cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Resolved! Solved

Original topic:

Samsunglarda ki Ekran Yenileme Hızı Yani Adaptif Ne İşe Yarıyor?

(Topic created on: 03-20-2025 08:16 PM)
375 Views
Burak_A35_5G
Active Level 6
Options
Galaxy A
Adaptif otomatik olarak ayarlıyor zaten açıklamasında yazıyor "Otomatik olarak 120 hz"yani siz dokunmatiğe dokunmadığınızda 60 hz yani pil tasarufu uyguluyor,dokunmaya başladığınızda ise 120 hz uygulamaya başlıyor böylelikle hem pilden tasaruf sağlıyorsunuz hem de akıcı bir deneyim sağlıyorsunuz.Gayet güzel bir özellik bu.Sabit kalsa yani Yüksek ayarı olsa piliniz hızlı biter.Bu 90 Hz içinde geçerli dokunmadığınızda 60 hz uyguluyor,dokunmaya başladığınızda 90 hz uyguluyor yani Adaptif özellik varsa Ekran Yenileme Hızında kullanın derim.
image

6 Solutions

Accepted Solutions
Solution
AhmetAkdeniz
Active Level 5
Galaxy A
Ekran yenileme hızı
Yani ekran da farklı bir menü ye geçiş yapınca takılma yada hafif kasma olmasını engelemek için Adaptif yaparsanız daha iyi olur ve hiç kasmaz. Standart yaparsanız ekran arada bir kasar hafif takılmalar olur bir de pil tasarrufu olur

View solution in context

Solution
Galaxy A
Apadif e alırsan çok daha akıcı bir deneyim alırsın standart ise daha pürüzlü olur ama şarj daha yavaş biter

View solution in context

Solution
Galaxy A
Benim a34'de direk yüksek yazıyor bir ayar yapıp adaptif yapabilirmiyim, yoksa ekranmı desteklemiyor

View solution in context

Solution
Galaxy A
O zaman oyunda 60a almana gerek yok zaten otomatik yapıyor

View solution in context

Solution
maximum12
Active Level 5
Galaxy A
Ekran desteklemiyor diye biliyorum

View solution in context

Solution
Galaxy A
Keşke olsaydı ya zaten a34'ün şarjı çok hızlı bitiyor 120hz açsam dakikada 1 şarj azalıyor mecbur 60 hz kullanıyom :(

View solution in context

12 Comments
Solution
AhmetAkdeniz
Active Level 5
Galaxy A
Ekran yenileme hızı
Yani ekran da farklı bir menü ye geçiş yapınca takılma yada hafif kasma olmasını engelemek için Adaptif yaparsanız daha iyi olur ve hiç kasmaz. Standart yaparsanız ekran arada bir kasar hafif takılmalar olur bir de pil tasarrufu olur
Burak_A35_5G
Active Level 6
Galaxy A
Çok doğru,ben sadece adaptif ne anlama geliyor onu açıkladım.Otomatik ayarlıyor 120 hz ile 60 hz arası buda pilin yavaş gitmesine fayda sağlıyor bu şekilde hem pil hızlı gitmiycek hem de akıcı bir şekilde kullanılcak.Eğer Yüksek 120 hz olsaydı sabit kalacaktı,adaptifte 7,8 saat ekran süresi alırken Yüksek 120 hzde ise 6,7 saat ekran süresi alınacaktı.Arada ki **bleep** bu.
0 Likes
Solution
Galaxy A
Apadif e alırsan çok daha akıcı bir deneyim alırsın standart ise daha pürüzlü olur ama şarj daha yavaş biter
Burak_A35_5G
Active Level 6
Galaxy A
Kanki bende onu dedim zaten 😂😂 sadece otomatik özelliği bulunuyor buda 120 hzle 7,8 saat ekran süresi alırsın ama adaptif değil de Yüksek yazarsa sabit 120 hz uygular buda pilin çabuk bitmesine sebep olur aslında yazdığım gayet açık
Solution
Galaxy A
Benim a34'de direk yüksek yazıyor bir ayar yapıp adaptif yapabilirmiyim, yoksa ekranmı desteklemiyor
Solution
maximum12
Active Level 5
Galaxy A
Ekran desteklemiyor diye biliyorum
Burak_A35_5G
Active Level 6
Galaxy A
Sistemsel olay sizin dediğiniz hocam maalesef olmaz adaptif
Solution
Galaxy A
Keşke olsaydı ya zaten a34'ün şarjı çok hızlı bitiyor 120hz açsam dakikada 1 şarj azalıyor mecbur 60 hz kullanıyom :(
ARDAEFEGRP38
Active Level 10
Galaxy A
bu guzel birsey ancak mesela youtube music de sarki sozlerine bakarken ekrana bakinmadigimda o hertz degisimini gozlerimle goruyorum cok batiyor bana uygulama olarak iptsl etme sansim var mi