cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Resolved! Solved

Original topic:

RamPlus Yani Sanal Ram Gerçekten Pile ve Performansa Fayda Sağlıyor mu?

(Topic created on: 03-15-2025 09:31 PM)
304 Views
Burak_A35_5G
Active Level 6
Options
Galaxy A
Çizdiğim yeri okursanız anlarsınız aslında ama ben açıklayayım yinede.Hangi marka olursa olsun hiçbir zaman performans sağlamaz.Sebebi ise Gerçek Olan Ram İle Sanal Ram çalışma hızları aynı değildir yani Gerçek Ram daha iyidir ve verimlidir güzel ve net çalışır.Eğer RamPlus kapalı olursa örnek verirsem arka planda 5 uygulama çalışır,ama Ramplus açık olursa 10 uygulama çalışır veya daha fazla uygulama çalışır ve sürekli çalışır,pilinizi süpürge çeker gibi çeker performansta asla ve asla sağlamaz.Arka planda daha çok uygulama çalışacağı için faydasını göremezsiniz.O yüzden Pil ve Performans istiyorsanız RamPlusu kapatın.Ah eğer ki sürekli uygulamalara giriş yapıyorsanız işiniz varsa geliştirici seçeneklerin de ki Arka Plan Sınırını Standart Sınır olarak ayarlayabilirsiniz bu şekilde girdiğiniz uygulama arka planda kapanmıycak ekran görüntüsünü aşağıya koyuyorum.(Yanlış düşünüyorsam belirtebilirsiniz.)
image

image

8 Solutions

Accepted Solutions
Solution
Galaxy A
benim son zamanlarda pilim aşırı ısınıyor telefonumdan memnunum ama pil kısmı 44 derecelere kadar ısınıyor nedense

View solution in context

Solution
Galaxy A
bence sanmam ama olabilir de

View solution in context

Solution
gul___
Active Level 6
Galaxy A
Arka plan işlem sınırında standart sınır seçilmiş bende. Yani standart sınırda en çok kaç işlem var? Ona göre sizin yaptığınız gibi en çok 3 işlem yapicam

View solution in context

Solution
salim58
Active Level 5
Galaxy A
Peki bu pil performansını etki etmesine dair bir test var mi ? Ne kadar süre ekler mesela

View solution in context

Solution
gul___
Active Level 6
Galaxy A
Hmm anladım tamam teşekkürler 🙏🏻

View solution in context

Solution
Galaxy A
Bilmiyorum artık samsung u arayacağım artık

View solution in context

Solution
ienes
Expert Level 3
Galaxy A
Cihazımın Rami 6gb ona rağmen yetiyor ayrıca bana gore ram plus telefonu biraz yavaşlatıyor gibi geliyor bana

View solution in context

Solution
MuhammedA24
Active Level 6
Galaxy A
Standart bir kullanıcının kesinlikle ram plusa ihtiyacı olmaz. Cihazı 6gb rame sahipse şimdilik bu ram yeterli. (Tabi ilerde uygulamaların boyutu ve harcadığı ram miktarıda artıcağı için ne olacağını bilemeyiz.)

View solution in context

16 Comments
Solution
Galaxy A
benim son zamanlarda pilim aşırı ısınıyor telefonumdan memnunum ama pil kısmı 44 derecelere kadar ısınıyor nedense
Burak_A35_5G
Active Level 6
Galaxy A
Hava sıcaklığındandır.Ramplus açıksa kapatın hocam
Solution
Galaxy A
bence sanmam ama olabilir de
Burak_A35_5G
Active Level 6
Galaxy A
Cihazı yeniden başlatın cihaz bakımından hafıza temizliği yapın
Solution
Galaxy A
Bilmiyorum artık samsung u arayacağım artık
ienes
Expert Level 3
Galaxy A
Hocam biraz ısınan bir işlemci zaten exynos 2200
0 Likes
Galaxy A
normal kullanımda ısınmıyor valla boy olarak da cihaz çok ideal boyda herhangi bir kapanacak kadar ısınma yaşamadım
Solution
gul___
Active Level 6
Galaxy A
Arka plan işlem sınırında standart sınır seçilmiş bende. Yani standart sınırda en çok kaç işlem var? Ona göre sizin yaptığınız gibi en çok 3 işlem yapicam
Burak_A35_5G
Active Level 6
Galaxy A
Hee o şöyle hanımefendi ss aldım bakın isterseniz arka plan bu yani örnek olarak 3 seçerseniz 3 tane members açarsınız ve kapanmamış olur ama 4.whatsaba girerseniz 1 i kapanır arka planda girerken baştan başlar öyle söyleyim size1742064900467.jpg
0 Likes