cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Original topic:

Pil koruması

(Topic created on: 3 weeks ago)
203 Views
NeganLaw
Active Level 3
Options
Galaxy A

image

Arkadaşlar 3 unude aciklarmisiniz 

Pil sağlığı icin hangisi daha iyi

2 Solutions

Accepted Solutions
Solution
EmreS24
Active Level 7
Galaxy A
Temel: %95'te bırakır, altına düşerse %95'e kadar tekrar şarj eder.

Adaptif: Uyku düzeninize göre bir süre %80'de tutar, uyanmanıza yakın şarj başlar ve sabah %100'de alırsınız (bazen sapıtıyor, pek verimli değil).

Maksimum: %80'de sabitler ve bırakır (en verimlisi).

Günümüz bataryalarını %100 şarj etmek, batarya içi kimyasal aşınmayı artırır ve ömrünün daha hızlı azalmasını sağlar. Burada ömründen kastım, zamanla pilinizin %100'den %0'a düşüş hızını temsil eder; kapasitesi azalmış yani ömrü azalmış pillerin daha hızlı bitmesinin sebebi budur. Bir diğer batarya kimyasal aşınmasını artırıcı durum da "cycle" yani döngüdür. Bu da şunu demektir: %0'dan %100'e şarj etmeniz 1 cycle demektir ve bu da zamanla batarya ömrünün azalmasını sağlar. Aslında %80'e sabitlemek, cycle sayısını azaltan bir durum olduğundan önerilir.

View solution in context

Solution
EmreS24
Active Level 7
Galaxy A
Ekleme yapayım; bataryanın çok soğuk ya da çok sıcak yerlerde çalışması da ömrünü azaltan sebepler arasındadır.

View solution in context

0 Likes
6 Comments
ienes
Expert Level 1
Galaxy A
Bence hiçbirisine gerek yok şarjını %20 nin altına çok düşürme yeter
Kazikate
Active Level 6
Galaxy A
Maksimum en iyisi fakat yüzde 80 size yetmiyorsa temel kullanabilirsiniz. Ben temelde kullanıyorum.
Alickk
Active Level 4
Galaxy A
Ben Maksimumda Kullanıyorum Ve En Sağlıklısı O Bence
Anonymous
Not applicable
Galaxy A
%20 ile %80 arasında tut şarjini
Solution
EmreS24
Active Level 7
Galaxy A
Temel: %95'te bırakır, altına düşerse %95'e kadar tekrar şarj eder.

Adaptif: Uyku düzeninize göre bir süre %80'de tutar, uyanmanıza yakın şarj başlar ve sabah %100'de alırsınız (bazen sapıtıyor, pek verimli değil).

Maksimum: %80'de sabitler ve bırakır (en verimlisi).

Günümüz bataryalarını %100 şarj etmek, batarya içi kimyasal aşınmayı artırır ve ömrünün daha hızlı azalmasını sağlar. Burada ömründen kastım, zamanla pilinizin %100'den %0'a düşüş hızını temsil eder; kapasitesi azalmış yani ömrü azalmış pillerin daha hızlı bitmesinin sebebi budur. Bir diğer batarya kimyasal aşınmasını artırıcı durum da "cycle" yani döngüdür. Bu da şunu demektir: %0'dan %100'e şarj etmeniz 1 cycle demektir ve bu da zamanla batarya ömrünün azalmasını sağlar. Aslında %80'e sabitlemek, cycle sayısını azaltan bir durum olduğundan önerilir.
Solution
EmreS24
Active Level 7
Galaxy A
Ekleme yapayım; bataryanın çok soğuk ya da çok sıcak yerlerde çalışması da ömrünü azaltan sebepler arasındadır.
0 Likes