Original topic:

Pil sağlığı

(Topic created on: 04-02-2023 05:02 PM)
412 Views
ygtknca
Expert Level 1
Options
Galaxy A

Arkadaşlar merhaba genelde herkes bataryayı korumak için %20-%85 arasında telefonun şarj edilmesini tavsiye ediyor gerçekten böyle şarj etmenin bataryaya faydası var mı.

%20-%100 arası tavsiyede bulunan da var. 
Bunu deneyimleyen kişiler var mı acaba? 
%85 e kadar şarj ettiğimizde %15 lik bir feragat yaşıyoruz nereden baksanız 1 saat açık ekran süresi. Telefon şarj olurken kullanmayın diyenler de var ben genelde şarj ederken film izliyorum bataryaya zararı olur mu görüşlerinizi ve deneyimlerinizi yorumda bekliyorum. 

1 Solution

Accepted Solutions
Solution
Ahmet_S23
Active Level 8
Galaxy A

%100  telefonu şarj etmeniz cihaza zarar vermez .  telefonu  %100  şarj edebilirsin hocam şarj ederken telefonu kullanmamayı öneriyorlar ben yıllardır çoğu zaman mecburiyetten kullanıyorum sorun yaşamadım.  bir sorun varsa  hata raporu göndererek  bir kontrol ettir. 

View solution in context

8 Comments
ygtknca
Expert Level 1
Galaxy A
Cevplayscak kimse yok mu yw
0 Likes
SubUrban
Active Level 5
Galaxy A
sarjdayken oyun vs oynamanin kesinlikle kotu oldugunu biliyorum ben de yapmiyorum ama oyun disinda bir sey yaptigimda bende nadiren sarjda kullanirim telefonu. %85e kadar sarj etmekte herhalde daha iyi bir sey ki pil ayarlarinda boyle bir sinirlama ozelligi var. ama bu durumda pek bi bilgim yok
Anonymous
Not applicable
Galaxy A
Sarz olurken kullanma. Yuzde 20 miktarinin asagi seviyesinde tak sarza. Ben 100 de 100 dolduruyom bence sende fulle gitsin. Kesin olarak yuzde 100 doldurmak zararlimi onu bilmiyom. Samsung musteri huzmetlerinin tavsiyesine gore fulliyom pili.
0 Likes
Anonymous
Not applicable
Galaxy A
%85'e sınırlamak bataryanın %1/'nin genel anlamda boş olması ve şarjınızın çabuk bitmesi demek.Samsung bataryanın 2 sene geçtikten sonra bozulup,bataryayı ücret ödeyerek almanız için koydu o özelliği.Ek olarak şarja takmadan önce ön bellek silip,yeniden başlatıp ve ardından en **bleep** kullandıgın uygulamaları sadece bir kere açıp kapattıktan sonra ram sıfırlama yapıp şarja takarsanız hem şarj süresi kısalıyor hem de şarjı kullanma süresi uzuyor.Ben bu şekilde uzattım şarj süremi.
0 Likes
asdfhhj
Active Level 5
Galaxy A
Önbelleği nereden temizliyosunuz
Anonymous
Not applicable
Galaxy A
Ben 1Tapcleaner kullanıyorum ve ardından ram temizlemeyi çalıştırıyorum.
0 Likes
serdarr
Active Level 10
Galaxy A
Ben tecrübemi aktarıyım sana temmuzda 3 yıl olacak tamamen bitirip tam dolunca şarjdan alıyorum hala ilk günkü gibi bataryam elektrik eloktronik mühendisi dayım var batarya için en sağlıklı si senin yaptığın yöntem diyor şarjda bekletme şafjda telle oynama mümkün oldugunca bataryayi tam bosalt tam şarj et ben tecrübemi aktardım gerisi sana kalmış ve lütfen çok bilmişler gelip hayır efendjm şöhleydi böyleydi demesin bana herkez istediği gibi taksın
Solution
Ahmet_S23
Active Level 8
Galaxy A

%100  telefonu şarj etmeniz cihaza zarar vermez .  telefonu  %100  şarj edebilirsin hocam şarj ederken telefonu kullanmamayı öneriyorlar ben yıllardır çoğu zaman mecburiyetten kullanıyorum sorun yaşamadım.  bir sorun varsa  hata raporu göndererek  bir kontrol ettir.