cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Original topic:

Samsung One UI 8 güncellemesi: Hangi Galaxy cihazlar alacak, ne zaman geliyor?

(Topic created on: 05-07-2025 03:53 PM)
719 Views
KenanA25
Expert Level 2
Options
Galaxy A

image

Henüz Samsung, ilgili tüm cihazlara Android 15 tabanlı One UI 7 güncellemesini vermemiş olsa da One UI 8 için şimdiden kolları sıvadı. Peki hangi Galaxy cihazlar One UI 8 güncellemesini alacak? 

image

Samsung, Android 16 tabanlı One UI 8 arayüz güncellemesi için hazırlıklara başladı. Henüz Android 15 ile gelen One UI 7’nin dağıtımı tam anlamıyla bitirilmemişken şirket, yeni nesil yazılımını geliştirme sürecine hız verdi. One UI 8, Samsung’un 2018’den bu yana sunduğu büyük güncellemeler arasında özel bir yere sahip olacak çünkü bu sürüm, önceki One UI versiyonlarına dayalı ara güncellemeler olmadan doğrudan sunulan ilk büyük güncelleme olacak. 

One UI 8 neler sunacak?

One UI 8’in köklü değişiklikler yerine daha çok mevcut arayüzün üzerine inşa edilen iyileştirmeler getirmesi bekleniyor. Samsung’a yakın kaynaklar, yazılımın erken sürümünü deneyimleme fırsatı buldukları Galaxy Z Flip 6 cihazında gözle görülür büyük bir yeniliğe rastlamadıklarını belirtiyor. Ancak performans optimizasyonları, arayüzde küçük çaplı sadeleştirmeler ve Android 16’nın çekirdek özellikleriyle gelen güvenlik iyileştirmeleri gibi detaylar bu güncellemenin öne çıkan yönleri olacak.

Samsung zaten One UI 7 ile arayüzünde büyük çaplı güncellemeye gitmişti. One UI 8’in bunu maksimize etmek içi gelecek olması mantıklı.

One UI 8 ne zaman yayınlanacak?

Samsung’un yeni katlanabilir telefonları Galaxy Z Fold 7 ve Galaxy Z Flip 7’nin One UI 8 yüklü olarak piyasaya çıkacağı belirtiliyor. Bu da güncellemenin resmi dağıtımına temmuz sonu ya da ağustos başı gibi başlanabileceğini gösteriyor. Önceki yılların aksine, bu kez daha erken bir dağıtım takvimi söz konusu olabilir. 

One UI 8 alacak Galaxy telefon ve tabletler

image

Galaxy S Serisi
Galaxy S25, S25+, S25 Ultra, S25 Edge
Galaxy S24 Ultra, S24+, S24, S24 FE
Galaxy S23 Ultra, S23+, S23, S23 FE
Galaxy S22 Ultra, S22+, S22
Galaxy S21 FE

Galaxy Z Serisi (Katlanabilir)

Galaxy Z Fold 6, Z Fold 5, Z Fold 4, Z Fold Special Edition
Galaxy Z Flip 6, Z Flip 5, Z Flip 4

Galaxy A Serisi

Galaxy A73, A56, A55, A54, A53
Galaxy A36, A35, A34, A33
Galaxy A25, A24
Galaxy A16, A15, A14 (LTE + 5G)
Galaxy A06

Galaxy Tab Serisi

Galaxy Tab S10+, S10 Ultra, S10 FE, S10 FE+
Galaxy Tab S9 Ultra, S9+, S9, S9 FE, S9 FE+
Galaxy Tab S8 Ultra, S8+, S8
Galaxy Tab A9, A9+

Galaxy F ve M Serisi

Galaxy F55, F54, F34, F16, F15, F06
Galaxy M56, M55s, M55, M54, M53, M34, M33, M16, M15, M06

Galaxy XCover Serisi

Galaxy XCover 7, XCover 7 Pro

- Kaynak: donanimhaber.com

24 Comments
ᴇᴄʀiɴ
Expert Level 5
Galaxy A
Şu anda Z flip 6'ya ve S24U'ya gelen UI8 güncellemesi daha beta güncellemesi. Muhtemelen son sürümde bazı şeyler eklenir ve S26'larla birkikte gelmesi planlanan UI8.5 sürümünde daha da fazla özellik getirebilirler
0 Likes
FikriArda
Active Level 3
Galaxy A
S21Fe nin diğer s21 modellerine kurduğu üstünlük 😄 (s21fe kullanıyorum)
Galaxy A
S21 FE %99 almayacak
0 Likes
rötordars25
Active Level 6
Galaxy A
Alır s22 ile aynı zamanda çıktı
0 Likes
Galaxy A
.1746625156254.jpg
0 Likes
mustafaa14
Active Level 9
Galaxy A
a14 içinde bakma şansınız var mı hocam
Galaxy A
A14 almaz dostum sanmıyorum bende aynı cihazı kullanıyorum zamanı geldiğinde anlarız 2 sistem guncelemesi ve 4 yilda güvenlik güncellemesi alacağı söyleniyor
Citos
Active Level 7
Galaxy A
Uzun zamandır bu söylenti var. Bildiğim kadarıyla Samsung'un Google ile Beta Android sürüm anlaşması yok ve henüz android 16 stabil tamamlanmadı diye biliyorum. Beta sürüm almayan bir şirket 16 tabanlı OneUI 8 için gerçekten çalışıyor mu yoksa 15 üzerinde oneui 8 geliştirip 16 ile yoluna devam mı edecek merak konusu. 🤔 Birde 16 ve oneui 8 ile yeni cihazlar çıkacak, wearos içinde ayrı çalışması gerek. Epey karmaşık işler silsilesi 😂
0 Likes
Galaxy A
Samsung a14 almaz
0 Likes