Original topic:

S24 Ultra ters ışıkta problem

(Topic created on: 09-06-2024 03:57 AM)
545 Views
Kalemşör
Active Level 3
Options
Galaxy Gallery

Merhaba. Birçok YouTube videosunda, paylaşımlarda ters ışıkta gayet başarılı fotolar çektiğini gördüm s24 ultranın. Ama ben maalesef problem yaşıyorum. Dışarıda da iç mekanda da. Özellikle iç mekanda perde kapalı, duvara vuran güneş ışığı fotoğrafın kenarını beyazla patlatıyor. Dışarıda da sisli gibi görüntü çıkıyor. Herkeste mi böyle bende mi. Yapmam gereken bir ayar mı var? 

Yüklediğim 3 fotoğrafa dikkatli bakın. 2'si aynı foto ama birinden yansımaları kaldır dedim öyle temizledi yoksa o da aynı diğeri gibi sisliydi. 
Yüzleri kapalı olan fotoğrafta da sağ taraf ve sol tarafa iyi bakın sağda perde "" kapalı"" duvardan yansıyan ışığın fotoğrafa etkisine bir bakın. Hatıra fotoğrafı çekmiyorum işim için önemli bir problem

imageDışarıda güneşli havada verdiği 

image
Yansımaları sil özelliği kullanılan

image
Sol ve sağ taraftaki farklılık. Kaç tane çekersen çek aynı sonucu verdi. 

8 Comments
Anonymous
Not applicable
Galaxy Gallery
Odak noktası kaynaklı sorun oluyor olabilir. Dediginiz gibi incelemelerde pürüzsüz çekimler yapılıyor
Lensi temizlemeyi deneyebilirsiniz
Odak noktasını manuel seçebilir öyle deneyebilirsiniz pro modu veya diger modları seçerek deneyebilirsiniz.
shizerk
Active Level 8
Galaxy Gallery
Ayni cihazi kullaniyorum bende boyle bir problem yok. Eger lens koruyucunuz varsa etki edebilir yok ise lenslerin hepsini bir gozluk bezi ile iyice temizleyebilirsiniz parmak izi veya kirlenmis olabilir.
Kalemşör
Active Level 3
Galaxy Gallery
Kapalı mekanda duvardan yansıyan ışık problemi niye oluyor onu çözemedim. Başka ortamlarda da böyle. Örnek şu foto gibi iki tarafta da perde yarıya kadar kapalı pencere var 20240904_150600(0)_1000139910_1725585351.jpg
0 Likes
Anonymous
Not applicable
Galaxy Gallery
Ekstra olarakda hdr kapatmanızı öneririm faydadan çok zararı oluyor çoğu zaman
Kalemşör
Active Level 3
Galaxy Gallery
Deneyeceğim ama yüzleri kapalı olan foto da sis yok, duvardan yansıyan ışık bu hale getiriyor ki sadece bu an çekilen değil. Başka yerlerde de kapalı mekanda yine aynı oluyor. Perdeler kapalı olduğu halde duvardan yansıyan ışık mahvediyor fotoğrafın kenarını. Ama önerileri dikkate alacağım
0 Likes
Anonymous
Not applicable
Galaxy Gallery
Hdr birdam fazla resim çeker en beğendiğini size sunar ama göründüğü üzere pek başarılı değil
Benim cihazımda da vardı kapattım çözüldü
Size yardim ettiysem ne mutlu
0 Likes
Galaxy Gallery
Hdr ı kapatmayın hdr ı kapatırsanız sdr çeker o daha kötü renkler çeker
0 Likes
axeno
Expert Level 5
Galaxy Gallery
Gerçekten sorun var gibi gözüküyor.

Eğer donanım kaynaklıysa teknik servis.

Değilse kamera verilerinş sıfırladıktan sonra samsung camera assistant ile en iyi ayarları seçip lensleri temizleyip tekrar çekim yapın