cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Original topic:

Uygulama Açma Ve Kapatma Animasyonlarının Neredeyse Hiç Olmaması

(Topic created on: 05-03-2025 11:23 AM)
304 Views
SamsungGalaxyNote3
Active Level 2
Options
Galaxy A

Bende giriş seviyesi kategorisinde bir cihaz var ve burada uygulama açma ve kapatma animasyonları neredeyse yok. Doğrusunu söylemek gerekirse birçok markanın giriş seviyesi kategorisindeki cihazlarında bu animasyonlar yok. Daha önce Xiaomi marka bir telefon kullandım ve evet bu telefonun işlemcisi çok güçlü değil. Fakat nasıl olurda 8GB ram kapasitesine sahip olan bir cihazda uygulama açma ve kapatma animasyonları olmaz. Hatta o cihazda yeni bildirim paneli bile yoktu.

Burada Samsung cihazımda navigasyon tuşları yerine navigasyon çubuğunu kullanırsam uygulama kapatma animasyonunu görebiliyorum (ki bu durum Android 13 ve Android 14 üzerine kurulu One IU Core sürümlerinde de vardı.). Genel olarak akıcı fakat ağır programları kapatırken takılmalar görebiliyorum. Bu hoş bir durum olmayabilir ama zaten bu cihazlarda oyun oynarken bildirim panelini açtığınız zaman gecikmeyi ve takılmayı yine görebiliyorsunuz. Navigasyon tuşlarını kullandığımda bile bu takılmaları görebiliyorum. Örneğin Samsung Members uygulamasını açtığım zaman hem gecikmeli olarak açılıyor hem de uygulama açma animasyonunu bile görmüyorum. Yani stabil değil.

Bu animasyonlar telefona ne gibi bir yük bindirebilir ki? Bu tarz animasyonlar bir özellik bile sayılmıyorken bu cihazlar buna sahip değil. Daha önce hiçbir yerde böyle bir konu görmedim. 

Giriş seviyesi kategorisindeki cihazlar zaten birçok özelliğe sahip değil fakat böyle şeylerin bile olmaması hiç hoş değil. Doğrusu 10 yıl önce piyasa sürülmüş telefonumdaki animasyonlar daha güzel gözüküyor.
27 Comments
Galaxy A
Geliştirici seçeneklerinden animasyonların hepsi 1x te mi
0 Likes
Galaxy A
Geliştirici seçeneklerindeki herhangi bir ayarla ilgisi yok bu durumun. Animasyonlar varsayılan olarak neredeyse yok.
0 Likes
Galaxy A
Geliştirici seçeneklerinden istediğin animasyonları değiştirebilirsin
0 Likes
Galaxy A
Nasıl yani?
0 Likes
Galaxy A
Geliştirici seçeneklerinde sonlarda
0 Likes
HsCobra
Active Level 10
Galaxy A
Cihaz ne
0 Likes
Redliners
Active Level 7
Galaxy A
Telefonun giriş seviyesinde olmasından kaynaklı hocam telefon boş haliyle bir sıkıntı gözükmüyor olabilir ama hafızanın tümünü doldurup az telefonu zorlayınca normal animasyonlar verilirse kasacaktır bundan dolayı telefonun sana daha akıcı ve sıkıntısız bir deneyim yaşatabilmesi amaçlanıyor
0 Likes
Galaxy A
Sanmıyorum a03 te bilie animasyon var sadece biraz kasıyor
0 Likes
Atakan63
Active Level 8
Galaxy A
Kasmasından dolayı onu baya kısıyorlar da onda da güç hiç yok kasması gayet normal
0 Likes