Original topic:

Şarj için ben yaptım ve oldu,sizde deneyin.

(Topic created on: 04-03-2023 10:15 AM)
1002 Views
Anonymous
Not applicable
Options
Galaxy M

image

image

- Cihazı dinlendirerek kullanın 
- %100 şarj dolmadan çıkartmayın şarjdan 
- Bataryayı 0'a kadar bitirmeyin,en az %10 olsun şarj 
- Çok kullanmadığınız uygulamaları Derin Uyku Modu'na alın 
- Bildirimin önemi olmadıgı uygulamaların Arkaplan veri ve Arkaplan internet tiklerini kapatın 
- Özellikle videolu uygulamaları uzun süre kullanmayın 
- Ekran yenileme hızınızı düşürün 
- Eğer çok sorun olmuyorsa 4,5G'yi kullanmayın.(en az 1 saat farkediyor.)
- Geliştirici seçeneklerden Animasyonları kapatın 
- Bildirim paneline Animasyon yazıp oradaki Animasyonları Kaldır yapın iki tiki de kapatın 
- Adaptif Pil ve Adaptif Güç Tasarrufunu açın 
- Otomatik yniden başlatma ve optimize etmeyi kapatın 
- 2 günde bir 1Tapcleaner gibi uygulama ile ön bellekleri silip yeniden başlatın. 
- Hata veren uygulamaları kaldırın 
- Büyük güncellemelerden sonra cihazı bir kez sıfırlayıp kullanın 
- Orjinal şarj kablosu ve adaptörü dışında baska bir ürün ile şarj etmeyin. 
- Yeni yüklediğiniz uygulamalardan sonra cihazı yeniden başlatın 
- İhtiyaç değilse wifi ve bluethoot'u kapalı tutun 
- Her oyun veya uygulamayı merak edip kurup kaldırmakta şarjı çabuk bitirir 
- Ekran ışığını adaptif yapın 
- Ek olarak şarja takmadan önce ön bellek silip,yeniden başlatıp ve ardından en çok kullandıgın uygulamaları sadece bir kere açıp kapattıktan sonra ram sıfırlama yapıp şarja takarsanız hem şarj süresi kısalıyor hem de şarjı kullanma süresi uzuyor.Ben bu şekilde uzattım şarj süremi.

14 Comments
Anonymous
Not applicable
Galaxy M
Hocam siz neden şarj %100 dolmadan telefonunuzu şarjdan çıkardınız?
Anonymous
Not applicable
Galaxy M
Yeniden başlatma var,tek şarjla %100 dolmadan çıkartmıyorum.Play store için gelen güncellemeyi kurduktan sonra ön bellekleri ve ram'i temizleyip yeniden başlatıyorum
Anonymous
Not applicable
Galaxy M
Anladım hocam. Bu arada telefonu her şarjda %100 doldurmayı önermiyorlar. Batarya hücrelerinin bir kısmının dinlenmesi ve bataryanın uzun vadede ömrünün daha uzun olması için şarjın %80-%85'te durmasının iyi olduğunu belirtiyorlar. Hatta bu yüzden Samsung da %85'te şarjı sınırlama özelliği koymuş.
Anonymous
Not applicable
Galaxy M
O bilgi doğru değil,firma bataryanın 2 senelik süreyi aşacak kadar sağlam kalmasını sağlayıp,bataryayı ücretli satmanın peşinde ki zaten kullanırken enerji harcadıgı için bataryanın enerji olmayan kısımları dinlenmiş olur zaten.
Anonymous
Not applicable
Galaxy M
Dinlenmeden kasıt aslında hücrelerin şarj olma sıklığını azaltmaktır. Bir hücre batarya ömrü boyunca söz gelimi 1000 kere şarj olacağına 900 kere şarj olursa üç beş ay daha fazla dayanır. %100 şarj etmemenin mantığı aslında budur. Firmaların buradaki maksadını ben bilemem. "Firmalar, 2 yıldan sonra sağlam bataryaları bilerek bozuyor." diyenler bile var. Ben şahsen firmaların art niyetlerinin bu seviyede olduklarına kani değilim. Tabii ki her firmanın bazı planları programları var ama sağlamlık ve dayanıklılık, firmalar için prestij kaynağı olduğu için bataryayı bile isteye o hâle getireceklerini pek düşünmüyorum.
Anonymous
Not applicable
Galaxy M
Özellikle batarya fiyatlarını düşünürsek benim tezim doğrulanıyor.Ek olarak kaç defa şarj edilme durumunu doğru söylüyorsun ama şöyle düşün,şimdi benim cihazım 21 saat ekran süresi veriyor ve 2 günde 1 veya 3 günde 1 şarja taktıgımda aslında şarja takma tekrar sayıdının azalmasını sağlamış oluyorum.Bataryaları bilerek bozmak değilde bilerek düşük kalitede sağlam batarya üretip ki kendi batarya şirketi olan markadan bahsediyoruz,müşteriye en ucuz ürünü en pahalı şekilde nasıl satarım diyerek satış yapıyor maalesef.Tec_o firmasında sıfır montaj ve tamir/tadilat kısmında çalıştım.Orada cihazların basına gelenleri gördüğümde"bunlar millete ne satıyorlar!"diye düşünmeden edememiştim çünkü nasıl olsa kapağın altını görmüyorlar diyerek cihazları masaya vurarak batarya çıkartmak,batarya genleşip kendini bıraksın diye 2 - 3 gün buzlukta unutulan cihazların satılması ve daha birçok sıkıntı.Bu sebeple hiçbir şekilde marka şu saatten sonra benim gibilerin güvenini kazanamaz.
Anonymous
Not applicable
Galaxy M
Firmaların ne yaptığını bilemem. Ama Samsung veya Apple gibi belli prestije sahip firmalar en azından fabrika sürecinde dikkatli davranıyordur. Malum ya, Samsung Note 7 ile ciddi bir sorun yaşamıştı. Bir daha batarya derdi yaşamak istemezler. Ayrıca 21 saat ekran süresini nasıl aldınız? 21 saat ekran süresi almanız için bataryanızın 10.000-12.000 mAh olması lazım ya da ekran çözünürlüğünüzün 480p olması gerek.
Anonymous
Not applicable
Galaxy M
Aslında paylaştıgım şeyleri yapıyorum,ek olarak sıfırdan anlatım videosu var o videoyu izlemeni tavsiye ediyorum genelde.O bşdeoda farklı birçok ayar bulunmakta ki android 1'de var olan ayarlar,12 ve 13 'ü sen düşün.
0 Likes
Anonymous
Not applicable
Galaxy M
Ne yaparsanız yapın bir tam şarjla 21 saat ekran süresi almanız mümkün görünmüyor. Zaten ekran görüntünüzde telefonunuz tam şarj olmadan telefonu şarjdan almışsınız. Her gün böyle yaparsanız 100'lerce saat bile ekran süresi alabilirsiniz. Ekran süresinin mantığı telefon tam şarj olur (normal şarjda %100, batarya korumada %85) ve telefon şarjdan öyle çıkarılır. Bu esnada telefonu yeniden başlatmanıza da gerek yoktur. Siz telefonunuzu en son 6 gün önce tam şarj etmişsiniz. Muhtemelen bu süre içinde telefonunuz çok uzun süreler kapalı da kalmış çünkü telefonun toplam açık kalma süresi 2,5 gün kadar. Siz 21 saat ekran süresi almıyorsunuz, aldığınızı sanıyorsunuz.
Telefonu bir kere tam şarj edin. Ondan sonra telefonun şarjını %5-%10 civarına kadar düşürecek bir kullanım yapın. O zaman gerçek ekran sürenizi alacaksınız.