Original topic:

Samsung a16 cihazım başka bir odadayken int gidiyor

(Topic created on: 08-31-2025 07:33 PM)
242 Views
Ahmett34
Active Level 2
Options
Galaxy A

Merhaba arkadaşlar kaç gündür bu sorunla karşı karşıyayım internet uzak olunca başka bir odadayım int gidiyor ve çok uzakta değil wifi simgesinin yanında 5 yazıyor 5 te iken gidiyor 5 yazmayinca hiç bir şey yazmayınca gitmiyor ve dhaa uzaktan internete bağlanabiliyorum bu sorun neden olur wifi simgesinin yanında 5 yazarken gidiyor yazmazken gitmiyor ?

Er3n_s25_ultra
Active Level 10
Galaxy A
iPhone al geç bencede
0 Likes
Ramocann
Active Level 6
Galaxy A
Cihazda wifi ikonunda 5 yazmaz iken 2.4 ghz ile bağlantı kuruluyor ki bu frekansın kapsama alanı daha yüksektir. Anladığım kadarıyla sizin modemde iki frekans ayrıştırılmamış. Modem arayüzünde 2.4 ghz ile 5ghz frekansının ayrıştırılması gerekiyor. Bu sayede cihaz her iki frekansı ayrı ayrı görebilir ve dilediğiniz frekansa bağlanabilirsiniz. Modeme yakın iken 5ghz tercih edilebilir..
0 Likes
Er3n_s25_ultra
Active Level 10
Galaxy A
Evet olabilir eski cihaz kopma daha fazla olabiliyor
0 Likes
Ahmett34
Active Level 2
Galaxy A
Ben bu sorunla mücadele edemicem daha fazla sizce iphone 12 mi yoksa samsung a36 veya a56 hangisini alırsam sorunlar düzelir bıktım çünkü artık
0 Likes
TRAtaberk
Expert Level 3
Galaxy A
Epey üzerinden bakın cihazın hangi wifi ağlarını desteklediği yazıyor
0 Likes
Ahmett34
Active Level 2
Galaxy A
A26 wifi 5 a36 wifi 6 daha iyi olur a56 da wifi 6 oda daha iyi olur iphone 12 de wifi 6 oda iyi olur sizce hangisi
0 Likes
TRAtaberk
Expert Level 3
Galaxy A
Sorunun çözümünü yazdım modem arayüzünden 2.4 ghz bandını kapatın.
Ramocann
Active Level 6
Galaxy A
Hocam o da çözümdür ama ev içerisinde 2.4 ghz frekansını kullanan başka cihazlar da olabilir. Frekansları ayırmak sanki daha doğru olur gibi ama başka cihazlar yoksa ev içinde 2.4 frekansının kapatılması da çözüm olabilir..
0 Likes
TRAtaberk
Expert Level 3
Galaxy A
Turkcellin modemlerinde kronik bu sorun zte markalarında ondan dedim
0 Likes
Er3n_s25_ultra
Active Level 10
Galaxy A
iPhone 12 tabikide ama 13 falan alın derim
0 Likes