Original topic:

ram kullanımı

(Topic created on: 04-09-2026 05:19 AM)
194 Views
ALLAH-IN-KULU
Active Level 8
Options
Galaxy A

a52s kullanıyorum android 14 e sahip halen.

arka planda opera ve telegram açık ama 8 gb ramin sadece 2 gb i boş kalıyor.
androidin haddinden fazla ram kullandığını düşünüyorum. android 15 ve 16 da sonuçlar nasıl bilmiyorum ama 10-15 senelik android serüveninde bunun çözülememiş olması garip...boşta iken ne yaparsam yapayım 4 gb civarından fazlasına müsade yok :). bilgisayar ile kıyaslayınca 8 gb ramdan yaklaşık 5.5-6 gb boş yer olması gerekiyor rahatça.ama android ve samsung fazladan gereksiz yere uygulama çalıştırıyor arka planda.Gizli işlerinde dönmesi var tabi.
image

4 Comments
Tür
Active Level 3
Galaxy A
Operatör arka piyano çalışan uygulama kapatsam bile arka planı çalışmaya devam eder Google Chrome kullansan da daha iyi tavsiye ederim
0 Likes
Galaxy A
Bu görsel Galaxy A52'nin One UI 8 sürümündeki ram performansı. **bleep** ettiysen arada 2 yıl farklı android sürümü olsa bile benzer değerlere sahip. Bunun sebebi zram teknolojisi aslında. Zram kısaca sıkıştırma teknolojisidir, raminiz doldukça verileri sıkıştırarak alan açar. Android özellikle cihazı boşta olduğu zaman zram'ı ya kapatır yada minimal seviyede kullanır. Böylece sıkıştırma için ekstra işlemci kullanmaz. İstenirse zram ile sistem kullanımı 1gba kadar düşürebilirsiniz, ama bu sefer zihaz çok ciddi şekilde kasacak ve pil tüketecektir. Yani diyeceğim bu değerler normal, ağır yük altında zaten ram kullanımı kendini düşürecektir😊1775704959327.jpg
0 Likes
Yavuz61
Active Level 8
Galaxy A
Android boş RAM sevmez Boş ram demek boşa giden alan demek zaten Ram dolduğunda otomatik olarak cihaz Ram i boşaltacaktır ayda 1 kere manuel olarak cihaz temizliği yapmak en sağlıklısı😊
0 Likes
narcosis
Expert Level 5
Galaxy A
Sıkıntı olmaz bunlar boş işler ram kullanımı artar düşer