Original topic:

Samsung Telefonlarda Batarya Süresi Uzatma

(Topic created on: 07-22-2025 09:16 PM)
991 Views
MrTahran
Active Level 1
Options
Galaxy A

Samsung S21 FE cihazımdan itibaren neredeyse her iki büyük S serisi ve A serilerinden de A53'ten itibaren tüm A serilerini kullanmış ve şu anda da S24 FE ve A56 cihaz kullanan bir Samsung kıllanıcısı olarak yazıyorum bu tavsiyeleri. Maalesef bu mecrada çok fazla yalan yanlış şeyler yazan insanlar var. Bilgileri, tecrübeleri olmadıkları cihazlar hakkında yorum yapma cüretini gösteriyorlar. Tavsiyelerim telefonlarınızın ömrünü uzatacaktır ve daha performanslı, daha uzun batarya süreleri almanızı sağlayacaktır. Umarım yararı olur. Şimdi başlayalım:

1-Kullanmadığın uygulamaları devredışı bırak yada direk kaldır. Biliyorum ki bunu maalesef bizim ülkedeki çoğu kullanıcı yapmıyor. Ne işe yaradığını bilmedikleri yüzlerce uygulamayla telefonlarını kullanmaya çalışıyorlar. Ancak şunu unutmayın, o kullanmadığınız ne olduğundan bi haber olduğunuz uygulamalar güncelleme almaya ve arka planda çalışmaya devam eder. O yüzden bilmediğiniz kullanmadığınız uygulamaları direk kaldırın. Kaldıramadıklarınızı da devredışı bırakın.

2-Play store ve galaxy store üzerinden uygulamalarınızı mutlaka güncelleyin. Tavsiyem ilk önce Galaxy Store güncellemelerini ardından google play storedaki güncellmeleri yapmanızdır. Samsungun saçma politkası gereği bazı sistem uygulamaları sadece Galaxy Store üzerinden güncellenebiliyor. O yüzden Galaxy Store uygulamasına daha önce hiç girmediyseniz girin, Samsung hesabı oluşturun kendinize ve sağ aşağıdaki üç çizgiye tıklayıp yukarıdan güncellemelee yazan yere tıklayıp tüm sistem uygulamalarınızı güncelleyin.

3-Ayarlarda aratma yap tanılama verisi gönderin özelliğini mutlaka kapatın. Samsung kafasına göre sizden habersiz Samsung sunucularına tanılama verisi gönderdikçe şarj harcar.

4-Her zaman açık ekranı kullanmayın, maalesef S Ultra serileri dışındaki modellerde bu özellik çok şarj harcıyor. Özellikle A serilerinde.

5- Ayarlar- Pil- Arka plan kullanım sınırları bölümünde uyku modundaki uygulamalar bölümüne bildirimlerini takip etmediğin çok kullanmadığın uygulamaları ekle. Mesela ben banka uygulamaları gibi devamlı bildirim takip etmeiğim ama gerektiğinde de çalışmasını istediğim uygulamaları normal uyku moduna alıyorum.(WhatsApp' sakın derin yada normal uyku moduna ekleme, mesajlar geç gelir yada hiç gelmez.) Bu uyku modunun amacı uygulamaları arka planda uyutuyor saatte bir yada yarım saatte bir yeniden açıp kapatarak büyük oranda güç tasarrufu sağlıyor.

6- Pil- Arka plan kullanım sınırları bölümünde derin uyku bölümü var, Çok az kullandığın, sadece uygulamanın içine girerek kullandığın bildirimlerini takip etmediğin, arka planda kullanmadığın uygulamaları da buraya eklersen o uygulamaları arka planda hiç çalıştırmayarak batarya tassrrufuna çok büyük etkisi oluyor. Mesela ben Instagram gibi uygulamaları sadece açtığımda kullanıyorum o yüzden derin uyku modunda kullanıyorum.

7- Son kullanılan uygulamalardaki "Tümünü Kapat" tuşunu elinizden geldiğince hiç kullanmayın. Android yazılım mantığı gereği ihtiyacı oldukça uzun süre kullanılmayan uygulamaları hafızadan temizleyerek ram temizliği yapar. Siz tümünü kapat dedikçe Android uygulamaları tekrardan açmaya uğraşarak daha fazla işlemci kullanır ve bu da şarjınızın çabuk bitmesine neden olur.

8-Son olarak da 2 yada 3 haftada 1 kere telefonunuzu yeniden başlatın, yani kapatıp açın. Çünkü telefonunuzu uzun süre kapatmadan kullandığınız zaman Androidin çaloşma prensibi gereği uygulamalar çok uzun süre açık kaldıkça daha fazla ram kullanır. Bu da iişme yaparak telefonu yavaşlatır.
Gelelim forumlardaki Yalan Bilgilere:
Yalan Bilgi 1 - Ram Plus özelliğini her telefonumda kullandım kullanıyorum ve özellikle S22 serisinden itibaren UFS dosya sistemlerinin gelişmesiyle bu özellik telefonları yavaşlatmak yada telefonun rom denilen hafızasına zarar vermek yerine daha dengeli ram kullanımı sağlayarak yazılımın multitasking denen çoklu işlem yeteneğini geliştiriyor. Bu özelliği kapatmayın, açın. Yok ben kapattım şarjım daha iyi gitmeye başladı diye yazan cahil cühelalara inanmayın, onlar telefonlarını aylarca kapatıp açmayan kullanıcılar. Siz kapatsanız bile Android çalışma mantığı gereği zaten en az 3gb swap dosyası oluşturuyor ve çalışmaya devam ediyor. O yüzden telefonunuzda depolama sorunu yoksa en yüksek değere getirebilirsiniz. Arka planda daha çok uygulamayı aynı anda çalıştırmanızı da sağlar.
Yalan Bilgi 2 - Ekran yenileme oranını 60hz düşürmek öyle zannettiğiniz kadar batarya tassrrufu sağlamaz. Ayrıca sene 2025, madem 60hz telefon kullanacaktık neden bu kadar insan para verip son model telefon alıyor? Ekran hızını düşürerek alacağınız tasarrufun yaklaşık 10 katını sadece Instagram-Snapchat-Tiktok gibi sosyal medya uygulamalarını derin uykuya alarak çok rahat alabilirsiniz.
Umarım yazdıklarımın yararı olur sizlere. Sorusu olan varsa İngilizce yada Türkçe dillerinde yardımcı olmaya çalışırım.
Sağlıklı, gerçek bilgiyle kalın hoşçakalın.
7 Comments
narcosis
Expert Level 5
Galaxy A
Bu kadar kasmaya gerek yok para verip aldığımız telefona esir olmak saçmalık o bana esir olmalı benim kafa böyle 😊 ayrıca sıkk kullandığın uygulamayı derin uykuya almak yanlış
MrTahran
Active Level 1
Galaxy A
İlk önce okumayı öğrenin. Ben nerede sıkk kullandığınız uygulamayı uykuya alın diye yazmışım? Boş muhabbet yapmayın.
0 Likes
narcosis
Expert Level 5
Galaxy A
Öğret o zaman
MrTahran
Active Level 1
Galaxy A
Geç kalınmış, senden bi yol olmaz artık.
0 Likes
narcosis
Expert Level 5
Galaxy A
😂 hadi bakalım
865_S20FE
Expert Level 5
Galaxy A
Ram plustaki yazdiklarindan sonrasini okumadım
0 Likes
Yavuz_S23
Expert Level 3
Galaxy A
Zamanında S21FE yi kullanmış biri olarak söylüyorum. O zamanlarda 120hz ile 60hz arasında 2 saat ekran süresi oynuyordu şimdi için birşey diyemem.