cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Original topic:

Düzenleme-Tavsiye: Samsung Kasıtlı Olarak Telefonları Eskitiyor

(Topic created on: 04-16-2025 04:51 PM)
214 Views
watchers
Active Level 1
Options
Galaxy M
#freesamsung #anotherlove
Telefonumu gayet memnun bir şekilde kullanırken, yaklaşık 3 yıl oluyor, son güncellemenin ardından birdenbire şarj problemleri baş gösterdi. Donanımsal veya fiziksel bir sorun olmadığı bariz. Yaptıkları şey şarj hızı ve süresi ile oynamak ki bu da gayet mümkün.

Şarjı her zamanki gibi telefona taktım ve ne göreyim hızlı şarj yazarken şarj oluyor yazmaya başladı, bir süre sonra ise yavaş şarj. Şarjı çıkarıp taktığımda hızlı şarj olarak gösteriyor fakat bir iki dakika geçmesin ki şarj süresi olmuş 5-10 saat. Bundan bir kaç ay sonrası, yani şu an, telefonda donmalar, takılmalar ve ısınmalar başladı. Şaşırttı mı? Tabii ki hayır. 

Niye yardım sayfasında 10 başlığın içerisinde 'hızlı şarj önemli ölçüde yavaşladı' diye bir başlık olsun ki. Bu kasıtlı bir yazılımsal müdahalenin kanıtıdır.

image

Samsung' un kalitesi ve prestiji benim için hep 1 numaraydı. Çevreme ısrarla tavsiye ediyordum. Ama artık görüyorum ki hızlı tüketim uğruna Samsung çok yanlış kararlar alıyor. Daha güzel günlerde buluşmak ümidiyle Samsung, kendine iyi bak. Belki bir gün...

Düzenleme: TAVSİYELER

-Şarj kablosu, şarj cihazı, telefon şarj portu değiştim sorun düzelmedi. 

-Custom OS veya sürüm düşürme(engelleniyor) de çözüm olmadı. Bunları boşuna denemeyin ve cihazınızın knox sayacını yok yere tetiklemeyin.

-Son zamanlarda Samsung gizli bir yama ile biraz geri adım attı. Hızlı şarja çok yakın bir sürede artık şarj oluyor. Eğer bu durumda iseniz en mantıklısı bu şekilde kullanmaya devam etmek.

-Mayıs ayında yapılan son güncellemeden sonra sanki batarya daha hızlı tükeniyor, üstte bahsettiğim durumdaysanız güncellemeseniz daha iyi.
18 Comments
Galaxy M
Evet Benimde Son Güncellemeyi Yaptım One Ui 7 Gelecek Diye Şarj Daha Hızlı Gitmeye Başladı Cihazlarım S23 Ultra Ve S23 Fe Var İkisininde Şarjları Hızlı Bitmeye Başladı 🤘😂🤙
areyousure
Active Level 10
Galaxy M
Samsungun sorunu değil ki her markanın işidir kasıtlı eskitme. Sadece apple gizlemeyi beceremedi diye ses çıktı. Yoksa hepsi yapıyo
Mmtpk
Active Level 7
Galaxy M
Kral bütün marka yapıyor diyemezsin benim önceki gayet her güncellemede şarjı bi tık iyi gidiyordu özelleştirmelerle performansı aşırı ölçüde etkiliyordu ayrıca yapay zekayla beraber yönetiliyordun o yüzden genelleme yapmasak çok güzel olur
areyousure
Active Level 10
Galaxy M
Başlık için yorumda bulundum dostum. Xiaomi de benzer sorun var. Güncelleme gelince şarj hızım kötüleşmişti performans rezalet olmuştu. Sonra düzelttiler. Genelleme yapılabilir çünkü neredeyse yeni her cihazda benzer şeyler var. İyi çalışan bile kötü çalışmaya başlıyor zamanla
0 Likes
Mmtpk
Active Level 7
Galaxy M
Ben xiaomi kast etmiyorum ben Huawei kullandım üstad öyle bir durum 2019da çıkmış telefonu 5 yıl rahatlıkla kullandığıma göre olsa zaten bırakırdım sadece güncellemesi gittiği için samsung aldım keşke almasaydım oda ayrı bi durumda neyse
0 Likes
areyousure
Active Level 10
Galaxy M
Eski cihazlar gerçekten daha sağlam. P9 lite 2017 den redmiye geçmiştim bende bariz **bleep** hissetmiştim. Bence aldığın cihazla alakalı. Eskiden çoğu cihaz kalitesizde bile kalite vardı. Şimdi düşük segment cihazlar harbiden kalitesiz yapılıyor. O paraya kesinlikle eski amiral gemisi alınır.
0 Likes
Mmtpk
Active Level 7
Galaxy M
Tekelleşme amaçlanıyor samsung ve iphone piyasayı bunlar domine ediyor o yüzden ikiside birbirine aşırı çok benzedikleri için kalite aşağı yukarı aynı oluyor
areyousure
Active Level 10
Galaxy M
Aynen öyle hocam. Samsung s22 ultradan sonra kendini belli etti zaten. Cihaz alınacaksa artık honor, huawei veya farklı markalara yönelmek lazım. Onlar yine bir nebze daha iyiler.
Mmtpk
Active Level 7
Galaxy M
Yeni işletim sistemlerini inceledim adamlar üzerine bir şeyler koyuyor harbiden mesela neden s22 değil s21 ultra ile s25 ultrayı karşılaştırdığında kendini belli etmiş oluyor aradan geçen 4 yıl ve sonuç ortada https://www.epey.com/akilli-telefonlar/karsilastir/646910-989051/samsung-galaxy-s21-ultra-256gb_sams...
0 Likes