Wolfitect
Active Level 1
Options
- Mark as New
- Bookmark
- Subscribe
- Subscribe to RSS Feed
- Permalink
- Report Inappropriate Content
02-19-2024 10:16 PM in
Galaxy Gallery
S22 ultra telefonum ile yaptığım çekimlerde kamera ön izleme ekranı ile çekilen fotograflar arasinda **bleep** var .hatta hareketli fotografın içinden yakaladığım görüntü çektiğim fotogoraftan daha net.kamera ekran goruntusu , yakaladigim fotograf ve kameranin cektigi fotografi paylasiyorum. En kalitesiz olan kameranın çektiğı. Sorunu çozen varsa yardımcı olabilir mi?

Çekerken ekran görüntüsü
Kameranın çektiği
Bu da hareketli fotoğraftan yakaladıgım.
3 Comments
mustafaa0
Active Level 5
Options
- Mark as New
- Subscribe
- Subscribe to RSS Feed
- Permalink
02-19-2024 10:21 PM in
Galaxy Gallery
Bende de tam tersi çok garip🤔
Wolfitect
Active Level 1
Options
- Mark as New
- Subscribe
- Subscribe to RSS Feed
- Permalink
02-20-2024 12:08 AM in
Galaxy Gallery
Fotograf ozelliklerinden baktigimda yuksek çözünürlüklü ve megapikselli kameradaki kalitenin cok daha düşük oldugunu gordum.hareketli fotografi kaydettigimde ise 2 mp daha dusuk cozunurluklu bir kamerada olduğunu gordum.yani on izlemedeki kamera ile cskim yapan kamera farkli. Cekim yapan cok daha iyi ozellikteyken cok daha kötü sonuç veriyor.hiç bir şey anlamadım.
CrissBey
Active Level 3
Options
- Mark as New
- Subscribe
- Subscribe to RSS Feed
- Permalink
02-20-2024 01:51 AM (Last edited 02-20-2024 01:56 AM ) in
Galaxy Gallery
Merhaba Wolfitect,
İlk fotoğraftaki çözünürlük değerlerinin 3000×4000 Pixel değerlerinde olduğunu görüyorum. Diğer fotoğrafta ise 1080×1400.
Bunun birkaç nedeni olabilir;
Öncelikle dikey çekim yaptığın için orantı olarak yetersiz kalmış olabilir. Aynı fotoğrafı 16:9 formatında test edebilirsin
Diğer neden ise, yapay zeka pozlama sırasında yanlış parametreler kullanıyor olabilir. Ayarlar üzerinden kapatıp tekrar görüntüleme yapabilirsin.
Artı olarak, MP değeri fotoğrafın daha kaliteli çıkmasını sağlamaz, 108MP değerlerine sahip bir cihaz 50MP değerlerine sahip bir cihazdan daha kötü çekimler yapabilir. Fotoğrafın kalitesini büyük ölçüde diyafram açıklığı daha sonra diğer parametreler belirler.
Deneyimlerini tekrar bizimle paylaşırsan sevinirim.
Teşekkürler.
İlk fotoğraftaki çözünürlük değerlerinin 3000×4000 Pixel değerlerinde olduğunu görüyorum. Diğer fotoğrafta ise 1080×1400.
Bunun birkaç nedeni olabilir;
Öncelikle dikey çekim yaptığın için orantı olarak yetersiz kalmış olabilir. Aynı fotoğrafı 16:9 formatında test edebilirsin
Diğer neden ise, yapay zeka pozlama sırasında yanlış parametreler kullanıyor olabilir. Ayarlar üzerinden kapatıp tekrar görüntüleme yapabilirsin.
Artı olarak, MP değeri fotoğrafın daha kaliteli çıkmasını sağlamaz, 108MP değerlerine sahip bir cihaz 50MP değerlerine sahip bir cihazdan daha kötü çekimler yapabilir. Fotoğrafın kalitesini büyük ölçüde diyafram açıklığı daha sonra diğer parametreler belirler.
Deneyimlerini tekrar bizimle paylaşırsan sevinirim.
Teşekkürler.