cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Original topic:

KLAVYE MİKROFONLA YAZMA PROBLEMİ?

(Topic created on: 02-06-2025 06:38 AM)
112 Views
obirlannister
Active Level 3
Options
Galaxy A

Merhaba Telefon modelim A32. Klavye de herhangi bir şey yazacağım zaman bazen mikrofona basmak ve söylediğim şeyi yazıya çevirmesini istiyorum. Fakat mikrofona basıp konuştuğum zaman klavye benim Türkçe olarak söylediklerimi İngilizce bir şey söylüyormuşum gibi yazıya çevirmeye çalışıyor ve ortaya anlamsız cümleler çıkıyor. Aşağıya görselini de ekleyeceğim üzere örneğin ben mikrofona " ben arabaya gidiyorum " dedim o görselde görülen şekilde yazıya çevirdi. Bu problemi nasıl ve nerden çözebilirim yardımcı olabilir misiniz.

image

image

3 Comments
Emredroid
Active Level 4
Galaxy A
Klavyenin üzerindeki ayarlar tuşuna bastığınızda klavye dilinin Türkçe olup olmadığını kontrol edermisiniz?
0 Likes
Emredroid
Active Level 4
Galaxy A
Ya da ses girişi ayarına girince iki seçenek çıkacaktır google sesle yazma veya samsung sesla yazma bir diğerini deneyebilirsiniz yada kullandığınız sesle yazma servisinin ayarlarını değiştirip yine dili Türkçe yapabilirsiniz. Tam olarak nerden bu servislerin ayarları yapılıyor bilmiyorum
0 Likes
Galaxy A
Ayarlar - Genel yönetim bölümünden dil paketleri ve klavye listesinde Google sesle yazma bölümlerinde Türkçe dilini indirin ve Türkçeyi seçin
0 Likes