Original topic:

SAMSUNG'UN 88. DOĞUM GÜNÜ!!

(Topic created on: 03-01-2026 07:49 PM)
333 Views
buarkadaş삼성çu
Active Level 8
Options
Galaxy Gallery

HERKESE MERHABA MEMBERS AİLESİ, BUGÜN 1 MART VE BUNDAN TAM 88 YIL ÖNCE 1938 DE SAMSUNG BİR BAKKAL OLARAK KURULMUŞTU : DD

BİR GÜNEŞ DOĞUYOR:

Henüz 28 yaşında olan Lee Byung-chul, 1 Mart 1938 şuan bir teknoloji devi olan Samsungu kurdu. İlk işe başladıklarında sadece komşu ülkelere kurutulmuş balık, sebze,erişte vb. ihracatı yapıyorlardı, yani şuan Samsung marka Noodle yiyor olabilirdik (nasıl olurdu merak ettim doğrusu) 

* Burası bir Samsung topluluğu olduğu için Lee nin bize bıraktığı mirasın nasıl büyüdüğünü göstermek amacıyla attım, 

telefon mu tercih ederdiniz balık mı? 

MİRAS:

Tabii, şimdi Lee Byung-chul ül oğlu,Lee Kun-hee den söz etmezsem olmaz. 

Lee kun he, Samsung'un tarihinde aslındaEN ÖNEMLİ  röllerden birini oynamaktadır. Samsung'un 1969 yılında ağır sanayiye geçmesi ile birlikte çok çabuk büyüyen şirket, 1988 de ilk telefonunu piyasa sürmüştür. 

1988 de üretilen ilk Samsung telefon modeli S H -100  maalesef Lee Byung-chul'ün ölümünden 1 sene sonra piyasaya sürülmüştür. Artık şirketin CEO'su Lee Kun-hee'dir. 

YAKILANLAR... 

Bu, gerçekten Samsung için en önemli dönüm noktasıdır.GUMI YAKMA TÖRENİ

Adından da anlaşıldığı gibi GUMI de gerçekleştirilen Gumi yakma töreni, 1995 yılında Lee Kun-hee nin emri üzerine yapılmış yakma olayıdır. 

Gumi'de ki bir Samsung fabrikasında yaklaşık 2000 çalışanın önünde TOPLAM 150 BİN TELEFON VE FAKS MAKİNESİ yakılıyor ve kalan parçalar buldozer ile eziliyor, bende oradaki bir çalışan olsaudım canım yanardı herhalde. 

Peki neden? : Şöyle ki, tüketici şikayetleri (kalite vb. ) Bay Kun-hee yi çok sinirlendiriyor ve Samsung'un vazifesini "kalite" olarak değiştiriyor. Bunu devam ettirmek için ant içiyor. Ve oradaki çalışanlara diyor ki:

"Karınız ve çocuklarınız dışında herşeyi değiştirin. "

Ve bu tören de sağ çıkamayan bir model ise (verilenlere göre, doğruluğu bilinmez)Anycall S H-700 (1993) oluyor :(

Bu yazı yazdıkça uzayacak gibi, o yüzden isterseniz böyle Samsung olaylarını anlattığım bir seri yapabilirim (Daha önce Gumi'yi bir gönderi de anlatmıştım ama yarım). Bende dolu var : D

image
Samsung 1938

image
Samsung'un 1938 yılı logosu

BURAYA KADAR OKUDUYSANIZ SİZE ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM, BEN YAZARKEN ÇOK UĞRAŞTIM VE EĞLENDİM, UMARIM SİZDE EĞLENMİŞSİNİZDİR. 

İyi günler :]

18 Comments
ens07
Expert Level 5
Galaxy Gallery
emeğine sağlık hocam💜
dün merak etmiştim😊
Galaxy Gallery
Çok teşekkür ederimm😊
ens07
Expert Level 5
Galaxy Gallery