cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Original topic:

Gos sorunu ve performans fps kısıtlaması sorunu

(Topic created on: 06-10-2025 12:41 AM)
251 Views
ege34583458
Active Level 2
Options
Galaxy A

Merhaba Samsung Members,

Son zamanlarda Samsung cihazlarımızda bulunan GOS (Game Optimizing Service) adlı sistem uygulaması hakkında ciddi performans sorunları yaşadığımızı düşünüyorum. İlk başta oyunlarda akıcılık sağlamak ve cihazı korumak için iyi bir özellik gibi görünse de, özellikle oyunlarda FPS düşüşleri, aşırı kasma ve ısınma problemleri ile kullanıcı deneyimini olumsuz etkiliyor.

Özellikle Exynos işlemcili modellerde bu sorun daha fazla göze çarpıyor. Oyun sırasında GOS’un aşırı müdahalesi nedeniyle yüksek performans alınamıyor, oyun FPS’i kısıtlanıyor ve cihaz gereğinden fazla yavaşlıyor. Bu durum hem oyun keyfini azaltıyor hem de uzun vadede kullanıcıları farklı cihazlara yönlendirebiliyor.

Samsung’dan beklentimiz, GOS uygulamasının optimize edilmesi veya kullanıcıların bu sistemi daha fazla kontrol edebileceği seçeneklerin sunulmasıdır. Mesela GOS’u tamamen kapatabilmek ya da performans modları arasında seçim yapabilmek gibi seçenekler kullanıcı deneyimini ciddi şekilde iyileştirecektir.

Ayrıca, One UI 8 ve sonrası güncellemelerde GOS ile ilgili iyileştirmelerin yapılması ve daha akıcı oyun performansı sunulması tüm kullanıcılar için önemli.

Bu konuda Samsung’un kullanıcı geri bildirimlerine kulak vererek gereken iyileştirmeleri yapmasını bekliyoruz.

Teşekkürler.
25 Comments
eneS20FE
Expert Level 1
Galaxy A
Gosu ben bi uygulamayla kapattim sildim sonra pek **bleep** olmuyor cihaz belli seviyede isininca sistem gos olmasada işlemciyi kısıyor throtling yiyor alternatifboyun performansını aç game boosterdan daha yuksek fps veriyor
0 Likes
eneS20FE
Expert Level 1
Galaxy A
Birde adaptif pili kapat adaptif pil açıkken tam performans vermiyor adaptif pil kapalı daha iyi oluyor
0 Likes
ege34583458
Active Level 2
Galaxy A
Ben önceden öyle yaptım hiç bişeye yaramıyor
0 Likes
eneS20FE
Expert Level 1
Galaxy A
Alternatif oyun performansini aç game boosterdan labsdan
0 Likes
ege34583458
Active Level 2
Galaxy A
Bende yok oneui 7de olduğum için benim cihaz samsung a54
0 Likes
ege34583458
Active Level 2
Galaxy A
Pubg oynuyorum ilk el çok iyi ama sonradan fena düşüyor fps performans ya samsung bu işe çare bulsun yada biz şikayet edelim yoksa böyle devamlı
0 Likes
ege34583458
Active Level 2
Galaxy A
Şikayet Et benim aynı yazdığım gibi yaz
0 Likes
ege34583458
Active Level 2
Galaxy A
Bide oneui 7nin sistem arayüzü çok ağır ram ve pil sorunu yapıyor bu sorunda
0 Likes
eneS20FE