Original topic:

Root kaldırma

(Topic created on: 03-28-2026 11:32 AM)
246 Views
AhmetCanCelik3
Active Level 3
Options
Galaxy A

Eski telefonum rootluydu. Ondaki rootu kaldırmak istiyorum. Ne gibi sorunlarla karşılaşırım? Daha önce deneyimlemiş olan varsa cevaplarsa sevinirim. Yapay zekaya sorduğumda samsungun bazı özelliklerini kullanamayacağımı çünkü knox sayacımın arttığından bahsediyor. Bunu düzeltmenin bir yolu yok mu?

8 Comments
YunusG
Expert Level 2
Galaxy A
Cihazınızın çok eski olmadığını düşünüyorum. Bu sebeple yapay zeka haklı. Knox sayacı arttığı zaman (0x1), bazı Samsung uygulamaları (Güvenli Klasör, Health, Smart View, DeX, Pass vb.) çalışmayacaktır. Ayrıca bazı uygulamalar da çalışmayabilir, eğer bootloader kilidini kapatmazsanız. Eğer bootloader kilitli değil ise Play Integrity bozulur. Samsung'larda sanırım strong integrityi geri getirmek mümkün değil rootsuz.
YunusG
Expert Level 2
Galaxy A
Ama çoğu uygulama zaten strong integrity gerektirmiyor. Bootloader kilitlerseniz Samsung uygulamaları hariç neredeyse çoğu çalışır.
0 Likes
Galaxy A
Yeni telefonum yurtdışı cihazı olduğu için eskisini 2. Cihaz olarak kullanmak istiyorum ama onu değiştirme sebepleriminden en azından bazılarını tekrar yaşamak istemiyorum diye şimdiden halledeyim dedim. Eğer banka uygulamaları açılırsa gerisi pek de önemli değil aslında ama insan bir kereden herşeyini halledeyim istiyor. Bir de eski telefonumda sosyal medya internet harcamalarım normal tarifemden gidiyordu sosyal medya internetimden çok az bir kısmı eksiliyordu. Bunun rootla bir alakası var mı rootu kaldırırsam düzelir mi cevaplarsanız sevinirim. Şimdiden teşekkürler iyi forumlar
0 Likes
YunusG
Expert Level 2
Galaxy A
Banka uygulamalarını söyleyeyim öncelikle. Ülkemizdeki banka uygulamalarını, rootu gizlemeden bile kullanabiliyorsunuz çoğunu. Bootloaderı bile kilitlemenize gerek kalmayabilir, veya rootu silmenize. Bazı uygulamalar (İstanbulkart gibi) rootu/yazılım değişikliğini algılayabiliyor ancak İstanbulkart için official yazılım olması yeterli, veya kernel based rootları algılayamıyor.

İnternet tarifesi için, eğer VPN/DNS gibi bir şey yoksa, veya örneğin Zapret, root ile alakası yoktur. Yani eğer kendiniz değiştirmediyseniz olmaması lazım. Onun root ile alakası yoktur.
0 Likes
Galaxy A
O eskiden di hocam. Son zamanlarda ziraat hariç hiç bir banka uygulamasına giremiyordum. Cihazınızda root tespit edildi diyordu. Dığer konuda ise dns fln hepsini kontrol ettim servis sağlayıcısıyla defalarca kez görüştüm ama hoç bor türlü düzelmedi en son telefon değiştirdim zaten. Şuanlık bi sıkıntı yok sükür
0 Likes
YunusG
Expert Level 2
Galaxy A
Magisk kullanıyorsanız algılanması daha kolay oluyor. Zygisk kullanarak düzeltiliyor. Veya kernel based root solutionlar daha iyi bu konuda. Hatta neredeyse tüm konularda daha iyi. Ana cihazımda da kernel based kullanıyorum. Magisk'in kurulumu birazcık daha kolay sadece.

Ancak stock rom kurarsanız hepsi çalışır. Strong integrity isteyen bir uygulama görmedim henüz.
0 Likes
kadirbaba
Beginner Level 2
Galaxy A
Root kaldırma nasıl olur
0 Likes
mendeleyev
Active Level 6
Galaxy A
Yukarıda arkadasinda da dediği gibi knox sayacı bir kez attıktan sonra geri getirmek imkansiz çünkü donanım çipi kendisini yakıyor, yazılımsal bi şey değil.
LineageOS yükleyip kullanmaya devam edebilirsiniz ya da Grapheneos.
0 Likes