cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Original topic:

Note 9 pro & Galaxy A52 - Hangisi daha iyi?

(Topic created on: 03-16-2025 06:41 PM)
264 Views
Ecrịn
Expert Level 1
Options
Galaxy A

image
Note 9 Pro Galaxy A52

(Öncelikle Bu karşılaştırmada A51 kullanmak daha mantıklı, ancak elimde yok yapacak birşey yok. A52 9 Ay daha yeni o yüzden karşılaştırmada yazılım odaklı gideceğim

Bu iki cihaz çıktığı dönemler arasında uygun fiyatlı olarak iddialı çıkan telefonlar. Bundan sonra da çok daha detaylı incelemeler gelecek ve burada markalara göre "eskimiş uygun fiyatlı telefon almak mantıklı mı" sorusuna cevap vereceğiz. Bu ilk gönderide, yazılım tarafından başlayacağız.

image
A52 yazılımı(Resmi)

image
Note 9 Pro yazılımı(Custom)

Şu anda bu iki cihazın yazılımları yüklü. Ancak şunu belirtmeliyim ki Note 9 pro resmi olarak Android 12 güncellemesi aldı. A52 ise resmi olarak en son güncelleme olarak Android 14 aldı. Ancak işin içine custom rom katarsak iki cihazın sürümlerini birbirine yaklaştırdım(Samsung A serisi cihazlarına daha Android 15 sunmadığı için port yapamadım, bu yüzden şu anda en güncel olarak Android 14 kurabiliyorum)

Peki sonuçlar nasıl? Gelin değerlendirelim:

●Samsung'un resmi yazılımı daha çok vermesi Samsumg'a +1 yazıyor(Samsumg 3 yıl, Xiomi 2 yıl güncelleme veriyor.
●Öncelikle işlemci performansı birbirine yakın olmalarına rağmen xiaomi'de şöyle bir durum var. Yeni animasyonlar geldiği için cihaz akıcı hissettiriyor. İlginç bir şekilde uygulamara gir çık yaparken gecikme yok. Ama şöyle bir durum var işlemci muhtemelen güç yediremediği için animasyonlar olduğundan daha düşük karede ekrana geliyor. Tabi şu da var bu rom Xiomi 15 Pro'dan alınarak portlandığı için yapay zeka özellikleri var ve bundan dolayı kasma yapıyor olabilir .Şu **bleep** xiaomi'nin daha yüksek sürüm yüklü olmasından dolayı kimin daha iyi olduğu ile ilgili kararı size bırakıyorum. Videolar aşağıda:
Samsung arayüz testi

Xiaomi arayüz testi.

İki cihazı en adil şekilde karşılaştırmaya çalıştım ancak en sağlıklı karşılaştırmayı A52'ye one ui 7 port geldiği zaman yapacağım. Şimdilik sizin aklınızda bir fikir oluşmasını istedim. Herkese hayırlı akşamlar
7 Comments
enineboyuna06
Expert Level 3
Galaxy A
Elinize sağlık. Çok güzel karşılaştırma olmuş. A52'deki One UI 7 port Redmi Note 9 Pro'daki HyperOS 2 ye göre daha stabil olacaktır. Elimde Mi 9T var ona da HyperOS 2 port yükledim aynı redmideki gibi çalışıyor animasyonlar hantal ve bazı hatalar var. Samsung tarafında kernel optimizasyonu yapan geliştiricilerin fazla olmasından dolayı muhtemelen daha stabil. S8 de bile One UI 7 çok düzgün çalışıyor.
Ecrịn
Expert Level 1
Galaxy A
Rica ederim😊
banakulakver
Active Level 7
Galaxy A
Galaxy herzaman tokatlar
tolga87
Active Level 6
Galaxy A
Samsung daha mantıklı olabilir arkadaşımda da var hala kullanıyor