Original topic:

Güncellemelere dair

(Topic created on: 10-21-2025 01:39 PM)
385 Views
Ramocann
Active Level 10
Options
Galaxy M

image

image

image

image

image

image

image
 Herkese merhaba.. neredeyse her gün members'a giriyorum fakat sadece dikkatimi çeken konuları-yorumları okuyup çıkıyorum. o kadar çok gereksiz ve alakasız gönderi var ki members kocaman bir çöplüğe dönme yolunda emin adımlarla ilerliyor maalesef. Lafı fazla uzatmadan konu başlığına döneyim; malumunuz güncellemeler planlanan tarihlerde verilmeyince herkes homurdanıyor, hele ki bir de başka ülkelerde güncelleme alıp da Türkiye'de almayan cihazlara sahip kullanıcılar ciddi manada bu durumdan şikayetçi. Ben de bu konuyu Googlegillerin Gemini beylere bir sorayım dedim ve bir de devam sorusu sordum, cevap uzun olduğu için resimlerle aktarmaya çalıştım. Umarım bu konuda merakta olanların merakı giderilir...
6 Comments
KyrosTR
Active Level 4
Galaxy M
Vay be geminiye dürüstlüğünden dolayı tebrik ediyorum.
Ramocann
Active Level 10
Galaxy M
Evet android tarafında saf android sunmasına rağmen Google cihazlarda bile güncellemelerde bölgesel bazda gecikmeler olabilmekte bilgisini verdi..
0 Likes
Galaxy M
Apple güncelleme işini biliyor
Anonymous
Not applicable
Galaxy M
Yazılanları okudun mu ?
0 Likes
Galaxy M
Evet. CSC olayına girmeyerek mükemmel bir karar vermiş Apple.
0 Likes
Ramocann
Active Level 10
Galaxy M
iOS kendi bünyesinde hallediyor işi bu sebeple güncellemeler istikrarlı tüm dünyada aynı zamanda olabiliyor yani adamların işi android kullanan markalara göre daha kolay fakat android çok daha geniş kapsamlı bir mecra olduğu için idaresi de daha detaylı ve zor dolayısıyla.. bakın bu noktada güncellemelerin sadece firma kaynaklı geciktiğini söylemek yani sadece firmayı suçlamak da manasız çünkü her bir farklı cihazda yerel mobil servis sağlayıcıların da ayrı ayrı testleri olduğu gibi maalesef bizim ülkede sunucuların kapasitesi de güncellemelerin gecikmesinde büyük etken diye bilgi var. Yani şimdi bir sistemi globalde tüm yerel şartlara endekslemeye çalışmak ile kendi şartlarını globale dayatmak arasında emek açısından dağ ile fare kadar **bleep** var ki bu noktada emekte temsilen bahsettiğim fare tarafı kesinlikle Samsung değil bunu da görmek gerek..
0 Likes