cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Original topic:

Tebrikler Samsung ❕️❗️

(Topic created on: 02-28-2024 01:55 PM)
1702 Views
CGRZBN
Expert Level 4
Options
Galaxy A
Gerçek anlamda sadık bir android ve samsung kullanıcısıyım. İlk akıllı cihazım S3'tü. Sonrasında S6 edge, S10, A70 ve A72 kullandım. A72'yi hala kullanıyorum. Başka bir işletim sistemi ve marka şimdiye kadar kullanmadım. Ama en fazla bir ay içinde (belki o kadar bile sürmez) iphone geçiyorum. Bu da samsungun ayrı bir başarısı. Ekim ayında dağıtmaya başladığı oneui 6 güncellemesini hala orta üst segment olan A72'ye vermeyi beceremedi. Mart ayına geldik. Mart!! Makul bi gecikme olur anlarım. Ama 6 ay olmaz. Bunu kendi adıma kabul etmiyorum. Android 15 çıktı!!! Biz hala 14 bekliyoruz. Apple sayenizde bir müşteri daha kazandı. İmkanı olan herkese de bunu tavsiye ediyorum. Samsungu gerçekten bi kere daha tebrik ediyorum!!
61 Comments
CGRZBN
Expert Level 4
Galaxy A
Konu bu işte android tarafında ki diğer markaların ekstra başarısız olması samsungun bahanesi olamaz. Onlara nazaran iyi olması da samsungu uçuyo kaçıyo yapmaz. Sorunlarıma net bi cevap bile bulamadım diyorsunuz. Bunu asla apple da yaşamazsınız. Ve bu durum teknik bi konu bile değil. Özetle artık gerçekten çok yordu samsung
0 Likes
DENỊZ
Expert Level 5
Galaxy A
Merhabalar kardeşim. 😊
Şimdi bazı konularda kesinlikle hak veriyorum sana.

Evet Maalesef A72 kullanan arkadaşlarımıza çok büyük bir gecikme oldu, a13 kullanan arkadaşlara da Neredeyse daha yeni geldi One Ui 6.0

Şimdi, bende çok Samsung kullandım S3 mini,Samsung S,
Samsung Note 3, tuşlu samsunglar'da dahil daha çok kullandım.

Apple'da kullandım X Serisini 11'i Klasik 6 ve 5C'i

Ios'u sevmediğimden Tekrardan Android'e döndüm, Daha özgür bir ortama ulaştığımı hissettim cidden.

Tabkide senin kararın kardeşim kesinlikle saygı duyuyorum.

Başka Androidler de kullandım,
Samsung'un hatası hem fazla cihazını olması hem de bu cihazlar uzun süre güncelleme desteği verecek olması, bu sorun Stabil güncelleme dağıtımını etkiliyor.

Yani aslında model azaltmaya gidseler daha rahatlayacaktir herkes. Mesela A0x sersi Onun yerine A14 serisinin olması yeterli Ayrıca S şekliyle modelleme yapılan A04s Vb gibi modellerde fazla gereksizler. Bunlar yerine A15'in A serisinin en düşük modeli olması lazım.

A72 Orta üst seviye bir cihaz değil maalesef, orta segmen bir cihaz.

Dediğim gibi örnek Xiaomi veya Honor Vb. Gibi Android markaları Android 14'ü cihazlarına zaten yeni ulaştırmaya başladılar. Alt seviye modellerine de yeni yeni ulaşmaya başladı bu markaların.

Her zaman Samsung, Google(Pixsel) serisinden sonra başlar Android sürümünü dağıtmaya, sanırsam yıllardı yaptıkları bu hızlı dağıtma sorunlara neden oluyor. Belki başka nedenden de oluyor olabilir. Bunu genel tahmini Muhtemelen güncelleme geliştiren ekibinin az olmasında Samsung'da çalışan sayısı cidden az, Bunu için büyük bir değişim gerek. Bakalım ne zaman bu değişim olacak. 👍
CGRZBN
Expert Level 4
Galaxy A
Merhaba kardeşim. Söylediklerinin büyük kısmına katılıyorum. Ama sonda söyliceğimi başta söyliyim günün sonunda bir kullanıcı olarak bu teknik detaylar beni seni bizi çok fazla ilgilendirmiyor. Ayrıca bu sorunları sadece A serisi kullanıcılar değil bildiğim birçok s serisi kullanıcı da yaşıyor. Şimdi birde S serisine 7 yıl güncelleme sözü veriyolar. İlk iki üç yıl vakitlice güncellemeyi verup sonra ki yıllarda cihaz da biraz eski sürüm olunca bukadar geç mi verecekler güncellemeyi? Peki o zaman ne mantığı kalıyor ki? Bi sonra ki android sürümü çıktıktan sonra sen mevcut sürümü daha yeni veriyosun.. Bu yüzden özellikle bi konuda çok haklısın modellerini baya azaltması lazım. Android tarafının en büyük artısı özgürlüğü. Ben de bunu sevdiğim için bugüne kadar hep android ve samsung kullandım zaten. Ama artık gerçekten yordu. O yüzden biraz daha az özgür ama sorunsuz bi kullanıci deneyimi için net olarak iphone geçiyorum..
DENỊZ
Expert Level 5
Galaxy A
Anlıyorum kardeşim. Sorun olmaz sonuç olarak zaten kimse Samsungla Doğmadı.yada Apple'la. 😊

Şimdiden Umarım sorun yaşamazsın kardeşim geçtikten sonra Apple'a. Şimdiden hayırlı olsun.
CGRZBN
Expert Level 4
Galaxy A
Tabi ki öyle.. Aslında hiçbir markanında fanboyu olmaya gerek yok zaten. Bunu diyorum ama bi samsung fanı olmasam bukadar uzun yıllarda kullanmazdım. Ama artık fanlığı bırakıyorum 😊
Umarım hiçbirimiz hiçbir zaman sorun yaşamayız
DENỊZ
Expert Level 5
Galaxy A
Umarım kardeşim.😊
PKRCN
Active Level 7
Galaxy A
Bir tane daha orta segmentte kızıp amiral gemisine geçen dostumuz. 5kya aldığınız cihaza güncelleme gelmiyor diye 75k cihaza geçmek müthiş bir strateji hemen satıp s23 ü eski 13 proma geçiyorum ben ikna oldum şahsen
CGRZBN
Expert Level 4
Galaxy A
Böyle yorumlar yapmayı nerden öğreniyosunuz ya siz? 5k değil aynı segment cihazın güncel değeri 20-25k. Güncelleme gelmiyor değil makul bi gecikmeden çok daha fazla geç geliyor. Sadece bu segmentin sorunu değil daha güncel ve daha üst segmentlerinde sorunu. Yorumun baştan aşığıya yanlış. Şu an 25kya orta segment sıfır bi android cihaz alacağıma 10-15k daha koyup bi önce çıkan (örneğin iphone 14) sıfırını almayı 75k kere tercih ederim
0 Likes
PKRCN
Active Level 7
Galaxy A
Valla hocam asıl siz bir grup musunuz da her 2 günde bir benzer yorumları görüyoruz diye merak ediyorum şahsen. Valla ben 10 seneden fazla iphone kullandım (4s den 13 proya) bu cihaz da ilk cihazım (s23). Asla sorunsuz değil evet ama ios de yaşamayıp **bleep** yaşadığım tek sorun da olmadı. Güncelleme de evet ios e göre aylık bazda bakınca ortalam bir kaç hafta (bu ay hariç, bu ay baya geç geldi ) geç geliyor doğru. Ayrıca şuan 25k ya sıfır Android hala amiral gemisi yok yani hala verdiğiniz örnek orta segment için. Minimum 33kya s23 var ki güncel olarak iphone 13-14 onları hatırlamaz bile. Ben 13 pro dan geçmeme rağmen çok çabuk alışıp hiç gündelik hayatta aratmıyor. Şahsi planım bir Android bir ios gitmek şuan değişiklik olsun diye ama bu kadar marka fanatikliği de gerçekten çok komik geliyor. Ülkemizde zaten her şey pahalı olduğu için dünya standartları olan şeyler bizde arzu nesnesi oldu vergi ve kur sağ olsun ama dünyada da bu tarz fanatiklik var tabi. Yorumunuz da baştan sona bu kokuyor şahsen. Bir de iphone 14 cihazı da bir seneden daha eski alt yapıya sahip bir cihaz 13 ün işlemcisi, kamerası, kasası, ekranı. Yani yazılım olarak bir güncelleme fazla alması harici 13 ün aynısı. Valla umarım mutlu olursunuz tabi. Ama karşılaştırma yapılacağı zaman deneyim ettiğiniz cihazla şikayet ettiğiniz cihaz aynı mı veya arzu ettiğiniz cihazla aynı segmentte mi yer alıyor beklentiler aynı mı olmalı siz ve muhtemelen iki güne benzer başlık açacak arkadaşlar dikkate almamız daha sağlıklı olur.
CGRZBN
Expert Level 4
Galaxy A
Bende zaten dedim ki orta segment bi android cihaza 25k vermek yerine iphne 14'e 35-40k vermek daha mantıklı. 25k'lık cihaza amiral gemisi demedim. Tam tersi orta segment bi cihaza neden 25k verelim dedim. Ve sorunların bi kısmını zaten sende saymışsın. Aslında haksız değilim sen de farkındasın. Marka fanatikliği konusunda da hiçbir markanın fanatiği değilim. Zaten yıllardır da (S3'ten beri) sadece android ve samsung kullandım. Ama artık gerçekten iphone çok çok daha mantıklı olduğunu anladım..
0 Likes