cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Resolved! Solved

Original topic:

Pil Koruma Mantıklı Mı?

(Topic created on: 06-12-2025 11:03 AM)
228 Views
Dorseci
Active Level 3
Options
Galaxy A

Herkese iyi günler, A73 5G cihazımı sıfır olarak 2022 de satın aldım, aldığım günden bu yana pil koruması ile kullanıyorum. Şarjımı %85'in üzerine hiç çıkarmadım yani. Cihaz bakımında pil durumu iyi olarak gösteriyor fakat şarjım son bir kaç aydır daha hızlı bitmeye başladı. Bu özellik gerçekten pil ömrünü uzatır mı yoksa boşuna mı kullanıyorum? 

4 Solutions

Accepted Solutions
Solution
bmwE30
Active Level 1
Galaxy A
Son zamanlarda şarjin hızlı gitmesi güncellemeden kaynaklı olabilir telefonu pil korumasında kullanmak bataryanın daha uzun ömürlü olmasını sağlar

View solution in context

Solution
oylecebirisi
Expert Level 4
Galaxy A
Mantıklı bence saygıdeğer hocam normal tavsiyelerde 20-85 yada 15-85 arası kullanım tavsiye edilir 😊

View solution in context

Solution
winner1337
Expert Level 1
Galaxy A
hocam pil korumasını 95 e alın 95-20 en iyi sayılar 20den aşağı indimi takın

View solution in context

Solution
LOYBACKREDA
Active Level 7
Galaxy A
Pil koruması pil ömrünü uzatır pil performansını etkilemez 😊

View solution in context

13 Comments
Solution
bmwE30
Active Level 1
Galaxy A
Son zamanlarda şarjin hızlı gitmesi güncellemeden kaynaklı olabilir telefonu pil korumasında kullanmak bataryanın daha uzun ömürlü olmasını sağlar
Dorseci
Active Level 3
Galaxy A
Teşekkürler
0 Likes
Solution
oylecebirisi
Expert Level 4
Galaxy A
Mantıklı bence saygıdeğer hocam normal tavsiyelerde 20-85 yada 15-85 arası kullanım tavsiye edilir 😊
oylecebirisi
Expert Level 4
Galaxy A
Ayrıca son zamanlardaki yaşadığınız durunlar güncelleme ile alakalı
0 Likes
Dorseci
Active Level 3
Galaxy A
Teşekkür ederim, saçma bir soru olabilir ama depolamanın şarja bir etkisi olur mu? Depolamam sınırda sayılır.
oylecebirisi
Expert Level 4
Galaxy A
Estağfurullah, hiç de saçma değil hocam. Depolama alanının doluluğu dolaylı yoldan bataryaya etki edebilir ama doğrudan bir şarj performansı düşüşü yapmaz. Yine de cihaz depolama sınırına dayandıysa sistem yavaşlayabilir, bu da bataryaya dolaylı yük bindirebilir. Mümkünse biraz boşluk bırakmak iyi olur.🙏
Dorseci
Active Level 3
Galaxy A
Çok teşekkür ederim, bir el boşluğunda temizleyeceğim. Tahmini olarak 20/30 Gb'a yakın çöp belge ve dosya var. Dediginiz gibi şarja etkisi olmazsa dahi en azından yavaşlığını gidermiş olurum. Tekrardan teşekkürler🙏
oylecebirisi
Expert Level 4
Galaxy A
Rica ederim zordaysanız hafıza kartınıda ileride değerlendirin derim.
Solution
winner1337
Expert Level 1
Galaxy A
hocam pil korumasını 95 e alın 95-20 en iyi sayılar 20den aşağı indimi takın