cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Resolved! Solved

Original topic:

Samsung A71 Google Asistan Sesle Uyanmıyor

(Topic created on: 11-11-2020 04:45 PM)
1073 Views
TTMMM
Active Level 1
Options
Galaxy A
Merhaba, 

Uzaktan yardım için müşteri hizmetlerini aradım. Yetkili kişi bana Google Asistan'ın Android 9 ve 10 sürümlerinde orta tuşa basılarak uyandırıldığını söyledi. Artık "Ok Google" veya "Hey Google" dediğimizde asistan uyanmayacakmış. Bu çok saçma değil mi? Siz de orta tuşa basarak mı açıyorsunuz asistanı? Eğer sizde asistan sesle çalışıyorsa müşteri hizmetleri yetkilisi beni geçiştirmek için böyle söyledi demektir.

1 Solution

Accepted Solutions
Solution
TTMMM
Active Level 1
Galaxy A
Arkadaşlar asistanın dil seçeneklerinden ingilizce yaptım dili, sonra voice matche girdim ve ses tanıma prosedürlerini başlattı. Sesimi kaydettikten sonra asistan dil ayarlarına tekrar gidip Türkçe'yi ekledim. Çalışmaya başladı. Bilginiz olsun.

View solution in context

8 Comments
enteIferidun
Expert Level 5
Galaxy A

Sesli asistanın, sesli uyanma özelliği çalışmaktadır ve bu özelliği aşağıdaki yolları uygulayarak kullanabilirsiniz.

0 Likes
enteIferidun
Expert Level 5
Galaxy A

Google Asistan > Profil > Ayarlar > Voice Match adımlarını uygulayarak sesinizi tanıtabilirsiniz.

0 Likes
TTMMM
Active Level 1
Galaxy A
Bu şekilde yapınca olmuyor. Müşteri hizmetleri de denedi. Google güncellemelerini kaldırdılar tekrar yüklediler. Hiç bir şekilde sesli asistan Hey google veya Ok google'a tepki vermiyor. Bu servislik bir durum olabilir mi?
0 Likes
ÆX51
Expert Level 5
Galaxy A
merhaba Hayır bu özellik kullanılıyor Öncelikle Google asistan'a girin ve Google Asistan ayarları deyin daha sonra Voice match e tıklayın buradan ok Google seçeneğini aktif hale getirin Ancak bu şekilde özellik hala kullanılmıyorsa ayarlar genel yönetim dil ve giriş ekran klavye leri Google sesle yazma bölümünden ok Google seçeneğini aktif hale getirin bu şekilde de aktif hale Gelmediyse aynı bölümden 1. dil ayarı nasıl İngilizce e getirin ve yine bu şekilde çalışma değilse bu özellik cihazda kullanılamıyor olabilir Benim de annemin telefonu var onda da kullanılmıyor Neden olduğunu ben de bilmiyorum
0 Likes
TTMMM
Active Level 1
Galaxy A
Ekran sesle yazma ayarlarında da voice match zaten aktif durumdaydı. İngilizceyi deneyeceğim bir de ama bu durum çok saçma. Asistanın Türkçe dil desteği varken neden ingilizce kullanalım.
0 Likes
ÆX51
Expert Level 5
Galaxy A
Hayır bu şekilde yapınca İngilizce kullanmıyorsunuz Türkçe kullanıyorsunuz
Solution
TTMMM
Active Level 1
Galaxy A
Arkadaşlar asistanın dil seçeneklerinden ingilizce yaptım dili, sonra voice matche girdim ve ses tanıma prosedürlerini başlattı. Sesimi kaydettikten sonra asistan dil ayarlarına tekrar gidip Türkçe'yi ekledim. Çalışmaya başladı. Bilginiz olsun.
ÆX51
Expert Level 5
Galaxy A
çok garip bende böyle bir şey hiç olmadı
0 Likes