaşta olsa şarj edebiliyorum.

Sorunun güncelleme olduğuna neredeyse eminim ama nasıl düzelteceğim halkında hiçbir fikrim yok. 

Telefonu fabrika ayarlarına sıfırladım sorun hala devam ediyor. 

Bu sorunu daha önce yaşayanlar ve çözüm fikri olanlar yardımcı olursa sevinirim. 

3 Comments
ErenSK
Beginner Level 2
Galaxy M

Amacım aslında telefonu servise göndermeden halletmek çünkü yaşadığım şehirde yetkili servis yok kargo falan derken süreç baya uzayacak

0 Likes
ErenSK
Beginner Level 2
Galaxy M
Bilgisayara bağladığımda da aygıt tanınamadı hatası veriyor galiba servisten başka çözüm yok.
0 Likes
Lacivert
Moderator
Moderator
Options
Galaxy M

Merhaba ErenSK,

Cihazınızda, güncelleme öncesinde yüklü olan uygulamalar bir önceki işletim sistemi ile optimize edildiğinden dolayı, güncel olan işletim sisteminiz ile optimize edilmemiş olabilir. Yüklü olan uygulamalarınızın geliştiricileri de güncel olan işletim sistemine optimize edilmiş versiyonlar yayınladıklarında, eski pil performansınıza kavuşabilirsiniz. Telefonunuzu fabrika ayarlarına tekrar ayarlayıp kurmak çoğu kez çözüm sağlamaktadır. 

Android İşletim Sistemi güncellemesi sonrasında, yüklü olan uygulamalarınız için de Google Play üzerinden güncellemelerini kontrol etmenizi tavsiye ediyoruz. Sıfırlamadan önce bilgileri yedekleme adımlarının görselli anlatımlarına aşağıdaki link üzerinden ulaşabilirsiniz. 

target=_blank target=_blankhttps://www.samsung.com/tr/support/mobile-devices/how-can-i-back-up-my-m...

Cihazlarda yaşanan şarj olmama durumları, batarya, şarj soketi, şarj cihazı gibi farklı nedenlerden kaynaklanabilecek sorunlardır. Farklı bir Samsung onaylı orijinal şarj cihazı ile cihazınızı şarj etmeyi denemenizi rica ederiz. Cihazınızın şarj olması durumunda sorun şarj cihazından kaynaklı olacaktır. Aksi takdirde cihazınızın kontrol edilebilmesi için lütfen en yakın Samsung yetkili servis merkezini ziyaret ediniz. Cihazınızı Samsung yetkili servis merkezine teslim etmeden önce içerisindeki verilerinizi yedek almanızı öneririz. Servis iletişim bilgilerine ve yedeklemelerin görselli anlatımlarına aşağıdaki linkler üzerinden ulaşabilirsiniz.

https://www.samsung.com/tr/support/service-center/
https://www.samsung.com/tr/support/mobile-devices/how-can-i-back-up-my-mobile-phone/

Teşekkürler.
MOD

0 Likes