Resolved! Solved

Original topic:

Samsung Galaxy A35 1 Yıllık Deneyimim

(Topic created on: 12-30-2025 10:28 PM)
962 Views
Burak_A35_5G
Expert Level 5
Options
Galaxy A
Öncelikle merhaba değerli members üyeleri.
A35 çıktığı yıldan itibaren çok fazla ilgi görmese de Türkiye ve Dünya genelinde çok sattığını tahmin ediyorum.Telefon kullanmaya başladığımda ilk telefonum S3 mini ve son telefonum huawei y9 prime 2019'du.Yorumlarımı karışık şekilde anlatıcam yani ben üst düzey telefon kullanmadığım için A35 ilaç gibi geldi,eski telefonlarıma bakınca.Eski telefonlarımın Antutu puanı da baya bi düşüktü 150.000 altı felan.Baya bi uzun olabilir anlatıcaklarım,O zaman uzatmadan direk kullanıcı deneyimine geçelim.

Ekran:120 hz,6.6 İnç,1080×2340 çözünürlük,Süper Amoled ve 1000 nit parlaklık.

Kendi yorumum:120 hz olması gayet güzel öncelikle de Adaptif 120 hz olması otomatik değer sağlıyor ve pilim çok hızlı gitmiyor.Good luck üzerinden indirdiğim display asistant sayesinde 60hz de çalışmasını istediğim oyun ve uygulamaları ayarlayarak pilden tasarruf sağlıyorum hem de 120 hz açık kalıyor.Ekranı gayet iyi ve büyük ekranın boyutundan memnunum.Ekran çözünürlüğü ve süper amoled olması gayet güzel renkleri tam siyah gösteriyor bundan yana hiçbir sıkıntım yok.Parlaklık konusunda da sorun yaşamadım Vission Booster özelliği sayesinde görmekte zorlanmadım.Kısacası Oyun,Video vs izlerken ekrandan herhangi bir şikayetim yoktur.

Arka kasa,yanlar ve çerçeve:Arka kasa Cam,Yanlar **bleep** görünümlü Metal,Ekran Çerçeve Oranı;84,48

Kendi yorumum:Arka tarafın cam olması gayet tatmin ediyor.Premium hissiyat veriyor.Yanlar da aynı şekil.Sadece leke yapıyor veya elim de yağlanma hissediyorum.Başka problemim yok.Bana göre çerçeve ince çünkü önce ki kullandığım telefon kalındı çerçevesi ondan dolayı bana kalın gelmiyor.Dış tasarım da kalınlık,ve elimin çabuk yağlanması,iz bırakması harici sorunum yoktur.Ağır gelmiyo bana cihaz.

Kamera:50 MP Ana Kamera,8 MP geniş açı,5 MP makro,13 MP Selfie,4K 30FPS,1080,60FPS arka kamera,Ön 4K 30,1080 30

Kendi Yorumum:Kamerası beni tatmin ediyor.Video da Aynı şekil.Ön kamera da 1080 60 fps olsaydı iyi olurdu.Fazla video veya foto çeken birisi değilim.Ama ön kamera performansını,gece performansı ve ana kamera performansını,makro,geniş açı kamerasını test ettim hatta memberste de paylaştım.Beni gayet memnun etti.Biliyorum A35den iyi çeken telefonlar var.Ama ben çok pahalı telefon kullanmadığım için beni tatmin ediyor.Çokta bu konulara takıntılı birisi değilim.

İşlemci:Samsung Exynos 1380 8 çekirdek
4 tanesi Performans Çekirdeği Çalışma Hızı:2,40 gHz
4 tanesi Güç Tasarruf Çekirdeği Çalışma Hızı:2,0
5 nm üretim teknolojisi

İşlemci performansı gayet başarılı.5nm üretim teknolojiyle üretildiğini fârk ettiriyor gerçekten.Önce kullandığım telin üretimi 12 nm ve 2,2 ghz ve 1,8 ghz ile çalışıyordu o işlemciye göre sanki exynos 1380 bana uçuyor gibi geldi.Isınmasında veya takılma,donma vs konusunda herhangi bir sıkıntım yok ve bütün oyunlar tüm telefonları ısındırır,ısınmayan telefon yok oyuncu telefonlarında bile soğutucu fan var.Oyunlarda verebilceği performansı rahat veriyor kastırmadan,donmadan.Günlük kullanım da da gayet iyi.Tek sorun pilin hızlı gitmesi.Son güncellemelerden sonra pil biraz hızlı gitmeye başladı aldığımda 8.30 saat ekran süreleri alırken şimdi ise 7.30 saati zor görüyor.

5000 Batarya ve 25W hızlı şarj:Ben bataryasından memnun değilim.Hızlı şarjda sorunum yok.Fakat batarya optimizasyonu sağlam değil A36 ilk çıktığında 9 civarı ekran süresi alıyor.Bide o a35 ile nerdeyse aynı güncellemeleri aldı.Yine de A36 dayanıyor ve A35 dayanmıyor.O zaman Exynos 1380 pil konusunda verimsiz,batarya optimizasyonunu sağlam yapcan.

Günlük kullanım:Telefonun pili normalde çok oyun oynamayan bir kişiyi rahat zorlarsa 2 gün,ortalama düzeyde kullanırsa banka vs 1.5 gün rahat çıkarır.60 hz kullanırsa 2 günü görür zaten.Ben performans istemiyorum pil bitmesin hemen diyenler güç tasarruf modunu açar performansı %70 e sınırlar ve rahatına bakar.Kasma,donma vs yok.Ben memnunum.
Diğer Özellikler kısaca anlatım;
NFC var hızlı ve güzel çalışıyor.Bütün banka uygulamalarında ki işlemlerimi atmye gitmeden halledebiliyorum,Dolby Atmos var, kulaklık samsung olunca akg desteği varmış çok güzel ses veriyor,Stereo hoparlör var ve çok sevdim kalitesi güzel,Toza ve suya dayanıklı olması gayet iyi.Corning corilla victus plus olması da sağlam ve dayanıklı.

Birde yaşadığım 2 sorun var onlarda şunlar;
1.Youtube de müzik,video izlerken donuyor ve çıkış yapıp girdikten sonra düzeliyor wifi ve mobil veride yaptı bunu 
2.Pubgde dokunmatik kafayı yiyor kısa süreliğine,karakteri sağ döndürürken bi an da istemsiz hareket edip yukarıya felan atıyor ekranı.O sıra da karakteri kontrol edemiyorum.Kısa süre oluyor ve sürekli yapmıyor.

Biliyorum uzun oldu ama okuyanlara şimdiden teşekkür ederim.❤️Saygılarımla❤️

19 Solutions

Accepted Solutions
Solution
Galaxy A
Eline sağlık kardeşim 😊👏

View solution in context

Solution
Galaxy A
Bende A55 5G kullanıyorum memunum ama blur olmadığı için soğudum cihazdan

View solution in context

Solution
Alfatürk
Expert Level 5
Galaxy A
Eline sağlık güzel bir deneyim aktarmışşın 😊

View solution in context

Solution
Galaxy A
Bu da benim bir buçuk yıllık a35 deneyimim 😊

https://r2.community.samsung.com/t5/Galaxy-A/️Samsung-Galaxy-A35-bir-buçuk-yıllık-deneyimlerim/td-p/21015908?src=ShareByUserCM

View solution in context

Solution
__ALPHA__
Expert Level 5
Galaxy A
İşte cihaz deneyim paylaşımı böyle olur güzel bir içerik olmuş Eline sağlık kardeşim.

View solution in context

Solution
Sisyphe
Expert Level 5
Galaxy A
Parmaklarına sağlık kardeşim.
Güzel cihaz bence de. 😊

View solution in context

Solution
Sisyphe
Expert Level 5
Galaxy A
Ben de pilin uzun gitmesi için bütün kısıtlamaları yapıyorum. 8-9 saat ekran süresi alıyorum 1g 10 saat falan gidiyor şarj. 😊

View solution in context

Solution
ɪʟʏᴀs
Active Level 6
Galaxy A
Güle güle kullan abizXU3UaAbj4.jpg

View solution in context

Solution
Galaxy A
Olması çok zor şuan S10dan yazıyorum blur dediğin böyle olur maalesef a55te yok buna takılıyorum nasipse s serisi düşünüyorum onun dışında mükemmel cihazlar zaten 😊1767123655062.jpg1767123736061.jpg1767123833594.jpg

View solution in context

Solution
Galaxy A
Eski bir deyişle A35 farkı 🔥🔥

View solution in context

Solution
Galaxy A
Haklısın kardeşim de ben böyle şeyleri sevdiğim için önemsiyorum israf demeyelim A55i birine hediye ederim öyle geçerim yeni tele 😊

View solution in context

Solution
Galaxy A
Blurlu olunca daha premium oluyor

View solution in context

Solution
Galaxy A
A55i 2 günde Bi şarja takıyorum genelde sen ne kadar sürede Bi takıyorsun 😊

View solution in context

Solution
Sisyphe
Expert Level 5
Galaxy A
120'de kullanmıyorum ben. Şarjın içinden geçiyor ;)

View solution in context

Solution
Anonymous
Not applicable
Galaxy A
Elinize emeğinize sağlık 😊

View solution in context

Solution
Sisyphe
Expert Level 5
Galaxy A
Çok fazla oyun da oynamıyorum. 8-9 saat almamın nedeni bu olabilir. Sosyal medya ve çok fazla müzik dinlerim.

View solution in context

Solution
__ALPHA__
Expert Level 5
Galaxy A
Ne demek gardaş😊

View solution in context

Solution
Galaxy A
Tamam bekliyorum 😊

View solution in context

Solution
Sisyphe
Expert Level 5
Galaxy A
Tamam kardeşim. Memnuniyet duyarım 😊

View solution in context

40 Comments
Solution
Galaxy A
Eline sağlık kardeşim 😊👏
Burak_A35_5G
Expert Level 5
Galaxy A
Teşekkür ederim abim😊😊
0 Likes
Solution
Galaxy A
Bende A55 5G kullanıyorum memunum ama blur olmadığı için soğudum cihazdan
Burak_A35_5G
Expert Level 5
Galaxy A
Olsun be oda olur belki.😊😊
Solution
Galaxy A
Olması çok zor şuan S10dan yazıyorum blur dediğin böyle olur maalesef a55te yok buna takılıyorum nasipse s serisi düşünüyorum onun dışında mükemmel cihazlar zaten 😊1767123655062.jpg1767123736061.jpg1767123833594.jpg
Burak_A35_5G
Expert Level 5
Galaxy A
Aynen öyle de sırf blur yok diye telefon değiştirmeyin bence çok takıntı yapılacak özellik değil.Yani sırf o özellik yok diye para harcamak,israf yani yine de siz bilirsiniz.
Solution
Galaxy A
Haklısın kardeşim de ben böyle şeyleri sevdiğim için önemsiyorum israf demeyelim A55i birine hediye ederim öyle geçerim yeni tele 😊
Burak_A35_5G
Expert Level 5
Galaxy A
🥰peki sen bilirsin abi
Solution
Galaxy A
A55i 2 günde Bi şarja takıyorum genelde sen ne kadar sürede Bi takıyorsun 😊