Original topic:

s25 vs a15 kamera farkı

(Topic created on: 08-21-2025 03:12 PM)
202 Views
ys_dag
Active Level 6
Options
Galaxy Gallery

image
s25

image
a15

segment aynı değil farkındayım ama a15 gayet iyi iş çıkarmış (hatta s25 e göre a15 uzaktan bakınca gözüme daha hoş geldi) one ui 7 güncellemesinden sonra a15 fotoğrafları sonradan 4k ya yakın çözünürlüklere (3k-2k) upscale etmeye başladı bunu 1080p lik kamerası ile yapıyor bence iyi iş çıkarmış

Düzenleme:
a15, s25 e göre daha fazla çözünürlükte çekmiş (upscale etmiş aslında normalde 1080p)

image

image

8 Comments
OğuzS25
Expert Level 5
Galaxy Gallery
Biraz far.k var gibi 😁
KEMSA
Expert Level 2
Galaxy Gallery
Hocam gerçekten a 15 ISO 20 mi veriyor, mükemmel bir şey fotoğraf çekimi için çok iyi iso 20 açık havada mükemmel grensiz pürüzsüz fotoğraflar verir.
0 Likes
ys_dag
Active Level 6
Galaxy Gallery
hiç bir elleme yapmadım normal fotoğraf modundan çektim
0 Likes
KEMSA
Expert Level 2
Galaxy Gallery
Her zaman dediğim gibi işte benimki de a serisi o da a serisi kamerada **bleep** var bu Samsung niçin böyle yapıyor ben bir türlü anlam veremiyorum ,benim kameram başka bir özellik taşıyor a 15'in kamerası başka bir özellik taşıyor sözde ikisi de a serisi Samsung işte diyecek bir şey yok.
_berkelium
Active Level 4
Galaxy Gallery
Abi S25 1/7328 enstantanesi var çok saçma değil mi. Doğru ayarlar yapıldığında S serisinin fotoğrafları çok güzel olabiliyor. Ultra modeller en üst seviyede oluyor ama doğru ayarlar yapıldığında işte. Upscale, adaptif piksel, yapay zeka desteği falan gereksiz hep. Eğer editlemesini biliyorsanız A05s ile çekilen fotoğraf bile mükemmel yapılabilir. Ben S23+ da ISO 50 ile 50M JPEG fotoğraflarda tatmin edici kalite ve düşük ışık performansı alabiliyorum. Telefonu sabitlemesem alamam muhtemelen. 30 saniye enstantaneyi her seferinde denediğimde küçücük kameradan nasıl böyle görüntü gelmiş diyorum. İsterseniz kullandığım ayarları gösterebilirim.
KEMSA
Expert Level 2
Galaxy Gallery
Hocam enstantanenin büyük olması ıso'nun küçük olmasını takviye etmek içindir, diyafram 1.8 yani f değeri 1.8, enstantane 7328 yani s değeri, iso 40 veya 50 güzel sonuç alınır ama şimdi yeni çıkan telefonlarda çift diyafram var yani 4 buçuğa kadar falan çıkabiliyor herhalde bu daha da iyi neticeler verir sonuç olarak analog bir fotoğraf makinesi ile 100 isoluk filmde Güneşli havada 11'li diyaframda 250 enstantane kullanırsanız bunların hepsini örnek olarak yazıyorum bu arada mükemmel netlikte resim alırsınız işte bizim telefonlarda bu yok onun için diyaframı çok büyük tutarak fazla ışık almasını sağlıyorlar ve enstantaneyi de büyütüyorlar iso'yu da küçüklükleri zaman 40 veya 50 gibi net resim alıyorlar telefonun ekranı amoled olduğundan gayet net görünüyor aslında fotoğrafı yaklaştırınca fotoğrafın ne kadar net olmadığını anlayabiliyorsunuz.
Filmli bir makinada vermiş olduğum değerler üzerinden çekilen 24-36 milimetrelik bir filmin tabletildiği zaman netliğini rahatlıkla seçebilirsiniz bu telefonlar böyle fazla bir şey beklemeye de gerek yok.
Güzel fotoğraflar çekmeniz dileğiyle sağlıkla kalın.
mfs_alpha
Expert Level 1
Galaxy Gallery
Gerçekten daha çok para verip daha kötü hizmet alma işi resmen A15 çok daha iyi
ys_dag
Active Level 6
Galaxy Gallery
ben pek öyle demezdim a15 de durup odaklayıp fln çektim s25 de direk bastum tuşa 😊
0 Likes