cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Resolved! Solved

Original topic:

Samsung Galaxy A54 sarımtrak ekran sorunu

(Topic created on: 06-09-2023 09:58 PM)
1241 Views
orion08
Active Level 3
Options
Galaxy A

Yeni aldığımA54 e direkt karşıdan baktığımda sarımtrak bir renk veriyor. Ama telefonu biraz eğdiğimde beyaz görünüyor. (Göz koruma. Kalkanı kapalı) 

Bunun nedeni tam olarak nedir? Telefonum mu bozuk yoksa özelliği mi böyle?

Bu arada şarj da hızlı gidiyor. Bataryas zaman geçtikçeı toparlar mı? 

4 Solutions

Accepted Solutions
Solution
TeknoB
Active Level 10
Galaxy A
Merhaba ben Teknob;
Ekran ayarlarından ekran moduna girin beyaz dengesini soğuk olarak ayarlayabilirsiniz normal modda adaptif olarak ayarlar renkleri cihaz

View solution in context

Solution
JoSePH52
Active Level 6
Galaxy A
Amoled panel ekran ondan beyazı tam beyaz göstermez hafif sarı normal ama cok sarıysa değil tabi

View solution in context

Solution
ygtknca
Active Level 8
Galaxy A
Dostum bu durum super amoled olan bir çok ekranda var bazen bu sorun işlemci kaynaklı dahi olabiliyor bazen fabrika çıkışlı olabiliyor vs ayarlardan ekran renklerini kısıp genel durumu soğuk yaparsan değişebilir biraz super amoled kaynaklı bir durum bu super amoledler, amoled ekranlara göre daha incedir yanmaya daha müsaittir renkleri iyi verirler ama hafif sarımtırak durumu olabilir ya ha bu durum göz koruma kalkanı gibi teknolojilerden dolayı da oluyor sanırsam a54 de vardı donanımsal olarak göz koruma için bu tarz şeyleri ekliyorlar emin ol hafif öyle olması daha iyi ne kadar **bleep** etmesekde mavi ışık dediğimiz olay gerçekten gözün içine ediyor

View solution in context

Solution
ygtknca
Active Level 8
Galaxy A
Dediğim gibi göz rahatlığı için donanımsal özellik varmış bu durum çok normal ama gereksiz sarılık rahatsız edici durum varsa fabrika çıkışlı sorun olabilir cihazın böyle olması daha iyi emin ol gözlerinde rahatsızlık olan biri olarak söylüyorum bunu 😁Screenshot_20230610_014612_Samsung Internet.jpg

View solution in context

12 Comments
GalaxyA733
Active Level 3
Galaxy A
Knk bildiğim kadarıyla yeni a serilerinde hep öyle A53 , A73 ve A54 de benim de gözlemlediğim kadar evet beyaz lar sarı gibi ve renklerin saf rengi yok hafif soluk gibi şirket neden böyle üretiyor cihazları bilmiyorum
orion08
Active Level 3
Galaxy A
Cevabın için çok teşekkür ederim. Geeçekten rahatsız edici bir özellik. Koskoca şirket nasıl bu hatayı yapıyor anlamıyorum
oEKn
Active Level 6
Galaxy A
Knk onu renk ayarlarından duzeltebiliyorsunuz bende şuan tam beyaz görünüyor
Solution
TeknoB
Active Level 10
Galaxy A
Merhaba ben Teknob;
Ekran ayarlarından ekran moduna girin beyaz dengesini soğuk olarak ayarlayabilirsiniz normal modda adaptif olarak ayarlar renkleri cihaz
orion08
Active Level 3
Galaxy A
Teşekkür ederim. Biraz daha beyazladı ekran. Sağolasın
Solution
JoSePH52
Active Level 6
Galaxy A
Amoled panel ekran ondan beyazı tam beyaz göstermez hafif sarı normal ama cok sarıysa değil tabi
orion08
Active Level 3
Galaxy A
Başka türden bir ekrandan amolede geçiş yaptığım için bana baya belli oluyor sarı rengi. Ama gün ışığında belli olmuyor. Sadece akşamları belli oluyor sarılık
JoSePH52
Active Level 6
Galaxy A
Lcd panel ekrandan geçtiysen farklı gelebilir hafif sarı olması normal dedim gibi ama renkleri özellik le siyahı cok iyi gösterir siyah ekran İcin pikseli kapatır bunu da geçince **bleep** etmişsindir ztn kardeşim
orion08
Active Level 3
Galaxy A
Aynen öyle lcd ekrandan geçtim. Siyahı harika gösteriyor cidden. Bakalım bu sarılığa da alışırım zamanla inşallah