cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Original topic:

Ssd takınca telefon kafayı yiyor

(Topic created on: a month ago)
128 Views
Ecrịn
Expert Level 4
Options
Galaxy A
Cihazıma fotoğraf ve video aktarmak için ssd'yi taktım ve cihaz garip davranmaya başladı. Cihaz sürekli drop yiyor ve tuşlara basmıyor, uygulamar çalışmıyordu. Sonra ssd'yi çıkart diyip ssd'yi çıkarttım. Sonra telefon dondu ve kendini yeniden başlattı. Ssd'e virüs yok daha sıfır sayılır ama neden böyle yapıyor? Aynısını windows da yağıyor ssd ile bağlanma sorunu olunca komple windows kasıyordu. Cihaz yeniden başlayınca telefon normale döndü.

Birde bu telefonun böyle yapmasınsa ZRAM'in(Sanal ram değil) kapalı olmasından kaynaklı olabilir mi
10 Comments
Galaxy A
SSD'nin biçimlendirildiği dosya sistemi cihazlarınızla tam olarak uyumlu olmayabilir. Windows genellikle NTFS dosya sistemini kullanır, ancak Android cihazlar genellikle exFAT veya FAT32'yi daha iyi destekler. Eğer SSD, telefonunuzun veya bilgisayarınızın tam olarak desteklemediği bir dosya sistemiyle biçimlendirilmişse, bu durum performans sorunlarına ve kararsızlığa yol açabilir.
Ecrịn
Expert Level 4
Galaxy A
Ssd Fat32 biçiminde
Galaxy A
FAT32'nin 4 GB gibi dosya boyutu sınırlamaları vardır. Büyük video dosyalarını aktarmaya çalışırken bu bir sorun yaratabilir. Ayrıca, modern işletim sistemleri ve donanımlar için exFAT veya NTFS kadar optimize olmayabilir, bu da bazı durumlarda performansı etkileyebilir.exFAT Olarak Yeniden Biçimlendirmeyi Düşünün
TitanCameraMan
Active Level 10
Galaxy A
Ssd windows a taktığımızda da mı aynısını yapıyor ?

Hangi dönüştücüyü kullanıyorsunuz ve ssd sağlığı nasıl
Ecrịn
Expert Level 4
Galaxy A
Bu ssd yapmıyor mesela eski bir cd yada flash taktığımda okurken windows komple donuyor. Normalde cihazın ssd hızı çok iyi
TitanCameraMan
Active Level 10
Galaxy A
Bilgisayarınız özellikleri nedir ?

Belki ssd yi telefonunuz besleyemiyor olabilir güç kısmından, bu sebepten olmuş olabilir ya da ssd telefonun yazılımına uygun olmayabiliyor bazen, isterseniz başka bir telefonda deneme yapabilirsiniz, eşinizin S24'ü mesela iyi bir deneme olabilir çünkü güçlü bir cihaz.

Bilgisayar konusunda net bir şey söyleyemedilirim, içeride antivirüsler v.s varsa **bleep** direkt taktığınız dosyayı okuduklsrından dolayı yük bindirip buna sebep olabilir
Ecrịn
Expert Level 4
Galaxy A
Mesela bende macbook pro var, cihaza eski bir flash takıyorum ve ilk başta sorun yok. Flash üzerinde okuma yada yazma başlayınca klasörlere tıklayamıyorum, ekran donuyor ve işlemi kendisi iptal edip cihaz normale dönüyor. Bu benim pc kasada da vardı cd okurken windowsun arayüzü kasmaya başlıyordu
TitanCameraMan
Active Level 10
Galaxy A
Mackbooklar hakkında bilgi sahibi değilim fakat Laptop veya bilgisayarın bu durumu yapmaması gerek 2 sebebi olanilir:

1-Antivrüst uygulamaları yüklenmiş, yani cşhanızda windows defeder haricinde kurumlar daha var.

2-cihaz pek güçlü olmayabilir ya da Termal performansından sıkıntı da olabilir.
Ecrịn
Expert Level 4
Galaxy A
Isınma da yok ayrıyaten bir antivirğs de yok. Belki kronik bir sorun da olabilir gibime geliyor