- Mark as New
- Bookmark
- Subscribe
- Subscribe to RSS Feed
- Permalink
- Report Inappropriate Content
Aşağıda bilgileri yer alan 3 adet Samsung mobil cihazda OneDrive uygulaması açılış ekranında (logo ekranı) takılı kalmakta ve uygulama başlatılamamaktadır. Cihaz Microsoft Intune sistemine kayıtlıdır ve ilgili kurumsal cihaz yönetim politikaları uygulanmaktadır.
Cihaz Bilgileri:
• Marka: Samsung
• Model: Galaxy A56 5G (SM-A5666B/DS)
• İşletim Sistemi: Android 16
• One UI Sürümü: 8.0
• OneDrive Uygulama Sürümü: 7.45.1
Sorun Detayı:
• OneDrive uygulaması yalnızca açılış (logo) ekranında kalmakta, ilerleme kaydedememektedir.
• Outlook, Teams ve diğer Microsoft uygulamaları sorunsuz çalışmakta ve OneDrive ile senkronizasyon yapabilmektedir.
• Sorun yalnızca OneDrive mobil uygulamasının açılmaması ile sınırlıdır. • İlgili cihazlar Intune tarafından yönetilmektedir.
Microsoft’tan Alınan Geri Bildirim: Microsoft mühendislik ekibi tarafından yapılan sistem log incelemeleri sonucunda, sorunun Samsung Account uygulamasına gelen yakın tarihli bir güncellemeden kaynaklandığı tespit edilmiştir. Bu güncelleme, bazı Samsung cihazlarda OneDrive ile uyumluluk sorununa yol açmaktadır. Microsoft’un paylaştığı öneriler:
• Intune tarafından yönetilmeyen cihazlar için: Samsung Account uygulamasının 15.5.03.0 sürümüne güncellenmesi sorunu çözmektedir.
• Intune tarafından yönetilen cihazlar için: Cihaz yönetim kısıtları nedeniyle kullanıcıların doğrudan Samsung Support ile iletişime geçmesi önerilmektedir.
Ayrıca Microsoft, kendi taraflarında (Microsoft-managed environment) herhangi bir servis kesintisi veya arıza yaşanmadığını teyit etmiştir. Benzer sorunların Samsung cihazlarda farklı kullanıcılar tarafından da raporlandığı Microsoft forumlarında doğrulanmıştır. Konuya ilişkin izlenecek yol ve gerekirse Samsung Support ile koordinasyon konusunda destek rica ederiz.