cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Resolved! Solved

Original topic:

M23 5G Yavaşlama Sorunu

(Topic created on: 11-20-2024 04:57 PM)
180 Views
böç
Active Level 3
Options
Galaxy M
Telefon neredeyse son 1 yıldır aşırı yavaşladı. Çoğu zaman cihaz kilitleniyor, herhangi bir komuta cevap veremiyor, fotoğraf çekince telefon çöküyor, multitasking zaten iptal aynı anda 2 şeyi yapamıyorum telefonda. Arka planda uygulama açık kalamıyor, açmaya çalıştığımda sıfirdan açmışım gibi yeniden başlatıyor kendini. Tahminimce android ve one ui güncellemelerinden dolayı. Bunun bir çözümü var mı? Android sürümünü düşürme vs. gibi (root atmadan)
Ram: 4 GB
Android sürümü: 14
One UI sürümü: 6.1

1 Solution

Accepted Solutions
Solution
Siyah
Moderator
Moderator
Options
Galaxy M

Merhaba böç,

Konu ile ilgili, aşağıdaki adımları uygulayabilirsiniz;

•  Cihazınızı, güç tasarrufu modunda kullanıyorsanız, güç tasarrufu modunu pasif hale getirerek kontrol ediniz. Cihaz güç tasarrufu modundayken, daha az pil tüketmek adına, tam performans sağlamayabilir. Bu durum, cihazda donmaya/kasmaya neden olabilir. Bildirim panelinden "Güç Tasarrufu" modunu pasif hale getirebilir ya da "Ayarlar > Cihaz Bakımı > Pil > Güç Tasarrufu" seçeneğini kapalı konuma getirebilirsiniz.

•  Ayarlar > Cihaz Bakımı bölümünden, belirli aralıklarla sistem optimizasyonlarını yapınız.

•  Cihazınızı günde bir defa yeniden başlatarak kontrol etmenizi rica ederiz.

•  Herhangi bir uygulama yükledikten sonra, cihazınızda donmalar başladı ise son yüklediğiniz uygulamaları kaldırarak kontrol etmenizi rica ederiz. İndirilen bazı 3. parti uygulamalar, cihazınızda donmalara neden olabilir. İşlem için "Ayarlar > Uygulamalar" bölümünden, silmek istediğiniz uygulama içerisine giriş sağlayarak "Kaldır" bölümüne dokunduğunuzda, uygulama cihazdan kaldırılacaktır.

•  Cihazda, SD kart kullanıyorsanız, SD kart kaynaklı bir durum da meydana gelmiş olabilir. SD kartınızın okuma ve yazma hızı, cihaz ile uyum sağlamadığında, cihazda donmalar meydana gelebilir. Bu nedenle, cihazınızdan SD kartınızı çıkartarak kontrol etmenizi rica ederiz.

Yukarıda paylaşmış olduğum adımları uygulamanıza rağmen, uygulamalarda ya da menü geçişlerinde donmalar devam ederse, Samsung Members uygulaması üzerinden hata raporu göndermenizi rica ederiz. Samsung Members uygulamasına girdikten sonra Destek > Hata raporları > Yavaş Cihaz" bölümünden, sorunu ayrıntılı olarak yazarak "Gönder" butonuna basınız. Gerekli kontroller sağlanılarak, kısa bir süre içinde size, yazılı olarak bilgilendirmesi sağlanacaktır.

Teşekkürler.
MOD

View solution in context

5 Comments
Deep_S22
Active Level 8
Galaxy M
giriş segmentler 1, 2 seneden sonra yavaslıyor
Galaxy M
1rap cleaner kurup,çalıştır ve ön bellekleri silip,cihazı yeniden baslat düzelir.Sonra 3 günde bir yeniden baslatarak kullanırsan sorun olmaz
böç
Active Level 3
Galaxy M
telefonu aldığım günden beri ccleaner premium kullanıyorum ve düzenli aralıklarla gizli önbellekleri temizliyorum telefonu da 2 3 güne bir yeniden başlatıyorum ancak en azından hissedilir bir yararı olmuyor maalesef.
Galaxy M
bende m12 var ve çok işe yaradıgı gözle görünür seviyede.Hatta bi ara silmiştim f_ark olacak mı diye ve baktım f_ark büyük,geri yükledim.
Solution
Siyah
Moderator
Moderator
Options
Galaxy M

Merhaba böç,

Konu ile ilgili, aşağıdaki adımları uygulayabilirsiniz;

•  Cihazınızı, güç tasarrufu modunda kullanıyorsanız, güç tasarrufu modunu pasif hale getirerek kontrol ediniz. Cihaz güç tasarrufu modundayken, daha az pil tüketmek adına, tam performans sağlamayabilir. Bu durum, cihazda donmaya/kasmaya neden olabilir. Bildirim panelinden "Güç Tasarrufu" modunu pasif hale getirebilir ya da "Ayarlar > Cihaz Bakımı > Pil > Güç Tasarrufu" seçeneğini kapalı konuma getirebilirsiniz.

•  Ayarlar > Cihaz Bakımı bölümünden, belirli aralıklarla sistem optimizasyonlarını yapınız.

•  Cihazınızı günde bir defa yeniden başlatarak kontrol etmenizi rica ederiz.

•  Herhangi bir uygulama yükledikten sonra, cihazınızda donmalar başladı ise son yüklediğiniz uygulamaları kaldırarak kontrol etmenizi rica ederiz. İndirilen bazı 3. parti uygulamalar, cihazınızda donmalara neden olabilir. İşlem için "Ayarlar > Uygulamalar" bölümünden, silmek istediğiniz uygulama içerisine giriş sağlayarak "Kaldır" bölümüne dokunduğunuzda, uygulama cihazdan kaldırılacaktır.

•  Cihazda, SD kart kullanıyorsanız, SD kart kaynaklı bir durum da meydana gelmiş olabilir. SD kartınızın okuma ve yazma hızı, cihaz ile uyum sağlamadığında, cihazda donmalar meydana gelebilir. Bu nedenle, cihazınızdan SD kartınızı çıkartarak kontrol etmenizi rica ederiz.

Yukarıda paylaşmış olduğum adımları uygulamanıza rağmen, uygulamalarda ya da menü geçişlerinde donmalar devam ederse, Samsung Members uygulaması üzerinden hata raporu göndermenizi rica ederiz. Samsung Members uygulamasına girdikten sonra Destek > Hata raporları > Yavaş Cihaz" bölümünden, sorunu ayrıntılı olarak yazarak "Gönder" butonuna basınız. Gerekli kontroller sağlanılarak, kısa bir süre içinde size, yazılı olarak bilgilendirmesi sağlanacaktır.

Teşekkürler.
MOD