cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Original topic:

Samsung A51 videoda lens değiştirme ve 60fps hakkında

(Topic created on: 04-28-2021 01:51 AM)
931 Views
unberden
Active Level 4
Options
Galaxy A

Samsung A51 de video tarafında bir videoya geniş açı lens ile başladıysak normal kameraya geçemiyoruz, normal kamera ile başlarsak geniş açı kameraya geçemiyoruz. Bu kadar basit bir özelliğin böyle bir telefona neden gelmediğini anlamıyorum. 

2. Olarak neredeyse bu fiyatta tüm rakiplerinde olan 1080p60 fps video desteği neden bu cihazda bulunmamakta ? Böyle özelliklere sahip kameranın 60 fps video çekememesi çok saçma. Lütfen bir sonraki güncellemeler için bunları dikkate alın. Buradan bir çözüm olmayacaksa yabancı foruma da yazarım. Daha önümüzde 2 güncelleme daha alacak bir cihazın bu tarz komik ve basit özellikleri desteklemesi gerektiğini düşünüyorum..
11 Comments
Galaxy A
Lens değişimi ile ilgili birşey diyemem ama 60 fps hakkında kesinlikle haklısınız.Karışmak gibi olmasın ama eğer illaki 60fps'e ihtiyaç duyuyorsanız cihazınıza custom rom yükleyerek sadece vidoeo anlamında değil bir çok ek özellikle sanki amiral gemisi kullanıyormuş gibi hissedebilirsiniz
0 Likes
unberden
Active Level 4
Galaxy A
Custom rom hakkında çok fazla yorum okudum ama hem garanti dışı kalma riski olması hem de tecrübesiz oluşumdan dolayı biraz çekinerek yaklaşıyorum o konuya. Lens değiştirme inanın çok basit bir durum aslında. Şu an yeni çıkan A52 modelinde de var mesela. Rakiplerinin neredeyse hepsinde var. Samsung neden böyle ağır ağır hareket ediyor bu tip konularda bilmiyorum. Neyse android 13e kadar neler gelecek kim bilir hayırlısı.
0 Likes
Galaxy A
Haklısınız.Aslınca acemilik bir yanı yok sonuçta biz developer değiliz developer ın yaptığını cohazımıza aktaruz youtube de çok fazla video var her nodel için ben eskiden j7 prime kullanıyordum son 2 yıl hep custom rom kullandım ve bu sayede samsungun android 8 de bıraktığı telefonu android 10 a kadar yükselttim ve birçok ek amiral gemisi özellikten yararlanabilmiştim developerlar sağolsun😊 Valla şimdi şoyle birşey var samsung sadece bir şınıf telefon üretmiyor birçok seviyede telefon üretiyor ve amiral gemisi olmayan modellere kullanıcıları amiral gemilerine yönlendirmek için desteklese bile birkaç özellikten mahrum bırakıyor malesef evet dediğiniz aslında basit birşey ama samsungun ne yazıkki bu politikaları oldukça katı.Ama şunu da belirtmek isterim birkaç başka markanın orta seviye telefonlarınıda incelediğimde 60 fps de stabil çalışmadığını gözlemledim ve şoyle düsündüm benim cohazım 4k 30 fps gayet stabil çekebiliyor hal boyle olunca 1080@60fps de stabil olmayacağına 4k@30fps de stabil olsun.Bu arada a52 ile a51 kıyaslamak bence doğru değil çünki samsung yeni a serisinde kameraya resmen abanmış ois normalde orta seviyede hele o fiyata imkansız gibi yani.Ben açıkcası a52'yi gördükten sonra keşke birkaç hafta daha bekleseydim dedim ben cihazımdan memnunum ama birkaç yüz tl daha verip resmen amiŕal gemisi yavrusu almayı tercih ederdim
unberden
Active Level 4
Galaxy A
Ben de mecburen 12 taksitten yararlanabilmek için 3500₺ altında bu ürünü tercih etmiştim. Ben A52 ile kamera kalitesini kıyaslamadım zaten sadece basit mod onda da var demiştim. Eskiden kullanmış olduğum LG G5 cihazımda bile lens video esnasında değiştirilebiliyordu. Bu çok astronomik bir şey olmasa gerek.
Galaxy A
Evet haklısınız.Yalnız lg g5 bile demek hatalı olur çunki g5 bir amiral gemisiydi o bi zahmet desteklesin böyle şeyleri😂
MeHmEt99
Expert Level 5
Galaxy A
Yanlız söyle bir durum var A71 kamerası aslında çok yeterli ama yazılım kısmında geride kalıyor 4k 60 fps rahatlıkla kaldıra bilir işlemci de elverişli
0 Likes
Galaxy A
Biz 1080 60fps diyoruz sen 4k 60 fps diyirsun 😂yavaş kardeş uçma.zaten ben de onu diyorum kamera destekliyor 4k cekimleri ama işlemci bilmiyorum çunki custom romlara baktım 4k 60 fps hiçbirinde yok genelde custom romlarda verebildiği en iyi şeyi koyuyor developerlar (bir bug oluşturmadıkça).Zaten dediğim şu samsung insanları amiral gemilerine ve onların lite veya e sürümlerine yönlendirmek için desteklese bile orta seviyede bazı özellikeleri kırpıyor.ben sırf video çekeceğim diyen birisi zaten ois'in muhakkak olduğu minimum note 10 lite s10e veya s20fe gibi cihazlara yonelir.şimdi ilk defa samsung heralde zincilerini kırıyor orta seviyedeki a52 ve a72 ye hem ois hem 60fps hemde toza ve suya dayanıklılık özelliği vermiş bu baya iyi.a52 yi beğendim ama a72 keşke sd720 yerine 750 ile gelseydi yurtdısında olduğu gibi de a52 den bi farkı olsaydı ve o para farkını vermeye değseydi
0 Likes
MeHmEt99
Expert Level 5
Galaxy A
1080 60fps zaten 3.5 UI ile verecekti çünkü a72 4k60fps aldıysa a71 1080 60fps verilir
0 Likes
Galaxy A
Bakalım göreceğiz inşallah alır.ben genelde 4k kullandığim için çok işime yaramaz ama dışarıda iyi bir işık varken aksiyonlu koşmalı videolar filan çekmek için 60 fps şart.Ben daha öncelerinde snapdragonlu galaxy note 3 kullandım ve onda bile vardı bu özellik şoyle bi yan yana getiriyorumda gerçekten büyük **bleep** var.O zamanlar amiral gemileri çok pahalı değildi ve imei de çok pahalı değildi yurtdısından avrupalı komşuma getirtmistim 120 tl ye kayıt ettirmiştim hiç unutmam simdi 2000 tl ye yakın😪 gönül ister hep amiral gemisi alalim ama malesef türkiye koşullarında bu kadar