cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Original topic:

Exynos 9611 işlemcili bir telefon oyun için yeterli mi ? M31 / M30S / M21 / A51 / A50S

(Topic created on: 07-20-2020 09:52 PM)
1616 Views
WYREX
Active Level 5
Options
Galaxy M

Herkese merhabalar. Bugün sizlere Exynos 9611 işlemcinin gücünden ve oyunlardaki değerlerinden bahsedeceğim. Yalnız bunlardan önce kendi deneyimlerimi ön planda tutacağım. Bu konudaki iletim , başlıkta gördüğünüz telefonları satın almak isteyen insanlar için rehber niteliğinde olacaktır. Öncelikle Exynos 9611 kullanan cihazımda yaklaşık 290 saatlik bir oyun deneyimimin olduğunu vurgulamak isterim. Bu 290 saatlik serüvende 67 tane oyunu denemiş bulunmaktayım. Tam anlamı ile AAA yapım olarak değerlendirilmese de telefon dünyası için gerçekten güçlü oyunları bu listede göreceksiniz. Öncelikle oyun gündeminde büyük yer kaplayan PUBG Mobile oyunundan başlamak isterim. Eğer benim gibi 60 FPS gibi bir standartınız yok ise bu oyunu HD ayarlarda yüksek grafik kalitesinde oynayabilirsiniz. Ama 60 kare ve civarı akıcı bir oyun deneyimi almak istiyorsanız maalesef ki grafik kalitesini düşüğe almanız gerekiyor. Exynos 9611 işlemci bu yükü sırtlanamıyor çünkü. Listedeki diğer oyunları ve grafik ayarlarını sizlerle paylaşıyorum.

*Oyunların yanındaki çözünürlükler Galaxy Store'dan indirilen "Oyun eklentileri" uygulaması ile ayarlanmıştır.

World of Tanks Blitz |  Gölgeler kapalı tank , arazi kalitesi yüksek / Efektler düşük / Sis kalitesi orta / Su kalitesi düşük / Çizim mesafesi orta / Çimler kapalı 

60 FPS

Grand Theft Auto : San Andreas | Görsel efektler yüksek / Gölgeler Standart / Araç detayları düşük / %100 çözünürlük 

45-60 FPS 

Asphalt 8 | Orta ayarlar / %55 çözünürlük 

60 FPS

Clash of Clans |  %75 çözünürlük

60 FPS

Real Racing 3 | Optimal ayarlar / %70 çözünürlük 

Oyun içerisinde 45-60 FPS

Menüde 30-60 FPS

Call of Duty Mobile | Grafik kalitesi yüksek / Kare hızı maksimum / Gerçek zamanlı gölgeler kapalı

Zombi ve PVP harita modlarında 40-60 FPS

Battleroyale modunda 30-60 FPS 

Dead Trigger 2 | Maksimum ayarlar 

50-60 FPS

Max Payne | Maksimum ayarlar

60FPS

Brawl Stars 

60FPS

Forza Street | %55 çözünürlük

45-55 FPS

Into the Dead 2 | En düşük ayarlar

60FPS

Dead Effect 2 | Maksimum aylarlar

50-60 FPS (Kimi haritada objelerin patlamasına bağlı olarak **bleep** düşüşler yaşanabiliyor.)

Limbo 

45-60 FPS

Darkness Rises | En yüksek ayarlar

50-60 FPS

Area F2 | Orta ayarlar 

45-60 FPS

Alien Blackout | Düşük ayarlar

60FPS

Monument Valley 1-2

60FPS

Mortal Kombat | %65 çözünürlük

45-55 FPS ( Bazı **bleep** 60 kare veya 30 kare düşüş ve inişleri olabiliyor.)

Old Man 

60 FPS

Dead by Daylight | Orta ayarlar

30-50 FPS

Bandits 

60FPS

Sky | En düşük ayarlar %45 çözünürlük

30 FPS

ARK : Survival Evolved | En düşük ayarlar %65 çözünürlük

50-60 FPS

Liste uzadığı için öğrenmek istediğiniz oyunları yorumlarda belirtebilirsiniz.

4 Comments
WYREX
Active Level 5
Galaxy M

Ayrıca belirtmek isterim ki Fifa ve PES oyunlarında 60 kare alamıyor. Çok fazla kare düşüşü oluyor. Bu yüzden Fifa ve PES oynanmıyor. CSR Racing 2 oyununda da aynı şekilde kare düşüşleri çok olduğu için oyun zevkini çok baltalıyor. Kısacası tamamen akıcı ve yüksek grafiklerde oyun oynamak isteyenler için tam olarak doğru seçim olmayabilir. Ama eğer arada oyun oynarım. Genelde sosyal medyada takılırım , oyun benim için 2.plandadır derseniz bir göz gezdirebilirsiniz. Son kez altını çizmem gerekirse EXYNOS 9611 işelmci tamamen oyun odaklı değildir. Oyunlarda 60 kare değerlerini çoğu zaman göremeyebilirsiniz. Güncel ve yüksek kapsamlı oyunları orta-düşük ayarlarda oynayabilirsiniz. 

0 Likes
Galaxy M
exynos işlemcilerde kullanılan malı gpu lar adrenolara karşı güçlü olsa da malı grafik birimine oyunlari optimize etmek adrenoya göre zor olabiliyor.Ama ben bu performansların iyi olduğunu düşünüyorum lakin samsung bunu guncellemelerle de arttırır.Bence gayet iyi.
inf4ndroid
Expert Level 5
Galaxy M
Bilgilendirme için teşekkür ederiz :)
1923umut
Active Level 6
Galaxy M
Ben 51 kullanıcısıyım bence gayet yeterli değerler ki zaten bu işlemciye sahip bir telefon alacaksanız ne için kullanacağınız da bellidir ki ben oyun için almadım ama gene de güncel güzel oyunları test ettim ve ben memnun kaldım gayet başarılı bence
0 Likes