EmirhanGalaxyA2 5
Active Level 6
Options
- Mark as New
- Bookmark
- Subscribe
- Subscribe to RSS Feed
- Permalink
- Report Inappropriate Content
Proshot uygulamasında enstantene ayarını yükselttiğim halde kamera maksimum yarım saniye çekim yapıp bırakıyor.
Telefonun kendi desteklediği sınırlar içinde de yaptım yine olmadı bilen var mı?
4 Comments
isimsiz-
Expert Level 1
Options
- Mark as New
- Subscribe
- Subscribe to RSS Feed
- Permalink
08-22-2025 12:49 AM in
Galaxy A
Sorunu çözmenin en garantili yolu ProShot yerine telefonunuzun kendi Long Exposure veya Night Mode özelliklerini kullanmak ya da uzun pozlamayı destekleyen başka bir manuel kamera uygulaması yüklemek ProShotta çekim süresinin yarım saniye ile sınırlı olması çoğu telefonda hem donanım hem de yazılım kaynaklı bir durum bu yüzden uygulama içinde tamamen aşmak genellikle mümkün olmuyor
EmirhanGalaxyA2 5
Active Level 6
Options
- Mark as New
- Subscribe
- Subscribe to RSS Feed
- Permalink
08-22-2025 12:50 AM in
Galaxy A
Sizin önerebileceğiniz başka bir uyguöama var mı peki?
Amacım enstantene ayarını arttırmak
Amacım enstantene ayarını arttırmak
isimsiz-
Expert Level 1
Options
- Mark as New
- Subscribe
- Subscribe to RSS Feed
- Permalink
08-22-2025 12:54 AM in
Galaxy A
Open Camera en güvenilir ve ücretsiz seçenek. Uygulama, telefonun desteklediği maksimum enstantaneyi kullanmanıza izin veriyor ve tripod ile kullanıldığında gece veya ışık izleri çekiminde çok başarılı.
Ayrıca Manual Camera uygulaması da ücretli ama telefonunuzun donanımını tam olarak kullanabiliyor, ISO, odak ve beyaz dengesi gibi tüm ayarları manuel kontrol etmenizi sağlıyor.
Samsung’un kendi kamera uygulamasında da bazı modellerde “Pro” veya “Manuel” mod bulunuyor; burada enstantane süresini ayarlayabilir ve uzun pozlama çekimleri yapabilirsiniz. Ancak bazı modellerde maksimum süre 0,5–1 saniye ile sınırlı olabilir.
İsterseniz ben size Samsung telefonlarda Open Camera ile en uzun pozlamayı adım adım ayarlama yöntemini gösterebilirim
Ayrıca Manual Camera uygulaması da ücretli ama telefonunuzun donanımını tam olarak kullanabiliyor, ISO, odak ve beyaz dengesi gibi tüm ayarları manuel kontrol etmenizi sağlıyor.
Samsung’un kendi kamera uygulamasında da bazı modellerde “Pro” veya “Manuel” mod bulunuyor; burada enstantane süresini ayarlayabilir ve uzun pozlama çekimleri yapabilirsiniz. Ancak bazı modellerde maksimum süre 0,5–1 saniye ile sınırlı olabilir.
İsterseniz ben size Samsung telefonlarda Open Camera ile en uzun pozlamayı adım adım ayarlama yöntemini gösterebilirim
isimsiz-
Expert Level 1
Options
- Mark as New
- Subscribe
- Subscribe to RSS Feed
- Permalink
08-22-2025 12:51 AM in
Galaxy A
ProShot’ta mümkün olan en uzun pozlamayı almak için öncelikle uygulamayı Manual Mode veya Shutter Priority modunda açmanız gerekiyor çünkü Auto modda uygulama süreyi otomatik olarak kısaltıyor. Daha sonra enstantane süresini telefonunuzun desteklediği maksimum değere ayarlayın; eğer uygulama hâlâ yarım saniyede kalıyorsa bu, donanım sınırından kaynaklanıyor demektir. Uzun pozlamalarda görüntü aşırı parlak çıkmasın diye ISO değerini düşük tutun, örneğin 100–200 civarında. Çekim sırasında bulanıklığı önlemek için telefonu mutlaka bir tripod veya sabit bir yüzeye yerleştirin ve isterseniz RAW formatında çekim yaparak sonrasında ışık ve detay üzerinde düzenleme yapabilirsiniz. Eğer tüm bu adımlara rağmen ProShot hâlâ kısa süreli çekim yapıyorsa, tek çözüm telefonun kendi uzun pozlama modunu kullanmak veya uzun pozlamayı destekleyen başka bir manuel kamera uygulaması tercih etmektir.