- Mark as New
- Bookmark
- Subscribe
- Subscribe to RSS Feed
- Permalink
- Report Inappropriate Content
Herkese Merhaba,
(Öncelikle aşağıda sorduklarıma yalnızca konunun uzmanı kişiler cevap verirse memnun olurum)
A53 5G Telefonum bir süreliğine aramda sorun bulunan, üst düzey bilişim bilgisine sahip uzman bir kişinin eline geçmişti (bahsettiğim kişi hackerlığa merakı olan basit bir kişi değil, üst seviye birisi). Bu kişinin, daha önce bir çok kez hedef kişilerin telefonlarını bir şekilde fiziki olarak ele geçirerek (telefonun şifresi olsa bile şifreyi bypass edip) içerisine casus yazılımlar yükleyip veri kopyalama ve uzaktan cihaz takip yaptığını biliyorum. Bu kişinin eline geçen telefonumun da aynı şekilde bir işleme maruz kaldığı konusunda kuvvetli şüphelerim bulunmakta.
Telefonumun içerisine bu kişi tarafından, uzaktan erişim sağlayan profesyonel bir casus yazılım (pegasus kadar olmasa da, ona yakın ayarda bir casus yazılım) yüklenmiş olması ihtimaline karşı;
- Kaspersky, Malwarebytes, Dr.Web, Google Play Protect ile tam tarama yaptırdım ve sonuç temiz çıktı.
- Telefonu Genel Yönetim/Sıfırla/Fabrika Verilerine Sıfırla yaptım.
- Telefonu "Download Mode (ODIN Mode)"da başlatıp Knox sayacına baktım, sayaç "0" olarak görünüyordu ve "Current Binary: Samsung Official" yazıyordu.
- Ardından "Recovery" ekranından "wipe data/factory reset" ve "wipe cache partition" yaptım.
- Ardından yeniden Kaspersky, Malwarebytes, Dr.Web, Google Play Protect ile tam tarama yaptırdım ve sonuç temiz çıktı.
Sormak istediğim,
- Eğer ki telefonuma profesyonel bir casus yazılım yüklenmişse, bunca taramalara ve önlemlere rağmen telefonda kalması mümkün mü ?
- Telefonun rom'una casus yazılım yüklenebilir mi ?
- Eğer telefonun rom'una casus yazılım yüklenir ise, Knox sayacı "0" yerine "1" olarak gözükür mü ? (Yada rom'a müdahale edildiği nereden anlaşılır)
Cevaplar için şimdiden teşekkürler.
- Mark as New
- Subscribe
- Subscribe to RSS Feed
- Permalink
12-06-2024 01:29 AM (Last edited 12-06-2024 01:30 AM ) in
Galaxy A- Mark as New
- Subscribe
- Subscribe to RSS Feed
- Permalink
12-06-2024 01:39 AM in
Galaxy A- Mark as New
- Subscribe
- Subscribe to RSS Feed
- Permalink
12-06-2024 01:49 AM in
Galaxy AUmarım görürler. Sizin iletme şansınız varsa sevinirim.
- Mark as New
- Subscribe
- Subscribe to RSS Feed
- Permalink
12-06-2024 01:51 AM in
Galaxy A- Mark as New
- Subscribe
- Subscribe to RSS Feed
- Permalink
12-06-2024 03:24 AM in