cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Original topic:

YETKİLİ SERVİSE FABRİKA ROM YÜKLETME

(Topic created on: 12-08-2024 04:24 PM)
211 Views
Okt_Yld
Active Level 2
Options
Galaxy A

Herkese tekrardan merhabalar. 

Sormak istediğim;

1) A53 5G Telefonuma Samsung Mobile yetkili servisinde fabrika rom yükletmek istiyorum. Fakat yetkili serviste Samsung'un fabrikasyon rom'u mu, yoksa  Sammobile, Samfw vs gibi  sitelerden ulaşılabilen rom'ları mı yüklüyorlar ? 

2) Yetkili serviste rom yükleme yapacak olan teknik personelin orjinal fabrika rom mu, yoksa Sammobile/Samfw'den indirilen rom mu kurduğunu nasıl anlayabiliriz ? 

3) Yetkili servisin rom'u yükledik diyip de,  aslında yüklemeden , sadece recovey'den wipe atması ihtimali % kaç ? Ve bu nasıl anlaşılır ? 

4) Yetkili serviste telefonuna rom yükletip de sorun yaşayan oldu mu ?

5) İstanbul'da fabrika rom yükletebileceğim en güvenilir Samsung Mobile yetkili servisi hangisidir ? Rom yüklerken görmek istiyorum, yanlarında bulunabilir miyim ? 

6) Fabrika rom yükletme ücreti yetkili serviste ne kadardır ? 

Şimdiden herkese teşekkürler.

13 Comments
Okt_Yld
Active Level 2
Galaxy A

Samsung'un orjinal rom'u olsun da, o benim için yeterli.
İnternette bulunan rom'ların içinde ne var ne yok belli değil. 

0 Likes
hkn710
Active Level 3
Galaxy A
Sammobile ya da samfwden indirdiğin rom da aynı dosya zaten. Samsung sunucularından alınan dosyalar. Diğer türlü resmi yazılım olmasa cihaza normal şekilde yükleyemezsin. Odin kullanabilirsin kendin yüklemek istersen. Cihazı sıfırlamadan da yapılabiliyor. Yok ben ücret vereceğim derseniz servisle görüşebilirsiniz.
Okt_Yld
Active Level 2
Galaxy A

Sammobile ve Samfw'den rom yükleyen kişilerin bir çok yorumunu okudum. Kimisi sistemde tutarsızlıklar yaşandığını, kimisi sinyal sorunu yaşandığını, kimisi telefonuna spyware girdiğini söylüyordu. 
Sammobile ve Samfw'nin bu rom'lara müdahale etmediğine ve içerisine açık kapı bırakmadığına kim garanti verebilir ? 
Bu nedenle yetkili servise vereceğim ücreti; rom için değil, güven için veriyorum. 

Yine de teşekkür ederim yorumun için.

0 Likes
hkn710
Active Level 3
Galaxy A
Samsung dışında sammobile ya da herhangi biri yazılıma müdahale etse yazılımı zaten normal şekilde yükleyemezsiniz. Dosyalar imzalıdır ve müdahale edip (root vb.) yüklerseniz knox sayacı artar. Ben yıllardır yükleme yapıyorum şuana kadar sorun yaşamadım. Takılma, sinyal sorunu vb. söylediğiniz tüm işlemler cihazdan cihaza ve kullanıcıya göre değişkenlik gösterebilir. Nihai karar tabiki sizlere kalmış.