Resolved! Solved

Original topic:

Oem kilidini açtığımda banka uygulamalarını kullanabilirmiyim

(Topic created on: 02-24-2022 12:00 AM)
725 Views
afasfqsaddfggsdgsd
Active Level 1
Options
Galaxy A

Öncelikle merhaba benim şu anda kullandığım bir a5 2017 telefonum var ve içinde android 8 yüklü ben bu cihazıma twrp üzerinden lineage 18.1 kurmak istiyorum ama oem kilidini açınca banka uygulamaları çalışmama veya güvenli kullanamama gibi sıkıntılar yaşarmıyım

1 Solution

Accepted Solutions
Solution
Çoruh
Moderator
Moderator
Options
Galaxy A

Merhaba nolicultal,

Ürüne yetkisiz müdahale ile kurulan yazılımlar cihaza kalıcı zarar verebildiği gibi ürünü garanti kapsamı dışına da çıkarabilmektedir. Stabil kullanım için yetkisiz işlemleri önermemekteyiz.

Teşekkürler.
MOD

View solution in context

11 Comments
SerhatErgün
Expert Level 3
Galaxy A
Orijinal rom dışında rom kuruyor olmak zaten risktir oem kilidini kaldırmadan önce verilerinizi yedeklemnizde fayda var oem kilidini kaldırdığınız da güvenilirliğini cihaz yitiricektir yeni kuracağınız rom üzerinde güvenlik açıkları mevcut olabilir olmayada bilir ayrıca programlar güvenlik konusunda risk taşır rom da uygulamaları kullanmakla alakalı bir kısıtlama olmassa kullanabilirsiniz ama dediğim gibi güvenlik konusunda işiniz rom geliştiricisine kalmaktadır.
0 Likes
Galaxy A
Bende birsürü ingilizce threadler okudum çoğu aşağı yukarı sizin gibi söylüyordu kuracağım rom da sıkıntı yok ama safety net testi biraz sıkıntılı
0 Likes
faruk07
Active Level 9
Galaxy A
Lineageos devasa bi topluluk. Orijinal sitesindeki yönlendirmelerle indirdiyseniz sorun çıkacağinı sanmam. Zaten açık kaynak olarak paylaşılan içerikler bunlar.

Ayrıca stock romunuzdakinden daha yeni bi güvenlik yamanız olacagından cihazınız (bir açıdan) daha da güvenli olacaktir😏.
0 Likes
faruk07
Active Level 9
Galaxy A
Magisk kullan
0 Likes
Galaxy A
Root gerektiriyor diye biliyorum 😕 cihazı rootlamak istemiyorum da sanırım başka şekildede yapılmıyor
0 Likes
faruk07
Active Level 9
Galaxy A
Magisk nin asıl özelliği zaten telefon rootlu olsa bile telefonu safety test den geçirebilen bi ayarının olmasi. Zaten reyiz, rom atmasını biliyorsan rootlamanın senin için çantada keklik bi iş olması lazım 😅.Ayrıca magisk, superSU nun alternatifi olarak kendisi root izin yöneticiliği yapabiliyor (yani ayrıca root atmana gerek yok,zaten magisk kurarken telefon rootlanmış oluyor).
0 Likes
Daemia
Active Level 5
Galaxy A
Oem kilidiyle banka uygulamalarının ne ilgisi var anlamadım
0 Likes
SerhatErgün
Expert Level 3
Galaxy A
Oem kilidi güvenlikle alakalı ya o kalkınca güvenlik açığı oluyor veriler risk almış oluyor banka uygulamalarını kullanirkende bilgileriniz veri olarak işleniyor
0 Likes
Daemia
Active Level 5
Galaxy A
Hiçbir şey olmaz.
0 Likes