Yusuf_Ali
Active Level 4
Options
- Mark as New
- Bookmark
- Subscribe
- Subscribe to RSS Feed
- Permalink
- Report Inappropriate Content
Samsung Galaxy A35 5G’yi bir süredir günlük kullanımda deneyimliyorum. Bu süreçte edindiğim izlenimleri ve dikkatimi çeken olumlu/olumsuz yönleri paylaşmak istiyorum. Özellikle bu cihazı almayı düşünenler için bazı önemli noktalar olabilir. (Metindeki tecrübeler bana aittir metin yapay zeka tarfında düzenlenmiştir)
🔥 Isınma Sorunu
Telefonun en can sıkıcı yönlerinden biri ısınma. Sosyal medya, mesajlaşma ya da internette gezinme gibi basit işlemlerde bile cihaz belirgin şekilde ısınıyor. Şarj esnasında ise durum daha da kötüleşiyor. Isındıkça şarj hızı düşüyor ve 25W destekli adaptörle bile cihaz 15-16W civarına kadar geriliyor. Bu da vaadedilen hızlı şarj deneyimini gerçek anlamda sunamıyor. Isınma sorunun biraz olsun hafifletmek için güç tasarrufu modunda kullanıyorum.
⚡ Şarj Performansı
Kağıt üzerinde 25W hızlı şarj destekliyor gibi görünse de, pratikte bu hızlara nadiren ulaşılabiliyor. Isınma problemi şarj hızını doğrudan etkiliyor. Cihaz serin tutulmadığı sürece, ısınmaya bağlı olarak şarj hızı ciddi şekilde düşüyor.
🧊 Güç Tasarrufu Modu Kısıtlaması
Güç tasarrufu moduna geçtiğinizde ekran yenileme hızı 120Hz'den 60Hz’e sabitleniyor. Bu, özellikle akıcılığa önem veren kullanıcılar için olumsuz bir deneyim yaratıyor. Dilerseniz manuel olarak değiştirilemiyor.
☀️ Ekran Performansı Güneş Altında Yetersiz
Super AMOLED bir panel kullanmasına rağmen, ekranın güneş ışığı altındaki görünürlüğü zayıf. Renkler soluklaşıyor ve parlaklık seviyesi yeterince güçlü değil. Bu durum açık havada kullanım deneyimini olumsuz etkiliyor.
⚙️ Yazılım ve Donanım Uyumsuzluğu
Cihazın işlemcisi (Exynos 1380), yazılım ile tam olarak optimize çalışmıyor gibi. Sistem genelinde bir dengesizlik hissi var. Isınma, güç tüketimi ve genel performans dalgalanmaları bu uyumsuzluğun sonuçları olabilir. Samsung’un bu model için özel bir yazılım optimizasyonuna gitmesi şart. Aksi takdirde donanım potansiyelini tam olarak yansıtamıyor.
---
Sonuç
Galaxy A35 5G, kâğıt üzerindeki özellikleriyle cazip görünse de, pratikte yaşanan sorunlar bu deneyimi gölgeliyor. Eğer bu cihazı almayı düşünüyorsanız, özellikle ısınma ve şarj performansı konularını göz önünde bulundurmalısınız. Samsung'un ilerleyen yazılım güncellemeleriyle bu sorunları çözmesini umuyorum, ancak şu anki haliyle cihaz beklentilerin biraz altında kalıyor.
5 Comments
OğuzS25Iphone16 e
Expert Level 5
Options
- Mark as New
- Subscribe
- Subscribe to RSS Feed
- Permalink
07-12-2025 11:54 PM in
Galaxy A
Genelde samsungun her telefonunda olan sorunlar 😁
Ramocann
Active Level 10
Options
- Mark as New
- Subscribe
- Subscribe to RSS Feed
- Permalink
07-13-2025 12:42 AM in
Galaxy A
One ui7 bir bana yaradı 😂 android 13 ve 14te zaman zaman takılmalar kasmalar yaşatan cihaz ui7 ile uçuşa geçti tıkır tıkır sorunsuz çalışıyor (M34)🫡
Serdar_A35_A9_P LUS
Active Level 5
Options
- Mark as New
- Subscribe
- Subscribe to RSS Feed
- Permalink
07-12-2025 11:55 PM in
Galaxy A
Bendede A35 var uygulama girme animasyonu hiç akıco değil ısınma zaten dert 50 dereceye kadar çıktı bikeresinde normal oda sıcaklığında şarjı çok hızlı bitiyodu android 14te böyle ısınma felan çok azdı ama android 15le çok ısınmaya başladı şarjıda dayanmamaya başladı sonraki yazılım güncellemesinde birazdaha optimizasyon geliştirilmesi gelmesini umuyorum
Yusuf_Ali
Active Level 4
Options
- Mark as New
- Subscribe
- Subscribe to RSS Feed
- Permalink
07-12-2025 11:55 PM in
Galaxy A
Değerli okurlar, size ek olarak Always On Display (AOD) özelliğiyle ilgili bir gözlemimi daha aktarmak isterim. AOD aktifken, ekran kapalıyken gösterilen saat ve bildirim simgeleri tam olarak ekranın ortasında sabit kalmıyor; hafif yukarıda bir konuma yerleşiyor ve zamanla ekranda ufak hareketlerle pozisyon değiştiriyor. Bu, AMOLED ekranlarda oluşabilecek “yanma” sorununu önlemek için yapılan bir tasarım tercihi.
Ancak, özellikle “dokununca ekranı aç” özelliği aktifken, saate veya AOD ekranına dokunduğunuzda ekranın açılmasıyla birlikte bu öğelerin bir anlığına daha da yukarı kaydığını **bleep** ediyorsunuz. Bu hareket çok küçük olsa da dikkatli gözler için **bleep** edilir düzeyde ve bazı kullanıcılar için estetik anlamda rahatsız edici olabilir.
Ancak, özellikle “dokununca ekranı aç” özelliği aktifken, saate veya AOD ekranına dokunduğunuzda ekranın açılmasıyla birlikte bu öğelerin bir anlığına daha da yukarı kaydığını **bleep** ediyorsunuz. Bu hareket çok küçük olsa da dikkatli gözler için **bleep** edilir düzeyde ve bazı kullanıcılar için estetik anlamda rahatsız edici olabilir.
Burak_A35_5G
Expert Level 5
Options
- Mark as New
- Subscribe
- Subscribe to RSS Feed
- Permalink
07-13-2025 12:45 AM (Last edited 07-13-2025 12:46 AM ) in
Galaxy A
Kamera dan bahsetmemişsin.Ve bu fiyata ne bekliyorsunuz s25teki özelliklerinimi koysunlar 2600 nit parlaklık,6000 mAh batarya,90 W hızlı şarj desteği,Snapdragon Elite 8 Gen 2 işlemci,ne bekliyonuz bu özellikler gelsin mi olur mu sizin için?Bu fiyata bu özellikler başka birşey beklemeyin 1000 nit bana gayet yetiyor,ısınmadan şikayetçi değilim kasma,donma SIFIR.İşlemci performansından gayet memnunum.Pubgde akıcı 60 FPS veriyo.Hızlı şarj konusunda da memnunum gözüm yukarlarda değil.Premium tasarıma sahip❤❤❤A35=AŞK❤❤❤