cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Resolved! Solved

Original topic:

Neden Ekran zaman aşımı farklı?

(Topic created on: 10-10-2023 07:46 PM)
883 Views
Ecrịn
Expert Level 2
Options
Galaxy A

Neden One ui core yazılımında en fazla 30dk ekran aşımı varken one ui da daha az?

1 Solution

Accepted Solutions
Solution
Galaxy A
Sistemin en çok kaynaklarını tüketen donanımsal olarak işlemci ram batarya gpu sisteme en büyük etkiyi arayüz yapar. Aero görsel dinamik efekler vb. Sistemsel kasmalar donma vb genelde arayüz yüzünden oluşur.
Core ise daha hafif çekirdek sürümüdür. Normal one ui ya göre daha az sistem kaynaklarını tüketir. Bu da cihazın daha hızlı stabil çalıştığı anlamı taşır cihazı yormayan arayüz denilebilir. Bu yüzden dolayı core ekran süresi one ui göre daha az tüketim yapacağından, daha az ısınmaya sebebiyet vereceğinden dolayı ekran süresinin uzun olması core açısından sıkıntı teşkil etmiyor.

View solution in context

8 Comments
Solution
Galaxy A
Sistemin en çok kaynaklarını tüketen donanımsal olarak işlemci ram batarya gpu sisteme en büyük etkiyi arayüz yapar. Aero görsel dinamik efekler vb. Sistemsel kasmalar donma vb genelde arayüz yüzünden oluşur.
Core ise daha hafif çekirdek sürümüdür. Normal one ui ya göre daha az sistem kaynaklarını tüketir. Bu da cihazın daha hızlı stabil çalıştığı anlamı taşır cihazı yormayan arayüz denilebilir. Bu yüzden dolayı core ekran süresi one ui göre daha az tüketim yapacağından, daha az ısınmaya sebebiyet vereceğinden dolayı ekran süresinin uzun olması core açısından sıkıntı teşkil etmiyor.

BurakTunç
Expert Level 5
Galaxy A
Bu dediğiniz en az adınız kadar mantıklı ama One UI Core'un az kaynağa sahip cihazlarda kullanıldığı hesaba katılınca ne kadar mantıklı oluyor?
Galaxy A
Az kaynak durumunu biraz daha açar mısınız? Anlayamadım tam olarak
BurakTunç
Expert Level 5
Galaxy A
Yorumunuzda One UI Core'un daha az kaynak tükettiğini, daha az kaynak tükettiği için daha stabil olacağını ve daha stabil olacağı için ekran süresinin uzun olmasının sorun olmadığını söylemişsiniz. Benim demek istediğim, One UI Core'a sahip olan cihazlarda gerek işlemci gerekse hafıza olarak daha güçsüz olduğu için normal One UI'a sahip cihazlara göre "nötrlenmiş" olmuyor mu? Benzetme yapayım: Biri Windows 11 çalıştıran 16 GB hafızaya sahip -çoğu kişi için yeterli- bir bilgisayar, diğeri ise Windows 8.1 çalıştıran 2 GB hafızaya sahip -kesinlikle yetersiz- bir bilgisayar. Diğeri 8.1 çalıştırıyor diye daha 2 GB hafızaya sahip olmasına rağmen daha akıcı çalışır demek gibi bir şey.
Galaxy A
Hayır öyle demek istemedim. Öncelikle One UI cihazların donanımsal olarak düşük olduğunu ima etmedim, sadece arayüzü daha az tüketim yapar dedim. Bende bir örnek vereyim.
Windows 11 bir cihazda 16 gb ram var aynı zamanda Windows 8.1 de de aynı şekilde 16 gb ram var. Olay şudur donanım olarak aynı olabilir ama güç tüketimi açısından 8.1 daha az tüketim yapar gibi bir şey demek istedim. Sadece arayüzden bahsediyorum donanım olarak bir şey demiyorum. GPU yani ekran kartını en çok yoran ve fazla yük bindiren yine arayüz oluyor.
BurakTunç
Expert Level 5
Galaxy A
Benzetme üzerinen gidersek, ilk yorumunuzda Windows 11'de ve Windows 8.1'de 16 GB hafıza var olduğunu varsaydığınızı anlamıştım. Ama gerçekte öyle değil maalesef. Gerçekte Windows 8.1'de modeline göre 1, 2 veya 3 GB hafıza oluyor. Samsung da bu modellerde maksimum 3 GB hafıza olduğunu bilerek üretiyor. Windows 8.1 daha az kaynak tüketiyor, olumlu; bu modellerde maksimum 1, 2 veya 3 GB hafıza var, olumsuz; yani daha önceden dediğim gibi "nötrlenmiş" oluyor. Nötrlenmiş olunca da Windows 11'e kıyasla farklı ekran süresi seçeneklerine sahip olması mantıksız olmuyor mu?
Anonymous
Not applicable
Galaxy A
Knk Core Lite Bide Core Var.Giris Seviyeleri Core Lite.Ondan Giriş Seviyeleri Genelde 30 dk Orta seviyelerin çoğuda öyle.
0 Likes
Anonymous
Not applicable
Galaxy A
Kafaya takma 5 dk gene yeter ekranı okadar uzun süre basmicak halin yoksa.
0 Likes