Original topic:

💫 Quick Panel Konsepti v4 💫 Sizce One UI 9'da böyle olsaydı nasıl olurdu? ✨️

(Topic created on: 04-15-2026 07:18 PM)
398 Views
yns24u
Expert Level 5
Options
Galaxy Gallery

💫 Aylar sonra, önceden olduğu gibi yeni bir Quick Panel konsepti ile karşınızdayım!

💫 Bu seferki konsept diğer 3 konsepte kıyasla daha çok içime sindi.

● İlk konseptte One UI 6 temasından yola çıkarak tasarım yapmıştım. O zamandan One UI 8.5'i tahmin etmişim.

● İkinci konseptte kendimce bir şeyler denemiştim. Tasarımı basitleştirmiştim ve hafif bir cam efekti uygulamıştım.

● Üçüncü konseptte eski tasarım ile cam tasarımı birleştiren biraz daha iOS tarzı bir tasarım yapmıştım. Sıkıntıdan rastgeleydi.

️ Şimdi sırada yeni konseptim var

image

💫 Konsepti anlatmaya geçersek:

● Tasarım dili olarak Samsung'un One UI 7 ile ilk defa tanıttığı, One UI 9 ile sistem genelinde yaygınlaştırmayı planladığı parlamalar, gradyanlar, bulanıklık ve canlılık içeren tasarım dilini örnek aldım. Bu tasarımı Galaxy AI ile görmeye başladık ve ileride medya oynatıcı gibi bir çok alanda karşımıza çıkacak gibi duruyor.

● Üstte gördüğünüz gibi tıpkı eski One UI sürümlerinde olduğu gibi tarih ve saat bulunmakta. Bu kısım bize ek bilgi sağlamakla beraber tek el kullanımı da kolaylaştırmayı hedefliyor. 

● Medya oynatıcı yeni One UI sürümlerine ve tasarım diline uygun şekilde güncellendi.

● One UI 8.5'te olduğu gibi panelde istediğimiz yere öge ekleme, boyutlandırma ve paneli kaydırma seçenekleri mevcut. 

💫 Peki siz bu konsepti nasıl buldunuz? 💫

Konsept yarın X hesabımda da paylaşılacaktır. Dileyen inceleyebilir.

20 Comments
isim_00
Expert Level 2
Galaxy Gallery
Bence guzel olmus apple gıbı ama samsung tarzı
ra_ata10
Active Level 3
Galaxy Gallery
reis sey dicem mesla cam efekti guzle ama o renkler mesela ben karanlik-koyu temali sekilde kullaniyum telefonumu ama o cam efektinin ustundeki renler mavimsi olanlar hiraz her telefona gitmeyebilir ondan o renlkeri ozellestirmeye gibi bir ozellikle gekeckese suoer diyebiliriz🔥
yns24u
Expert Level 5
Galaxy Gallery
Karanlık mod ona göre kendini normalde de ayarlıyor zaten. En kötü Good Lock ile halledilir. 😊
0 Likes
Galaxy Gallery
Apple çok benzemiş
yns24u
Expert Level 5
Galaxy Gallery
Samsung One UI 8.5 ile biraz Apple tarafına kaydığından bu tasarım da mecbur benzedi. 😊
Galaxy Gallery
Yinede güzel hocam 😊
serhatz04
Expert Level 5
Galaxy Gallery
Güzel 👏
LightWave
Active Level 6
Galaxy Gallery
Direkt Liquid Glass bu
yns24u
Expert Level 5
Galaxy Gallery
Hocam direkt aynısı da değil ya. 😳 Sıvı efekti kullanmadım özellikle. Ancak ızgara yapısı ve ögelerin dizilişi gerçekten Apple tarzı.