cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Original topic:

Samsung A54 One UI 6 ilk izlenimler

(Topic created on: 11-25-2023 01:18 AM)
1221 Views
EbbisHere
Active Level 5
Options
Galaxy A

Selamlar,

Güncelleme sonrası **bleep** ettiğim bazı şeyler.

1- Kamera bence ciddi şekilde iyileştirilmiş özellikle gece çekimleri çok şaşırttı, gerçekten hafif karanlık yerlerde gözün bile çok net olmadığı yerlerde şaşırtıcı sonuç veriyor

2- Pil kısmında güncelleme olmus, bana akşam 16.00 gibi geldi ve 17.00 gibi kuruldu, pil konusu optimize edilmiş gibi, telefonu sıfırlamadım 

3- fontlar değişmiş ve ana menü ikonları büyümüş, fontları ayarlayabildim eski şekilde fakat ana ekrandaki ikonlar büyük 

4- klasörlerde tıklayınca 3x4 formatında çok diktorgen görünüyordu eskiden böyle değildi fakat ayarlarsan 4x4 yapınca düzeldi kendi neden 3x4 e aldı bilmiyorum

5- gizlilik ayarları güncellenmiş ve daha hoş olmuş yönetilmesi ve kontrolleri daha iyi, izinleri kontrol etmek ve gösterimi daha hoş olmuş

6- otomatik engelleme diye bir şey geldi saldırı ya da şüpheli işlemleri engelliyor fakat defaultta pasif şekilde

7- telefon bulma kısmında onerilenlerde geldi artık offline olsa da gerekli ayarları yapınca İnternet olmadan da cihazı bulabiliyorsunuz (kayıp cihaz bulma amacli) aktif ettim, elma markasının tag için kullandığı teknoloji

8- zaten herkes görmüştür bildirim paneli değişti 

9- !!! Bu karşılaştığım Bi bug mi bilmem ama t9da ya da klavyede bazen 2 kere yazdığımı tekrarladı ama çok nadir oldu

10- depolama alanı garip şekilde arttı 

11-kamera ayarları değişmiş ve galerilerideki akışı gösterme ve fotoğraf ayarlama daha güzel olmuş

Herhangi bir performans kaybı görmedim fakat okadar farklı bir şey de aman aman görmedim 

17 Comments
Sisyphe
Expert Level 5
Galaxy A
Kamerada fotoğraf ve video ayarlarında istediğiniz kalitede ve istediğiniz boyutta çekme ayarı da gelmiş mi? Mesela 108 MP foto 3:4 oranında çekebiliyorken bunu 9:16 olarak seçebiliyor musunuz? Ya da videoda FHD 30/60 seçilebiliyor mu?
EbbisHere
Active Level 5
Galaxy A
Evet geldi, hatta fps ayarlama kısmı çok hoşuma gitti 1700864739197.jpg
Anonymous
Not applicable
Galaxy A
A54 5G 50MP de 3:4 vardı. Diğerlerine izin vermiyordu. Artık izin veriyor. Ancak biraz px düşük 30MP-37MP arası çekiyor.
EbbisHere
Active Level 5
Galaxy A
Evet gelmiş onun ss i eklenmiyor üstüne tıklayınca çıkıyor video şeklinde eklemek de zor geldi ama var :)
Sisyphe
Expert Level 5
Galaxy A
UHD kısmında da 60 fps var mı? A73 kullanıyorum. Şu an UHD sadece 30 fps çekebiliyor. Bunu 60 fps olarak seçebiliyorsak çok güzel olacak.
EbbisHere
Active Level 5
Galaxy A
Maalesef ona bende dikkat ettim ama 1080p 60fps oranı korunmuş, bir de dinamik fps gelmiş tahminimce emin değilim bazı noktalarda sabitken fps düşürüyor bazı noktalarda 90hz e çıkarabiliyor gibi
Sisyphe
Expert Level 5
Galaxy A
UHD seçip fps kısmını ekran alabilir misiniz?
0 Likes
saboA54
Active Level 5
Galaxy A
A73 4k 30 fps desteğine sahip sadece video kalite secme bölümü yenilendi
Sisyphe
Expert Level 5
Galaxy A
4k 60 fps seçeneği olmaz mı yani?
0 Likes