Original topic:

Samsung her kullanıcının mutlaka göz atması gereken en önemli ayarlar

(Topic created on: 04-04-2026 11:32 AM)
854 Views
mdlatiff
Expert Level 1
Options
Galaxy A
🛠️ Mutlaka Yapılması Gereken Kritik Ayarlar

Adaptif Pil ve Pil Koruma: * Ayarlar > Pil > Pil Koruma yolunu izleyerek şarj sınırını %80 veya %85’e sabitleyebilirsiniz. Bu, uzun vadede batarya sağlığını ciddi oranda korur.
Ekstra Loş (Extra Dim): * Gece karanlığında en düşük parlaklık bile gözünüzü yoruyorsa, hızlı paneldeki bu özelliği aktif ederek ekranı standart sınırların altında karartabilirsiniz.
Yenileme Hızı (Pürüzsüz Hareket): * Ayarlar > Ekran > Pürüzsüz Hareket kısmından Adaptif seçeneğini seçtiğinizden emin olun. Bu, hem akıcı bir deneyim sunar hem de statik görüntülerde hızı düşürerek pil tasarrufu sağlar.
Geliştirici Seçenekleri ile Animasyon Hızlandırma: * Ayarlar > Telefon Hakkında > Yazılım Bilgileri > Yapım Numarasına 7 kez dokunun. Ardından Geliştirici Seçeneklerine girip Pencere/Geçiş/Animatör Süre Ölçeği ayarlarını 0.5x yaparsanız telefonunuz çok daha seri hissettirecektir.
Inactivity Restart (Hareketsizlik Yeniden Başlatma):
One UI 8 ile gelen bu özellik, telefonunuz 72 saat boyunca kullanılmazsa kendini otomatik olarak yeniden başlatır ve güvenliği artırır.
🚀 Güçlü Samsung Özellikleri
Circle to Search: Herhangi bir ekrandayken ana sayfa düğmesine veya çubuğuna basılı tutup ekrandaki bir nesneyi daire içine alarak anında Google araması yapabilirsiniz.
Modlar ve Rutinler: * "Eve gelince Wi-Fi'yi aç", "Gece 23:00'te Rahatsız Etme moduna geç" gibi otomasyonlar kurarak telefonunuzun sizin yerinize düşünmesini sağlayabilirsiniz.
Edge Panelleri: Ekranın kenarından çekerek en **bleep** kullandığınız uygulamalara, araçlara (cetvel, pusula vb.) veya kişilere her an erişebilirsiniz.
Samsung DeX: Telefonunuzu bir monitöre veya televizyona bağlayarak masaüstü bilgisayar deneyimi yaşayabilirsiniz.

📱 Olmazsa Olmaz Uygulamalar

Good Lock : Samsung'un resmi kişisellestirme laboratuvarıdır. Kilit ekranindan bildirim paneline kadar her seyi baştan aşağı değiştirmenizi sağlar.

Camera Assistant : Standart kamera uygulamasinin sunmadığı; deklanşör hizi önceliği, otomatik lens değişimi kapatma gibi profesyonel ayarları açar.

Expert RAW : Fotoğraf meraklıları için profesyonel düzenlemeye uygun, yüksek dinamik aralıklı ham dosyalar çekmenizi sağlar.

Galaxy Enhance-X : Yapay zeka destekli bir editördür. Bulanık fotoğrafları netleştirir, ansimalari siler ve eski totoğrafları onarır.

One Hand Operation + : Büyük ekranl telefonlari tek elle kullanmayı kolaylaştran özelleştirilebililr jestler ekler.

İpucu : Widget Üst Üste Bindirme

Ekranınızda çok fazla yer kaplayan araç takımları (hava durumu, takvim vb.) varsa, bir widget'" diğerinin üzerine sürükleyerek "Widget İstifi" oluşturabili ve kaydirarak aralarında geçis yapabilirsiniz.

💡 Küçük Bir Not: Herkesin işine yarayacak, cihazınızın gizli potansiyelini ortaya çıkaracak diğer rehberlerim için profilimdeki makalelere göz atmayı unutmayın. O bilgilere kesinlikle göz atılmalı!

25 Comments
Galaxy A
8 mesajdır pil hakkında tartışıyoruz farkındaysan konuyu pilden açtın ordan gidiyoruz geri kalan konulara gerek bile yok basit bi pil meselesini bile kabullenemiyosun
0 Likes
İsimiz_yeni
Active Level 6
Galaxy A
Baktım inandıramadım genele sardım 😂
0 Likes
Galaxy A

Hâlâ inandıramadım diyon ya bide helal olsun bu yaşa nası geldin şaşmalı ben daha uğraşmicam seninle

0 Likes
İsimiz_yeni
Active Level 6
Galaxy A
Haklısın
0 Likes
serhatz04
Expert Level 5
Galaxy A
👏
0 Likes
mdlatiff