cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Original topic:

Samsunglar'da anlamsız fiyat düşüşü

(Topic created on: 12-03-2024 10:45 PM)
296 Views
EmrYlmz
Active Level 7
Options
Galaxy A

Bugün daha yüksek bir modele geçmek için 2. el telefon alan bir telefoncuya gittim. A55'i ne kadara alabileceğini sordum. Bana aklımdaki fiyatı sordu bende 16 binden aşağı inmem dedim. Hemen karşı çıktı bu telefon etse etse 10 bin eder dedi. Abi saçmalama sıfırı zaten 18 bin lira ne ara 8 bin lira **bleep** ediyor dedim. Bu telefonlarda öyle kardeşim dedi. Iphone olsa yüksek fiyattan alırmış da Samsung olunca alamıyormuş. 11 bin liraya orada M34 satıyor benim telefonumu 10 bine alıyor. Yok öyle yağma. Herkes birbirini yolma peşinde.

19 Comments
Rappa
Active Level 6
Galaxy A
Çok haklısınız
EmreGRL
Active Level 5
Galaxy A
Son cümlenizde dediğiniz gibi hocam sattığı ile aldığı arasında %100 koymaya çalışıyor. O samsung değer kaybediyor hikayesi eskidendi. Şuan aldığın fiyat ile kârdasın her geçen gün fiyatı artıyor. Ben yeni telefon alırken samsung ile takasa giriyorum aldığım fiyatın üstüne satmış oluyorum
Alpointernet
Expert Level 2
Galaxy A
Sana haksızsın demiyorum da, o telefonu 16kya alan telefoncu kaça satacak ki? Zaten sıfırı 18k dediğin gibi. Kendi kârını koyunca sıfırının fiyatını geçecek zaten. 10kya alsa kârını koyup en iyi ihtimal 15kya satacak, adamın verdiği fiyat gayet normal. İki taraflı düşünmek lazım.
EmrYlmz
Active Level 7
Galaxy A
Tamam o da kâr edecek ama 18 bin liralık telefona da 10 bin lira teklif etmezsin yani değil mi? 14-15 bin dese sesimi çıkarmam ama 10 bin ne? A25 zaten 10 bin lira.
0 Likes
Alpointernet
Expert Level 2
Galaxy A
Hadi 14kya senden telefonu aldı, en kötü ihtimal o telefonu 4k kâr ile 18kya satması lazım. E tamam da kime satacak o telefonu sıfırıyla aynı fiyat. Senden almasının anlamı yok eğer o fiyata alacaksa.
EmrYlmz
Active Level 7
Galaxy A
Iphonelar'ı niye sıfırından 2-3k aşağıya alıyorlar? Ya onları da ucuzdan alsınlar ya da Samsunglar'ı daha pahalıya alsınlar. Bir telefon 2 ayda 8 bin lira değer kaybetmez abicim. Madem alıyor satan adamı da öldürmesin. Onlar alırken beni düşünüyor mu? Hayır. Ben de satarken onları düşünmüyorum o zaman. 10 bine alırım demek ne demek ya? Benden 14 bine alsın gitsin başkadına 17'ye satsın. Kutusu, faturası, kılıfı, koruyucu camı, adaptörü, kablosu her şeyi duruyor.
0 Likes
Alpointernet
Expert Level 2
Galaxy A
iPhoneların neden değer kaybetmediğini ben de pek anlamlandıramıyorum sevmeyen birisi olarak, ama demek ki talep var ki fiyatları düşmüyor. Ayrıca ben de satarken onları düşünmüyorum demişsin ya onlar gibi, ister düşün ister düşünme istediğin fiyata satamamışsın telefonu sonuç olarak. Dediğin gibi benden alsın başkasına satsınla olmuyor. Bu fiyatla zor satılacak bir telefona 3k kâr koyup satmak için almaya değmez.
0 Likes
EmrYlmz
Active Level 7
Galaxy A

Hocam benim anlatamadığım, bu kadar ucuza alınmaz bu telefon. Buranın esnafını ben bilirim. Benden 10 bine alır başkasına 18 bine satar. Ayrıca yaşadığım yerde tek 2. el telefon alıp satan dükkan orası. Dolayısıyla iyi telefon satıyor orası. Geçen hafta çarşamba da gittim. O gün bana elinde para olmadığını başka zaman tekrar gelmemi söyledi. Göz ucuyla telefonlara baktım. 3 tane Iphone pro max modeli vardı. Modelleri tam olarak bilmiyorum ama pro max olduklarından eminim. Bugün gittiğimde 1 tane kalmıştı pro max model. Yani benden bu telefonu aldığında 1 haftaya kalmaz satacağına yüzde yüz eminim. Ayrıca o adam başka şehirlere de telefon gönderiyor.

0 Likes
Alpointernet
Expert Level 2
Galaxy A
O adam spesifik olarak öyle bir tipse ona birşey diyemem. Genel olarak konuştum şu ana kadar. Adam herhalde alsam ne almasam ne, ucuza alsam iyi kârla satarım yoksa ne gerek var kafasıyla konuşuyor herhalde.
0 Likes